[]

Yurtdisinda alinan degeri 1500 euro'nun ustunde 2.el urunu tr ye sokmak.

Mumkun mu? Urun 2. El olunca vergilendirme gümrük vs. nasil oluyor?
Ürünü aldigim yerden tr’ye kargo yapip gumrukte bicilen deger uzerinden vergi mi odeyecegim, nasil olacak?
Tum bunlari vergi mukellefi olmayan gercek kisi olarak yapabiliyor muyum?
Aradigin cevap icin surayi oku derseniz o da kabulum.

 
kullanılmıs makina vs. ithalatı cok sıkıntılı.
firma sıfır olarak verebilecek mi?
faturayı ufak kesebilecek mi?
  • kingcyrax  (18.01.16 22:42:51) 
Firma degil, sahistan almak istiyorum ben. Fatura isi nasil olacak bilemedim simdi. 3-5 bin dolarlik bir mali gidip bir sahistan satin alip tr'ye sokmam mumkun degil mi acaba?


  • stavro  (19.01.16 10:57:22) 
malzeme ne kadar büyük hocam?
satıcı sağlam mı?

yani 75 USD desen yerler mi gümrükte? piyasa araştırması yapılırsa örn teknosa vs. orada görülen fiyattan işlem yapılır. vergilendirilir. +%18 kdv en az.
üretici ona göre proforma düzenler mi?
free of charge - sample olarak yazar mı?
  • kingcyrax  (19.01.16 14:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.