[]

veterinerlere ufak 2 sorum var

birincisi veterinerden iç-dış parazit için ilaç aldık. stronghold (%6) ve profender damlatma çözeltisi.
bunların biri iç biri dış parazit için değil mi? uygulaması nasıl enseye mi damlatıyoruz direk?
ikincisi de bir kedi neden yarım saat içinde 3 kere üst üste kusar? bugün sabahtan iyiydi koşturmaca oynuyordu akşam uyukladı sonra da 3 kere kustu.


 
yok iç parazit olan da damla şeklinde. daha damlatmadık.


  • sta  (18.01.16 22:41:33) 
Damla şeklinde iç parazit ilacını ilk defa duydum ve şaşırdım, bakayım dedim burada da konuşmuşlar:

www.eksiduyuru.com

Bana iç parazitler için çok etkili gelmedi, o yüzden bence hap şeklinde olanlardan kullanın.

Kusma içinde bir şey yutmuş onu çıkarmaya çalışıyor olabilir, tüy olabilir, devam ederse zaten ama sıkıntı.
  • yahveyire  (18.01.16 22:58:24) 
Stronghold da dis parazit. Ancak oc parazite de az biraz iyi geldigini soyluyorlar. Hap ya da igne kullanmakta fayda var ic parazit icin.

Uygulama aynen enseye yalayamayacagi bir şekilde damlatiyorsunuz. Hayvanlar epey sarsiliyor o gun. Kusma nedeni ilaci yalamis olmasi ya da ilacin fazla gelmis olmasi olabilir. Ayrica benim tavsiyem bu damlalardan hangisinin ne icin verildigini dogru duzgun yarin vetinize arayip sormadan ikinci damlayi uygulamayin. Hayvanin bunyesine cok agir gelebilir, zehirleyebilir. Yarin vetinize telefon edin. Kusmalar devam ederse mutlaka veterinere goturun tekrar. Bu ense damlasi işi şakaya gelmiyor, çok telef olan hayvan var zehirlenme yuzunden.
  • buff  (18.01.16 23:09:08) 
damlayı damlatmadık. o başka bir soruydu.
kedi durduk yere kusmaya başladı. 7 kere kustu şimdi veterinere götürücez

  • sta  (18.01.16 23:19:56) 
gittik veterinere mide koruyucu yaptı. yarın gelin kan alıcaz analiz yapıcaz röntgen çekebiliriz falan dedi. en son çıkarken karaciğerinde sorun olabilir falan diyordu bana biraz para yolmak için gibi geldi. şimdi eve geldik oyun oynamaya başladı kedi. yarın sabah başka veterinere götürücez.


  • sta  (19.01.16 00:57:39) 
Kusması nasıl? Yediğini mi kusuyor? Yoksa yeşil/sarı renkli sümüksü olarak mı kusuyor?

Röntgen çekmesi bana biraz farazi geldi ama bir şey yutmuş olabilir, onu çıkarmaya çalıştığı için kusuyor olabilir. kan alması lazım zatan değerlerine bakıyorlar, benim köpek böyle kustuğunda üşütmüş meğersem, kanında enfeksiyon belirtileri çıkmıştı, antibiyotik kullanmıştık geçmişti. Çok geçmiş olsun.

Mide koruyucu yapması da iyi olmuş, bizim köpek veterinere gidene kadar kan kusmaya başlamıştı çünkü...
  • yahveyire  (19.01.16 09:51:57 ~ 10:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.