[]

Nikah Tarihi Kabusu :(

Elimde 2 seçenek var. 9 Nisan vs 16 Nisan 2016.

Elimde iki tane başka seçenek var. Ya sadece nikah yapacağız; ya da nikah sonrası başka bir yerde kokteylle evlilik kutlaması ve İstanbul'a veda organizasyonumuzu da yapacağız.

Kokteyl olması halinde de iki seçenek var. İç mekan / dış mekan. Tabii ki ferah ferah dışarıda olmasını isterim ama o tarihlerde havanın yağışlı olabilmesi ihtimali... :/

Kokteyl olması halinde, kokteyl mekanı nikah salonuna yakın olacak. Özel araçlar ve servislerle ulaşım sağlanacak. O tarihlerin geçmiş hava durumlarına baktığım zaman 9 Nisan hep yağmış. 16 Nisan da bazen yağmış bazen yağmamış.
9'unda yapıp erkenden İstanbul'dan gitmeyi yeğlerim ama 9'unda yaparsak bu sefer de yağmur çamur, kapalı hava, kapalı mekan nasıl olur hayal edemiyorum. Bu sebeple 9'unda yapmaya karar verirsek belki kokteylden vazgeçmeyi tercih edeceğim. 16'sında yaparsak ve şansımıza yine yağmur yağarsa da yazlık yerde sezondan 1 hafta kaybetmiş olacağız. Ama eğer hava açık olursa şahane olacak.

Yarın gün almamız gerekiyor. Bu bilgiler ışığında siz olsanız hangi tarihi, hangi organizasyonla tercih ederdiniz?

(Geçen sene o tarihlerde havanın nasıl olduğunu hatırlayabileceğiniz anlarınız olduysa da paylaşınız :( Hatta o tarihlerde yağmur yağmadığını iddia eden hava durumu raporları ve hissiyatlarınızı bile paylaşabilirsiniz :D)

 
kasımda evlendim bu nedenle iç mekanda oldu düğün tabii ki ama bahçesi falan vardı güzel. hava güzel olursa dışarıya da kokteyl masası koyarız demişlerdi, koydular çiçekler falan da vardı. şansıma yağmadı ama zaten bizim organizasyon hep içerideydi. millet sigaraya ya da hava almaya çıkmıştı

yağmur bereket demektir, yağarsa şans getirir gözüyle baktım ben.
büyük camlı bi mekanda iç organizasyon yapılabilir (bkz fenerbahçe romantika gibi). böylece yağmur da yağsa romantik olur. böylece erken de ayrılmış olursunuz

yalnız nisana yerler dolmuş olabilir (kokteyl için) elinizi çabuk tutun
  • la noix  (20.01.16 08:52:00) 
tarih olarak bir şey diyemeyeceğim ama nikahı da kokteyl ile aynı yerde yapsanız daha pratik olmaz mı? özel araç ve servis ile uğraşmaktansa nikah memuruna para verirsiniz, millet bir oraya git bir buraya git uğraşmamış olur ve yağmur yağarsa daha kolay olur.


  • rachel  (20.01.16 08:57:14) 
@rachel: Nikah ve kokteyli aynı yerde yapmayı da düşündük ama kokteyle gelmesini istediğimiz kişiler maksimum 150 kişilik bir kemik kadro. Nikaha belki 400+ kişi gelecek. Bu yüzden aynı yerde yapmanın manası yok. (zaten aslında seçtiğimiz kokteyl mekanında 400 kişilik yer de yok :D) Biz sevdiğimiz kişilerle son kez hep birlikte bir zaman geçirmek istediğimiz için ayrıca toplanacağız.

@la noix: Şu an kokteyl yapmak istediğimiz yerdeki her iki tarihi de ayırttım, o konuda bir sıkıntı yok :)
  • pandispanya  (20.01.16 08:59:25 ~ 09:03:24) 
@pandispanya e o da doğru :)

ben olsam iş bu şartlar altında 9 Nisan'ı seçerdim, yağarsa da yağsın berekkettir dediği gibi la noix'in. başkaları nikahınıza gelip gidecek, sonrasında doğru düzgün hatırlanmayacak bile ama sizin sezondan kaybedeceğiniz 1 hafta hep içinizde ukte kalır.
  • rachel  (20.01.16 09:27:28) 
Nisan'da hava serin olduğu için incecik elbiselerle kimse dışarıda olmayı tercih etmiyor. Sadece fotoğraf açısından havanın açık olması avantaj, başka bir olayı yok.

Ben 9 Nisan - kapalı ortam derim.
  • lcha  (20.01.16 09:39:39) 
geçen yaz 16 haziranda nikahım vardı, dış mekanda oldu ve yarım saat şakır şakır yağmur yağdı. herkes gelip aman üzülme berekettir filan dedi de, neden üzüleyim mis gibi toprak koktu, çok severim zaten. bazı masalar tentenin dışında kaldığı için sıkıntı oldu biraz, o kadar. yani zaman çok da fark etmiyor, yağacağı varsa yağıyor genelde. hem iç hem dış mekan seçeneği olan ya da böyle sürprizli durumlara karşı hazırlıkları olan bir yeri tercih ettikten sonra tarihin çok da önemi yok.


  • who cares wins  (20.01.16 09:40:47) 
bence her türlü kapalı mekan.haziran düğünleri bile riskli olabiliyorken nisan başı için açık mekan hiç uygun gelmedi bana.6 nisan demek mart sonu gibi bir hava demek ki martta hava bildiğin serin olur.yağmur olmasa bile açık salon için serinlik açısından mayıs hazirandan öncesi uygun değil bence.ayrıca daha nisanın başı bu sezon bile açılmış olmuyor ki anlamadım ben :/
9 nisan kapalı mekan bence.

  • aquarium  (20.01.16 10:17:15 ~ 10:43:16) 
9 Nisan 2015 yurtta hava durumu
İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden itibaren poyraz fırtınası ile birlikte kuvvetli olması bekleniyor.)

16 nisanı bulamadım.23 nisanda kara kış diyor ama.

her türlü risk açıkta olmasın derim. Kapalı mekan 9 nisana yapıştır. Bir an önce git.
  • basond  (20.01.16 10:39:59) 
Ben de 9 nisan kapalı mekan diyorum zira 16 Nisana çok yakın bir tarih benim doğum günüm ve su son 4 senede sadece geçen sene hava kapalı değildi, onda da akşam saatlerinde montsuz dışarıya çıkmak pek mümkün olmuyordu.

Her durumda 9 nisanda kapalı mekan garanti gibı duruyor.
  • fraise  (20.01.16 11:19:51) 
26 nisanda marmariste evlendim, düğün kapalı mekanda oldu. İnadına da hava yaz havası gibiydi ama 27 nisanda öyle bir yagmur ve fırtına vardı ki tüm marmarisin elektrikleri kesildi. Garanti olsun iç mekan tercih edin.


  • physcos physcos  (20.01.16 13:36:49) 
hiç belli olmuyor yağmur durumları. iki tarih de aynı olasılıkta. kapalı mekanda yapın.


  • sayns  (20.01.16 13:43:33) 
9 Nisan arkadaşımın doğum günü oradan biliyorum, pek yağmur yağmaz o günde ama geçen sene yağmıştı sanki, yağmurdan emin değilim ama soğuktu, geçen sene 16 nisanda da hava soğuktu.

Bence çok farklı tarihler değil, ben olsam hangisi içime siniyorsa onu seçerdim. Kokteyl için de hem kapalı hem açık yeri olan bir mekan tercih ederdim, o günkü hava durumuna göre ayarlanırdı içerde mi dışarda mı olacağı.
  •   (20.01.16 18:08:42) 
O tarihlerde hava nasil olacak ayrintili olarak ogren internetten buyuk ihtimalle tutar.


  • oyokbuyoknevar  (20.01.16 18:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.