[]

RAM sıkıntısı/değiştirme

merhabalar. laptop bilgisayarın termal macun değişimi işlemini yaptıktan sonra fark ettim ki RAM'lerden birini görmüyor. 4+4 8gb var normalde, 4 gözüküyor. yerlerini değiştirdim fark etmedi. şimdi ben sıkıntının ram'de mi yoksa slotta mı olduğunu anlamak için sök tak yapıcam, ama bunu bilgisayar açıkken yapmamam lazım di mi? bi de diyelim ki ram'lerden biri bozuldu, sadece onu taktığımda nolacak bilgisayar ram'siz açılacak mı?'

edit: bu sıkıntı format sonrası olmuş da olabilir. zira wifi de sıkıntı yaptı, o yüzden formatladım sistem üzerinden. windows 10. wifi düzelmedi, aygıt yöneticisine girerken fark ettim ram'i görmediğini.


 
Açılır. A-B RAM'lerini Slot 1-3 ya da çift slotsa 1-2'ye sırayla tak. Bunları bilgisayar kapalıyken. Bilgisayarını aç.


  • alperz  (20.01.16 19:52:20) 
32bit işletim sistemi yüklemiş olamazsın değil mi?


  • sutlu nescafe  (20.01.16 19:58:37) 
Kapalıyken sök tak yapılır. Tek ram taktığında görmezse windows hiç başlamaz, anlarsın ram'de ya da slotta sorun var diye.

bi de acemi sorusu olacak ama 32 bit yüklediysen 4gb'tan fazlasını görmez, sormuş olalım yine de.
  • harzem  (20.01.16 20:00:39) 
yok 64 bit elbet. zaten format derken, ayarlardan yazılımı sıfırladım. recovery yaptım yani.


  • icim urperiyor  (20.01.16 20:06:48) 
bios ekranı ile windows tarafında ki kısmı karşılaştır. biosta 4 olarak görüyorsan ramlerin slotlarını değiştir. ramleri takmadan önce sarı renkli olan yolları yumusak bir silgiyle silersen daha iyi olur. birde tükürmeden ram slotlarının içine üflemekte fayda saglayabilir.

en net sonucu memtest86 isimli programla da alabilirsin.
  • atymaty  (21.01.16 12:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.