[]

Askerlik Tecili Hakkında

Arkadaşlar merhaba. Normal şartlarda 31.12.2016'ya kadar tecilim vardı. Fakat Şubat 2015'te lisansı bitirdim. Ben bu 31.12.2016 tarihine güvenerek pek ilgilenmedim ama bugün "askerlik çağına girmenize rağmen bugüne kadar müracat edip yoklama yaptırmadınız" diyen bir belge geldi. E devlet'ten kontrol ettiğimde 04/02/2016 tarihine kadar askerlik askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur diyor. Erteleme Nedeni kısmında ise son yoklamaya tabi diyor.

Şimdi hemen bir mba'ye başlayacağım. Yarın belgeleri vereceğim fakat kesin kayıt için yetiştirmeye çalışırız diyorlar. 04/02/2016'yı geçerse kesin kayıt işlemi tam olarak ne olur? bu tarihten sonra belge götürürsem askere alma ihtimalleri nedir?

Mezuniyetten sonra 2 yıl tecil hakkımız olmuyor muydu?

 
Mba i falan salla askere gel.olaylar daha ciddileşecek.


  • eksi sozluk fenomeni  (20.01.16 19:20:10) 
eyvallah'da çalışıyorum


  • vericemparasını  (20.01.16 19:21:08) 
Mezuniyetten sonra tecil hakkin var askerlik subesine git tecil ettir.. (Ettiremedi....)


  • kombucho  (20.01.16 19:22:11) 
geçici mezuniyet belgen ve/veya diplomanla birlikte git.
en az şubat 2017'ye ya da o tarihe yakın bir askere alma dönemine kadar tecil ederler.
(lisans mezunlarının 2 yıl tecil hakkı olması ile ilgili kanun maddesine göre)

daha sonra süre bitimine yakın da lisansüstü eğitimine devam ederken öğrenci belgesi götürürsün tamamdır ; )

bi' sıkıntı çıkarsa bana ulaş: midnight.exe@gmail.com

(askerlik şubesinde kuzenim var.)
  • midnight exe  (20.01.16 19:26:13) 
oluyordu da gidip şubeden bu işlemi yaptırman lazımdı.gidip yap işte


  • devcileyin,  (20.01.16 19:28:26) 
yanlış hatırlamıyorsam askeriye 4 yıllık universitede okuyanları 7 yılda okulu bitirecek gibi değerlendirip egitim tecilini ilk etapta ona gore yapiyor ama okul mezuniyet sonrası mezun oldugunu bildirirse o tecil iptal edilip senin 2 yillik tecil islemleri icin subeye gitmeni bekliyorlar.

askere gidilecek yerler belli oldu mu bilmiyorum; şu gunlerde subat celbi icin belli olacak olmasi lazim. o belli olduktan sonra tecil yaptirip yaptiramadigini veya askere gidecegine dair kagidi teslim almadan tecil yaptirip yapmayacagini bilen birisi yazar.

ama tecil alabiliyorsan en fazla 2017 subata kadar tecilli olacaksin. mba'ya baslarsan uzar heralde.

su an yoklama kacagisin; para cezasi muhabbetleri olur mu bilmiyorum.
  • montauq  (20.01.16 19:29:09) 
Kanunda şöyle bir madde var:

Madde 36 – (Değisik: 22/5/2012 - 6318/9 md.)

Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından yahut bunların dengi olduğu kabul edilen okullardan
mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans
eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir.
  • vericemparasını  (20.01.16 20:08:25 ~ 20:09:39) 
Kimse tam gerekli bilgiyi vermemis, zamaninda bunlarla ugrasmis biri olarak ne yapman gerektigini soyleyeyim.

Simdi, okul bitince tecilin biter. Ancak lisans bittigi zaman +2 yil keyfi tecil hakkin var (29 yasina kadar faydalanabilirsin).

Hakkin var diyorum, cunku bu surec otomatik degil. Senin baslatman gerekiyor.

Az geri saralim: Universiteyi bitirdiginde, o senedeki belli bir donemde (ekim gibi oluyor sanirim) SON YOKLAMA denilen islemi yaptirmak zorundasin. Istersen Harvard'da doktora kabulu almis ol, bu son yoklamayi yaptirman gerekiyor. Bu son yoklama denilen sey muayeneden ibaret. Bu yoklamayi yaptirirken askerlik subesine "+2 yil tecil hakkindan faydalanmak istiyorum" diyen dilekce veriyorsun, ve sana 2 yil sonrasina kadar askerlik konusunda bir cizirtisi yoktur diye belge veriyorlar.

Bu son yoklamayi zamaninda yaptirmazsan, ne kadar geciktigine bagli olarak para cezasi var. Ne kadar beklersen o kadar cezasi var. Bugunlerde cuzi bir miktar olsa gerek. Eskiden mahkemeye cikiyordun, simdi o yasa degisti sadece idari para cezasi. (mahkeme de cezani para cezasina ceviriyordu ama bugunku cezanin 10 kati falandi)

Neyse, yapman gerekeni yaziyorum: Buldugun ilk firsatta askerlik subesine gidiyorsun ve "son yoklama yaptirmak istiyorum" diyorsun. Onlar da sana "aa gec gelmissin neden gelmedin bugune kadar" falan diyebilirler. "ehe ehe gelemedik iste ehe" dersin. Eskiden gerekceni yazman icin sana bir belge veriyorlardi, o belgeyle hakim karsisina cikiyordun, simdi hakim olayi yok ama hala zabit tutuluyor mu bilmiyorum. Neyse endiselenecek bir durum yok burada. Yaz derlerse son yoklama olayini bilmedigine dair iki cumle yazarsin. Sonra seni muayeneye aliyorlar (yoklama donemi degilse subede doktor olmayabilir, askeri hastaneye sevk edilirsin), sira bekleyip, tartilip, doktora "saglamim" deyip saglam raporunu aldiktan sonra dilekceni yaziyorsun +2 yil tecil hakkindan faydalanmak istedigine dair ve sana kalan suren icin (subat 2015 + 2 sene) tecilli belgeni verip yolluyorlar. Bu kagitla ister mbaya bugun basla, ister tecilin bitene kadar baska zaman. Keyfin bilir. Ama son yoklama / muayeneden kacisin yok, git onu yaptir ciksin aradan. Kolay gelsin.
  • robokot  (20.01.16 20:45:33 ~ 21:02:31) 
Soran olursa diye anlatıyım durumu.

Gittim şubeye dedim böyle böyle, son yoklamaya çağrılmışım ama tecil hakkımı kullanmak istiyorum diye. Tamam dedi önce bir muayene olman lazım dedi. bir kağıt hazırlayıp aile hekimine yolladı. askerlik şubesinin hazırladığı kağıda askere elverişlidir yazdı muayene sonunda. Sonra bu kağıdı tekrar götürdüm şubeye. hemen o an tecil etti mezuniyet tarihinden 2 yıl sonrasına. 36.madde nedeni ile tecil yazıyor şu an.
  • vericemparasını  (05.02.16 23:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.