[]

iphone simulator

google'da bir çok sonuç çıkıyor da bana kullanıp da şu iyidir diyenler lazım. amacım iphone için ufak tefek yazılım geliştirmeye başlamak. pc üzerinde bunu yapıp debug etmek ya da en azından yazdığım programı simule etmek için ne kurmam lazım, hangi toollara ihtiyacım var? nereden başlamalı?




 
ben baktığımda iphone için olan sdk'nın sadece mac'lerde çalıştığını öğrenmiştim belki değişmiştir ama bikaç ay önce öyleydi..

edit: bi daha bakayım dedim olay değişmemiş apple izin vermiyo ama şöyle bşiey gördüm belki işine yarar code.google.com
  • iterator  (26.10.09 00:47:00 ~ 00:50:05) 
iterator, o linke bakacağım. sadece mac'te geliştirme olayını duydum. yalnız bir de mac ortamını pc'de simule eden yazılımlar da varmış. öyle birşey duydun mu hiç?


  • arnold schwarzeneger  (26.10.09 00:55:48) 
yok hiç duymadım o tarz bişe ama osx'in pc'de çalıştırılması için değiştirilmiş versiyonları var. ne bileyim jas gibi mesela ama onu da yüklemeyi başarmam resmen bi haftamı aldı ve ekran kartını wireless.ı tanıtamayınca bi işe yaramadı.

bu arada senin dediğin simülasyon olayı benim dediğim osx versiyonunun vmware aracılığı ile çalıştırılması da olabilir..
  • iterator  (26.10.09 01:08:15) 
tek yolun pc'ye osx kurmak (native olarak) veya bir virtual machine icine (vmware) osx kurup ordan gelistirme yapmak diye dusunuyorum. pc'ye kurulabilen osx dagitimlari icin hackintosh diye falan aratirsan bir seyler cikar.


  • kurukafa  (26.10.09 01:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.