[]

ev sahibi evi satabilir

Arkadaslar ortada net birsey yok, yuksek para veren bir alici varmis, gelip evi gorebilir mi diye sordu, ben de tamam dedim, zaten ne diyebilirdim ki?
Soyledigi sey satmaya niyetim yok, pazarlik yapmayacagim ama konusulan parayi verirse satabilirmis. Evi satin almak isteyen oturmak icin mi yoksa yatirim amacli mi aliyor bilmiyorum, benim kira sozlesmem bu ekimde yapildi bir dahaki ekime kadar. Bu kosullarda:

Evi satin alan kendi oturmak istiyorsa cikmak zorunda miyim, benim haklarim, onun haklari nelerdir?

Evi satin alan yatirim amacli, kiraya vermek icin aliyorsa, beni cikarabilir mi, cok yuksek kira artisi yapabilir mi yasal olarak?

Eger hakki yoksa bile beni cikarmaya veya yuksek kira artisi yapmaya calisirsa ne yapabilirim? Mahkemeye mi basvurmaliyim?

Oldukca kotu durumdayim suan, yeni ogrendim, cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.

 
www.mevzuat.gov.tr

alternatif olarak

emlakkulisi.com

emlakkulisi.com

faydalı olması umuduyla.
  • sarlatan  (20.01.16 12:17:38 ~ 12:21:24) 
1.5 sene çıkartamaz. (ev alıcaktık içinde kiracı vardı sırf bu yüzden almadık ordan biliyorum)
ayrıca kafasına göre kira artışı da yapamaz

  • sta  (20.01.16 12:25:56) 
kira sözleşmeniz bitene kadar çıkartamaz benzeri başıma gelmişti. Ev satılığa çıktıysa ve emlakçıya da verirse, evi hergün görmeye gelmeleri çıkartmasından daha beter bir sıkıntı.


  • Cruyff  (20.01.16 13:06:43) 
ev sahiplerinin yeni taktiği. satıcam restore edicem derler. seni çıkartırlar. zira civarda fiyatlar yükselmiştir, eski kiracı diye uygun oturuyorsundur, adam gelir satıcam satıldı bahaneleriyle seni çıkartır.
sonra bi gün bakarsın başka kiracı var evde. tabi yeni kira bedeliyle.
ayıp ayıp...
  • chichionai  (20.01.16 13:11:01) 
kira kontratınız tapuya şerh edilmemiş ise;

tapu devrinmden itibaren 1 ay içerisinde size ihtar çekmesi gerekli. bu ihtardan sonra 6 aylık süre içerisinde evi tahliye etmeniz gerekir.

kira kontratınız 6 aydan önce bitiyorsa kontratınızın bitimi tarihinde evden çıkaraınız.

kira kontratının tapuya şerh edilmiş olması ya da 1 aylık süre geçtikten sonra ihtar çekilmesi durumunda yeni ev sahibiz eski ev sahibiniz ile aynı hak ve yükümlülüklere sahip olur.
  • arma aski  (20.01.16 13:35:39) 
''sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı olur''(tbk 310/1). bu durumda ev satılırsa evin yeni sahibi kira sözleşmesinin tarafı haline gelir. kira sözleşmesi bir sonraki ekime kadar olduğu için belirli süreli kira sözleşmesi söz konusu. bu durumda da tbk 327/1'e göre süre dolanan kadar yeni malik kira sözleşmesiyle bağlı kalacaktır. ancak yeni malik kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için kullanma zorunluluğu varsa bir ay içinde size yazılı olarak bildirimde bulunup altı ay sonra açacağı davayla sözleşmeyi sona erdirebilir.(tbk 351/1)


  • saman kagit  (20.01.16 15:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.