[]

Almanyadaki Türkler/Türkiye deki Türkler / ABD deki Türkler ve Farkları ?

Almanya daki Türkler;

Alman Hegemonyası altında aşırı derece ezilmişler.
Global toplumlara uzak yaşadıkları bir gerçek !
Kendilerini Türkiye Türklerinden daha üstün olduklarını zannediyorlar.
Türkiye Türklerinin AB ye alınmaması,EGO'larını okşuyor. :)
Sosyal ve Kültürel bir zenginlikleri yok
Günlük yaşamda,Düğün salonlarında Çalan müzik zevkine sahiptirler.
Kızlarına karşı Aşırı derecede''Namus'' baskısı yaparlar.
Alman yüksek Eğitim seviyesinin Çok altındadırlar.
Tüketime Çok düşkünler.(Sıçarken bile Tüketim ile ilgili magazin dergileri okurlar.)
Türkiye ye gelip para harcamak onları 1. sınıf vatandaş gibi hissettirir.
Dine veya Mezhepçiliğe düşkünlükleri vardır.(Ateistleri hayvan zannederler.)
Türkiye ye Geldikleri zaman Yüksek sesle almanca konuşmak onlara haz verir.
Türkiye ziyaretlerinde '' Almanya'da Nerede Yaşıyorsunuz'' diye sorulduğunda
Almanya büyük şehirlerinin merkezi bölgelerinde yaşadıklarını söylerler.(Berlin,köln,Hamburg münih gibi vs.) Ancak gerçek farklıdır. Genelde Şehirlere 100-200 km uzakta yaşarlar. :)

Türkiye deki Türkler; Oportünist Siyasetçi bozuntuları tarafından, medya aracılığı ile Dezenformasyona uğramışlardır. Hipnotize şekilde yaşarlar.

Amerikadaki Türkler; En favori Türklerdir. Zeka düzeyleri gerçekten tavan yapmıştır.
Din önemsizdir. Politikanın Provokasyonlarına asla gelmezler.
Tüketim bilinçleri vardır. Asla Gösteriş yapmazlar.
Türkiye deki Türkleri asla küçümsemezler.
Aksine Türkiye ile her zaman ilgilidirler ve Network oluşturma gayesi içerisinde yaşarlar.
Ticaret yapmaktan keyif alırlar. Fikirlerini Türkiye ye taşımak isterler.
Türkçeyi Plaza Türkçesi olarak konuşurlar.

Aklıma Gelenler bu kadar.

Sizin Aklınıza gelenler neler?

 
Yuh:) hayatımda bu kadar genellemeyi bir arada görmemiştim sanırım. keni ailemde de gurbetçilik var, almanya olmasa da - isviçre'deydik. şu an üzerinde çalıştığım yüksek lisans tezimin konusu da gurbetçilerle ilgili hakim olan bir genelleme, klişeden ortaya çıktı ama böylesine bir liste hiç karşıma çıkmamıştı. bu gurbetçiler sana ne yaptı?:)


  • gmzo  (19.01.16 20:33:39) 
Yaklasik 5 senedir yurt disinda yasiyorum, dolayisiyla konuyla ilgili yeterince gozlemimin oldugunu dusunuyorum.

Bunu ulke olarak genellemek dogru degil.

Onun yerine, ulkeden bagimsiz olarak, yurt disina cikan ozetle 2 tip Turk var gibi dusunebilirsiniz:

1. Sizin Almanya'daki Turklerin tamami olarak dusundugunuz Turkiye'de tutunamayip yurt disina vasifsiz isci olarak cikanlar. Ya da yabanci bir kadinla evlenip o vasitayla yurt disina yerlesenler (bunlar genelde Marmaris'te garson vb olan tipler). Bunlar Turkiye ortalamasi ya da ortalama alti insanlar. Yurt disinda Turkiye'dekinden daha iyi sartlarda yasadiklari da kesin.

2. Turkiye standartlarinin ustunde olup yurt disina yuksek lisans, doktora ya da ust seviye sirketlerde (Google, Intel, Microsoft, Facebook, LinkedIn, Amazon vb) calismaya gidenler.

Amerika'da da Almanya'da da iki gruba da giren Turkler var.
  • crown  (19.01.16 20:34:18) 
fazla genellemekten can vereceksin.

abd'dekiler almanya'dakilerin aksine topluma daha homojen olarak dağılmıştır. almancıların bu durumda olmasının sebebi de muhtemelen almanya'ya kitleler halinde göç edilmesi, kendi aralarında daha kapalı bir komün kurma eğilimi. bununla birlikte alman toplumu ile asgari etkileşim. alışkanlıkları ve kültürleri de bunun ürünü.
  • zgrydn  (19.01.16 20:36:09) 
ABD'de batılı yaşayan eğitimli laik Türkler var. Oradaki Türk algısı Avrupa'ya göre inanılmaz iyi olabiliyor. Avrupa'dakiler ise vasıfsız, Orta Doğulu eğitimsiz kişiler.

Türkler, Avrupa'nın Meksika'sıdır!
  • Traveller  (19.01.16 20:37:48) 
traveller türkler meksikalıysa kürtler ne oluyor?


  • KaraSakall  (19.01.16 20:53:14) 
Türkler, Avrupa'nın Meksika'sı olmaktan çıkalı çok oldu
bu kadar arap, türkiyeli olmayan kürt onlardan önce bulgar rumen arnavut çoğu çingene vs. geldi avrupaya
almancı diye genellediğiniz Türkler artık 3.kuşak hatta 4. kuşak oldu
1. kuşak zaten alakasız buradan köyden gitmiş adamlardı, ne yapsın adam yozgattan köyünden gitmiş ilk kez arada minili kadın görmüş, asansör görmüş, tıkılmış heim'lere it gibi çalışmış, o şartlarda olanlar normal.
2. kuşak arada kalmıştı evet orada tuvalet temizleyi burada hava atarlardı en acaip tipler bunlardı aslında, sinir bozucu çoğu
ama 3. kuşakta ve sonrasında olay artık o kadar genellenebilir değil, o kadar fazla çeşit var ki. gayet okuyanı da var, müptelası da var, direk dansı yapanı da var, var da var

üstelik almancılar arasında 12 eylül yüzünden gitmiş okumuş insanlar da var, alman lisesinden tee 70lerde mezun olup gitmiş orada emekli olmuş amcalar da var. o kadar da homojen değil.

Türkiye Türklerinin AB ye alınmaması,EGO'larını okşuyor.
bak bunu hiç sevmedim.
ister yozgattan köyünden gitsin ister dersimli alevi olsun ister okumuş izmirli laik olsun ister ideolojik vb. hiç aidiyeti olmayan biri olsun. gurbetçi türkler devleti, milleti olarak, en azından atayurdu olarak türkiyeyi sever. öyle beter olsun pis böcekler kafasında değildir böyle olan 3-5 ergendir, olsa olsa ergenleri pek bi genellemişsin, büyüyor onlar :). belki hemşerisinden kazık yemiştir, belki başka acısı vardır ama olsun öyle EGO okşayacak bişey yoktur. Ha belki orayı ve burayı iyi bildiği için zaten almazlar sizi ABye der, ya da buranın standart muhafazakar insanı gibidir işte AB hristiyan klübü der bunlar ayrı.
  • niye ama  (19.01.16 20:59:49 ~ 21:07:38) 
@karasakall

sanırım Kürtler ve Türkler birlikte değerlendiriliyor.
Dışarıdan bakıldığında aynı kültürlere ait oldukları gözlemleniyor.
Sosyal yaşamları birbirlerine çok benziyor. Türklerin kültürlerini
ve Kürtlerin kültürlerini çok iyi biliyorsanız ancak bu ayrımı yapabilirsiniz.

Akademik raporlar ve Makaleler okumuştum bu konuda!!
  • voyage  (19.01.16 21:04:55) 
Meksika'da da yalnızca İspanyol kökenli Latinler yok, sonuçta hepsinin Meksika pasaportu var. Bu nedenle I'm from Turkey diyen herkes aynı durumda. Türkler Avrupa'nın Meksika'sı. Suriyeliler yine Suriyeli. Ama Meksika, Kuzey Amerikalı olmayı tam başaramamış, çok sorunlu polikaları olan dincileri radikal Hristiyan dinci, liberalleri ise Batılı çağdaş liberal olan toplumu böyle ayrılmış bir ülke.


  • Traveller  (19.01.16 21:51:46 ~ 21:52:19) 
Almanyadaki türkler türkiyenin aynasi, türkiyenin bir anadolu kasabasinda nasil insanlar görürsen almanyada yaklasik ayni tipler olur. cünkü almanyada yasayan türklerin anneleri babalari o kasabalardan almanyaya isci olarak gelen kitleyi olusturur. Fakat bu gözlemlerine ragmen atladigin bir sey var almanyada isci anne babanin cocugu olarak kendini yetistirmis cok büyük bir kitle var. kendini yetistirdigini sanan, nazi kafasina sahip insanlarla karsilastirildiginda cok daha acik görüslü, insanlari grup olarak degil de birey olarak ele alabilecek yeterlilige sahip, insanlarin cahilliginin nedenin bireyelerin kendisinde oldugu kadar toplum mekanizmalarinin da sucu oldugunu kavrayabilmis insanlar cokca mevcut. Yani kisaca nazi kafasinda birini ister ABD ye koy, ister almanyaya, isterse türkiyede yasasin hic farketmez.

ABD de yasayan türk toplumu digerlerinden ayrisir cünkü göc eden cevrenin büyük cogunlugu isci olarak degil de akademik nedenlerle göc etmistir. Ideal olan "Türkiye deki Türkleri asla küçümsemezler" sifatini tasimalari degil "hic bir insanin baska bir insani kücümsememesi veya yaftalamamasidir". ABD de yasayanlar da baska bir ülkede yasamalari nedeniyle mutlaka bu perspektifi kazanmislardir.
  • emrahday  (20.01.16 10:16:09 ~ 10:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.