[]

dikkat eksikligi ve ilac tedavisi

Kafamda deli sorular.oglum ders yapmayi sevmedigi icin universitenin cocuk psikiyatri servisine goturdum ve dikkat eksikligi var dedi doktor.
Sonra ekg,kan tahlili istedi bir tanesi dna ymis o 2 hafta sonra cikicak dediler ekg sonucunu aldik,diger tahlillerde bir kac gun sonra cikcakmis.buraya kadar sorun yok.

Sonra ilac baslicaz bu 2 hafta gozlemlicez ilacla ne durumda bi farklilik var mi diye ve o dna sonucuna gore ilaci degistirebiliriz dedi.
Ben eczaneye gittim raporla satilan bir ilac raporsuz veremeyiz doktorunuz rapor yazsin dediler.ilacin ucreti 180 liraymis.

Ben celiskide kaldim cocugumun davranis bozuklugu falan yok,gayet saygili efendi bir cocuk tek derdimiz ders calismayi sevmiyor sadece odevlerini yapiyor o kadar.

Gercekten bu ilaclara gerek oluyor mu?
Dikkat eksikligi yasayip ilac kullanan var mi aramizda?

Ne yapayim karasiz kaldim.

 
concerta'dır muhtemelen yazdığı. çerez gibi içiliyor. ben de alıyorum, fark ediyor ama zaten kimyasal bir sorun yoksa, yani dersi sevmiyorsa içinden gelerek çözüm olmaz.

zaten kim dersi sever ki
  • passion rules the game  (18.01.16 18:14:53) 
@Passion Yani yararli olur kullanmasi,cok cabuk sıkılıyor o yuzden dikkati cabuk dagiliyor ya da tam tersi :)

O zaman paniklemeyim alayim ilac.
  • brnbrs  (18.01.16 18:18:56) 
denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. başka arkadaşlar da deneyimlerini paylaşacaktır. eğer ilaç oysa ekşideki başlığı da baya dolu. gerçi baktım o 91 liraymış, sizin ilacı bilmiyorum :) belki tıp sektörü ilerlemiştir :)


  • passion rules the game  (18.01.16 18:20:32 ~ 18:21:35) 
Ilaci artik kodla yazdiklari icin ismini bilmiyorum eczaciyada o anda soramadim.


  • brnbrs  (18.01.16 18:23:06) 
yani ilaç ne olursa olsun bu tip ilaçlar sandığınızdan çok daha yaygın kullanılıyordur. ben faydasını görmüştüm, hala da görüyorum. ama yerimde duramayan bir adamdım, ileri derecede hiperaktiftim yani. ilaç sadece dizginlemeye, konsantre olmaya yardımcı.


  • passion rules the game  (18.01.16 18:24:54 ~ 18:25:27) 
sadece sizin bu şikayetiniz üzerine ilaç yazdıysa bence ilginç bir durum var. herkesin ilacı çerez gibi içiyor olması, basit bir konu olduğu anlamına gelmiyor. sonuçta reçetesiz içilmeyen bir ilaç. çocuğunuza testler vs uygulandı mı acaba, ya da belirli bir görüşme yapıldı mı?


  • red g  (18.01.16 18:24:57) 
ben çocuk yaşta dehb tanısı konmuş bir kişiyim. Bence çocuğunuzu mümkün olduğu kadar uzak tutun ilaçtan. öyle "bir deneyelim" diye kimyasallara atmayın çocuğunuzu bence. ELinizden geleni yapın,başka türlü çalıştırın, dikkatini geliştirmeye çalışın. Sevmiyorsa da sevmiyordur, ben de sınıfta oturmayı sevmiyordum, sınıfta dolanıyordum. Zar zor oturdum.

Çok mu normal şeyler insanların maruz kaldığı bu düzen? Çocuk sağlıklı olduğu için zorlanıyor bunlarda.

Bu konuda bildiklerimi söylemek sorumluluğunu hissediyorum, bu kadar yıl, yaşayarak tanıyınca durumu.
  • neynep  (18.01.16 19:14:53) 
gayet konunun ilgi çekici olmamasından kaynaklanıyor da olabilir, çocuğa kimyasalı vermenin ne gibi faydası var anlamıyorum saman mı yetiştirioz gübre mi veriyorsunuz

herkesin öğrenme şekli aynı mı? insanları niye tektipleştiriyorsunuz, doğruyu yaptığını düşündüğünüz (sandığınız) insan profilini neden var nerden oluştu kafanızda ve neden inek öğrenci profili?
  • sometimes the weak become the strong  (18.01.16 20:16:49) 
okuma testleri benzeri testler sart.

hakikaten dikkat bozukluguysa, ilacla epey yol alinabiliyor.

yalniz, mumkunse, cocuk ne yuttugunu bilmesin.
  • e haliyle  (18.01.16 20:21:32) 
Bende ilac kullanmasi taraftari degilim ustelik rapor olmadan veremeyiz dediklerinde sok oldum hic bir sey soramadan ciktim.cunku yerinde duramayan surekli gerekli gereksiz konusan ne bileyim saygisiz bir cocuk degil ki.
Sadece dersler ilgisini cekmedigi icin unutuyor ve cok sıkılıyor.belki bunun icinde kullanmasi gereken bir ilactir dedim ama dedigim gibi tirstim.
Son sinavlari gozle gorulur sekilde yukseldi.

Spora gondercem yuzme veya boks,daha iyi olur belki.
  • brnbrs  (18.01.16 20:37:50) 
EVet spor iyi olabilir. Bir de kitap okumak önemli.


  • neynep  (18.01.16 20:49:36) 
@Neynep kitap okumayi sevdirmek icin elimden geleni yapiyorum onuda basarcam ins.
Spor ve kitap okumayla bu isi cozerim gibi geldi.

  • brnbrs  (18.01.16 21:52:27) 
İlaçlar olmadan, kendi dengesini kurarak ilerlemesi en iyi ve tek başarılı yol,
Kitap okumayı sevmek de, kitap okuyan insanlar görerek oluyor, naçizane deneyimlerim bu yönde.
Spor ve kitap çok yardımcı olacaktır.
  • neynep  (19.01.16 18:21:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.