[]

içilebilir su kıtlığı üzerine

merhaba,

yıllardır suyun boşuna kullanımı ve su israfını önleme üzerine kamu bilinçlendirmeleri yapılıyor. hatta 2050li yıllarda petrol değil su savaşları olacak deniyor.

peki deniz suları işlenip içme ve kullanma amacına uygun hale getirilemiyor mu, hala? sanırım bazı ortadoğu ülkelerinde bu yapılıyor ve çölü tarım topraklarına çeviriyorlardı. maliyetli bir işlem mi? ar-ge ile geliştirilebilir ve su sorunu çözülebilir mi?

bunun yanında, maliyetli bir işlem de olsa, labaratuvarda kimyasal işlemlerle su üretmek mümkündü. ileriki yıllarda maliyet düşürülemez ve yagınlaştırılamaz mı?

teknolojik olarak bunların mümkün olduğunu düşünüyorum. öte yandan, dünya su forumu gibi oluşumların suyu tekelleştirmek istediğini, çok daha ticari hale getirip satmak istediklerini söyleyen stk'lar da var.

kısaca, aslında su kıtlığı gerçekten gerçek mi?

 
deniz suları işlenip içme suyu haline getirilebiliyor. güneydoğu asya'da marketten alıp içeceğiniz pet şişelerde satılan çoğu su işlenmiş deniz suyudur. tuzlu gibi, kendine has bir tadı vardır hatta.

asıl tehlike bahsettiğiniz tekelleşme.
  • molon lave  (20.01.16 21:10:49) 
yok be oğlum takma bu kadar kafana
su biter mi hiç

  • eksimeksi  (21.01.16 06:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.