[]

Bu reflü mü?

Merhaba,

Aslında bir kaç gündür soğuk algınlığım vardı. Alakası var mı bilmiyorum ama soluk borumda, ve özellikle ciğerlerimin arka kısmında şişlik - kusma hissi var. su bile içerken canım yanıyor mideme kadar. Sanki gazım varmış da çıkarsam ya yuttuğum bir şey takılmış da kusarsam rahatlayacakmışım hissi var.

Bu nedir acaba fikri olan var mı, yarın falan devam ederse gideceğim hastanaye.

 
valla dümdüz üşütme olabilir.

ben reflü sahibiyim çünkü. böyle hissetmemiştim ilk başlarda. benim kıllanmama sebep olan gastrit miyim lan acaba hissiydi. sonra baktım alkol alıyorum midem kaynıyo, sigara içiyorum midem yanıyo, kola içiyorum midem kaynıyo, ağır yiyince midem fokurduyo dedim noluyoruz. sonra gittim doktora lansor falan verdi, gastritsin reflüye çeviriyo dedi. sonra kestim alkolü sigarayı kolayı ağır yemeği falan. düzeldi gibi olmuştu. sonra 1-2 kere daha alkol aliym dur bişi olmaz dedim çaaaaat, nah olmadı. reflüye döndürdü. ek olarak ağız kokusu da yapmaya başladı mide yanmasının fokurdamasının yanında.

belirtileri şöyleydi, boğazda böyle bir şey varmış gibi hissediyodum. boğazımı sürekli temizleyesim geliyodu, yutkunurken canım acıyodu, kuru kuru öksürüyodum, aaaanında boğazım şişiyodu vs... sonra dikkat etmeye başladım yediğime içtiğime hiçbir sorunla karşılaşmadım.

sen yine de doktora görün, gastrit olabilirsin ya da sadece üşütmüşsündür, kim bilir..
  • rajaz  (19.01.16 20:13:45) 
bogazda birsey varmis hissi bende de yaklasik 1 haftadir var. delirtti beni ve 3 farkli doktora gittim. kamerayla bile baktirdim.

gizli reflu teshisi kondu. haplari aliyorum ancak hafifledi.

demem o ki gizli reflu diye bir sey var. klasik redlu gibi degil. arastirmanda fayda var.
  • alpkartal  (19.01.16 20:24:47) 
geçmiş olsun.
büyük ihtimalle reflü. ben de su içerken bile boğuluyordum. kefir dışında ilaçların faydası olmadı. sabah akşam 1 bardak kefir için ve stresten uzak durun.

  • duhan  (19.01.16 20:28:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.