[]

Kolay bozulmayacak Taşınabilir Disk

selamlar,

gerçekten önemli bilgilerimi, dosyalarımı içine koyup gittiğim yerlere yanımda götürebilmek için, sağlam, kolay bozulmayacak bir taşınabilir disk arıyorum.

daha çok prodüksiyon (müzik ve video) ve fotoğraflarımı tutmak istiyorum içinde. yani tamamen kişisel işler, giderlerse internetten falan bulamayacağım tipte dosyalar. o yüzden çok önemli...

genelde WD kullanıcısıyım ve memnunum, ama belki yeni çıkan ürünler arasında falan vardır aradığım gibi bişey. var mı önerisi olan?

 
Diskler illa ki bozuluyor, yüksek kapasiteli Flash bellekler veya external ssdlere bakabilirsin


  • hic sikilmadan seks yaparim  (20.01.16 13:05:50) 
Hiçbir disk tek başına böyle bir güvence veremez. WD iyi marka, ama doğal olarak o da %100 güvence veremiyor. Önemli bilgilerinizi/dosyalarınızı yedekli saklamanız gerekiyor. İlla ben yanımda taşıyacağım diyorsanız Türkiye'de varsa şöyle ürünler daha güvenli olur:

gizmodo.com

Raid1 yapıp aynı verileri aynı anda üstündeki iki diske yazdırabilirsiniz. Yine %100 güvence vermez ama sıkıntı ihtimali minimuma iner.
  • Abdurrahman  (20.01.16 13:10:00) 
Gerçekten önemli bilgilerinizi artık bulut sürücülerde saklama zamanı geldi sanırım. Bu anlamda büyük bir avantaj karşımızda duruyor. Usb destekli harici disklerin güvenilirliği konusunda garanti yok maalesef. Ancak mantığı tartışılmakla beraber, benim elektriği usb girişten değil, prizden alan bir harici diskim var besinci senesine girdi. Düşürme ve elektrik kesintilerine karşı cevabı hep olumlu oldu. (Maşallah dedik ya) Normal hdd gibi çalışıyor. Hdd yi Harici kutu içine bağlamışlar sanırım. Fakat benim de önerim ssd den yana olur kesinlikle. Diğer bir yandan bir hosting satın alıp, orada kendi bulutunuzu da oluşturabilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Bu mesaj tecrübeleri ön planda tutularak gönderilmiştir. Yanlışlanabilme özelliğine sahiptir.
  • sarlatan  (20.01.16 13:23:30) 
Bir sürü sd kart, ssd ya da 2-3 hdd. Produksiyon diyorsun, o tür işlerde laptop + 2 hdd şeklinde 3 harddiske kopyalıyorum. Bi sunumda Sony'den bir yetkili söylemişti en az 3 farklı yerde(ve aslında farklı mekanlarda) değilse güvenilir değil! :)


  • rodriguez2  (20.01.16 13:32:19) 
Üstteki arkadaş bulut demiş haklı fakat benim video dosyalarım gigabytelar hatta terabaytlar! O yüzden -en azından Turkiyedeki upload hızlarıyla- zor. Ama dokümanlar vs buluta atılmalı tabii.

(mobildeyim usttekini editlemekle uğraşmak istemedim)
  • rodriguez2  (20.01.16 13:34:16) 
samsung almamaya çalış, samsung üretmiyor, Seagate ürettiği icon ülke içinde muhatabı yok.


  • devorgilla the gunslinger  (20.01.16 14:00:46) 
www.hepsiburada.com

vakti zamanında babama bundan almıştık, kendisi arazide çalışıyor o yüzden HDD ler darbe almaya gelmiyordu. Bu baya sağlam çıktı. Youtube da testleride var bir bak istersen armor serisinden babam gayet memnun kaldı
  • ManikD  (20.01.16 14:30:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.