[]

5-3-1 sistemi

jim wendler’in 5-3-1 sistemini birinci gün deadlift, ikinci gün bench press, üçüncü gün squat, dördüncü gün overhead press şeklinde uygulayacağım. Template olarak boring but big’i kullanacağım, yan çalışmalar deadlift gününde karın egzersizleri ve squat, bench press gününde omuz çalışması ve pull up, squat gününde karın ve calf raises, overhead press gününde chinup ve bench press şeklinde olacak. Şimdi programımı bu şekilde özetledikten sonra sorularıma geçeyim:

1-ben çalışmaları evde yaptığımdan hareketleri de dumbbell’la yapıyorum çoğunlukla. Mesela deadlift’i dumbbell stiff legged deadlift şeklinde, ya da bench press’i yine dumbbell’la. 5-3-1 öncesi jim stoppani'nin programıyla evde 3-4 ayda fena denmeyecek bir gelişme oldu, bundan sonrasında da salona gitmeden ağırlıkları artırarak gelişimimi sürdür müyüm sizce?

2-ağırlıkları artırmakla ilgili şöyle bir durum da var, salonda malum power rack güvenliği sağlıyor bir anlamda, ama evde dumbbell bench press’i 50 kiloyla falan yapmaya başladığımda kendimi sakatlama riski de doğar sanki değil mi? Ya da nelere dikkat etmeli bu hareketleri evde yaparken?

3-program iyi mi bu arada, yani ana hareketler zaten belli de template nasıl olmuş, yan hareketleri o gün vücudun hangi bölgesi çalıştırılmışsa ona göre seçmeye çalıştım.

Teşekkürler:)

 
Güçlenmeye yönelik bir programı kapasitesi sınırlı olan dambıllarla bir yere kadar götürürsün. Zaten dumbbell squat, 531'deki back squat'ı karşılamaktan çok uzak bir hareket. Fazlasıyla deadlift'e yakın oluyor. Bir şekilde kendine bir salon bul bence. Ya da eve rack al. Ama yine de spotter olmadan bench bir yerden sonra risk içerebilir. Squat'ta da salondaki gibi evde barı sırtından atamazsın ya da deadlift'te yavaş bırakayım derken belini eline alırsın vs.

Onun dışında Boring But Big'in yapısı belli zaten. Senin programında da ona aykırı bir şey yok.
  • arnold schwarzeneger  (20.01.16 10:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.