[]

Düşen Petrol Fiyatları/Yatırım İlişkisi

Pek çok petrol ülkesinin rezerv artırması sebebiyle petrol fiyatları tüm dünyada düştü. İran ambargosunun kalkması sebebiyle bu düşüş devam edecek gibi duruyor.

Elbette ki bu durumun da bir sonu vardır, rezerv azaltmaya, karşılıklı olarak ekonomik blöfler atmaya başlayacaklar, böylece fiyatlar eninde sonunda yükselecek diye tahmin ediyorum. Mesele hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bu tahmine dair bir eleştiri getirebilir mi?

Bunun haricinde, petrol fiyatlarına doğrudan endeksli olan ve yatırım yapılabilecek hangi güvenli araçlar var? Bunlara nasıl yatırım yapılır?

Teşekkürler şimdiden.

 
(bkz: kayagazı) Amerika kaya gazı üretiminde büyük aşamalar kaydetti ve iç ihtiyacı karşılayacak boyutlara getirmesine ramak kaldı.Araplar bu sebepten dolayı petrol fiyatlarını düşük tutarak ( kaya gazının maliyetinin altında ) buna engel olmaya çalışıyorlar.(Ayrıca Rusya'yı kontrol altına almakta yanında cabası)Bu sebeple ben çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece petrolde yukarı yönlü bir hareket beklemiyorum.

Petrole yatırım yapmak için forex kullanabilirsin lakin bu kaldıraçlı bir işlem olacağı için riski büyüktür.
  • tosunpasa  (20.01.16 01:23:24) 
petrol fiyatlarına doğrudan endeksli bir yatırım aracı yok. petrolü varil varil satın alamazsın malum. petrol şirketlerinin de durumunu belirleyen petrol fiyatlarından çok ayrı mevzular var.

petrol fiyatlarının geleceğine gelirsek, katılmıyorum çünkü olaylar zaten suudi arabistanın fiyatları artırmasıyla başladı. arabistan'da fiyatlar artınca nijerya ve iran markete girmiş oldu. bu sefer de arabistan fiyatları düşürmek zorunda kaldı.

amerika'daki yeni teknolojiler (son 6 yılda üretim iki katına çıktı), iran'a ambargonun kalkması, afrika'daki petrol rezervlerini göz önüne alırsak petrol fiyatlarının eski günlere erişmesi zor. rusya'nın cari açık vermemesi için varil fiyatının 100 dolar olması gerekiyor. putin istediği kadar uğraşsın imkansız. geçen sene opec açıklama yaptı zaten varil fiyatı 20 dolar bile olsa üretimi durdurmayacağız diye.

son olarak da ana petrol ihracatçılarının ekonomilerindeki yavaşlamayı göz önüne almak lazım. sonuçta petrol = enerji = üretim. çin gibi ülkelerde üretim azalıyor ekonomi yavaşlıyorsa daha az petrole ihtiyaç duyuyorlar.
  • tescillimarka  (20.01.16 01:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.