[]

psikoloji yüksek lisans

Başka alanlardan lisans eğitimini tamamlayıp,yüksek lisansı psikoloji alanında yapıp,psikoloji alanında akademisyen olma gibi bir şansımız var mı ?

Sanki alan dışı yapılabiliyordu...

Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim...

 
alan dışı yüksek lisansa kabul almanız tezli yüksek lisanslarda ve devlet üniversitelerinde psikolojiden mümkün değil gibi.Özellerde bile imkansız gibi.

araştırma görevlisi de olamazsınız çünkü kadrolarda lisans mezunu olma şartı aranıyor.Zaten yüksek lisansa kabul şartlarına ve araştırma görevlisi kadro ilanlarına baktığınızda lisans mezunu olma şartını her üniversitenin koyduğunu göreceksiniz.
  • roe  (18.01.16 17:24:52 ~ 17:30:15) 
klinikte imkansız, diğer alt alanlarda özellerde gayet mümkün, devlette torpile bakar.


  • mesgul ve huzursuz  (18.01.16 17:31:14) 
Özel üniversiteler adına konuşayım, mümkün diyebiliriz. Fizik ve ekonomi gibi alanlardan gelip psikoloji doktorası yapanlar biliyorum. Daha derin bir perspektif sağladıklarını bile söyleyebilirim. Önemli olan hangi alandan gelip psikolojinin hangi alanında uzmanlaşacağınız. İkisi kesiştiği sürece sorun yok.


  • fotrsapka  (18.01.16 17:33:36 ~ 17:33:45) 
birbirinden farklı iki alanda lisans ve yüksek lisans yaptım (dilbilim - sosyoloji).

şu an sosyolojide ilerlemek istiyorum ve kadroların yüzde doksanında 'sosyoloji lisans' şartı olduğundan, zorlu bir süreç.

hiç şansın yok denemez ama her zaman lisansta da psikoloji okuyanlardan 1-0 geride olmayı kabul etmen gerekiyor.

yine de istediğin psikolojiyse, sonuna kadar zorla.
türkiye'de her ne kadar disiplinlerarası çalışmalar pek algılanmamış da olsa, (inşallah!) sonsuza kadar bu seviyede kalmayacağız.
  • grammar7  (18.01.16 17:39:06 ~ 17:40:22) 
şu an tr'de hiçbir özel, lisansı psikoloji olmayanı klinik yükseğe kabul etmiyor. bir ara ettiler ama şu an (benim takip ettiğim üniler) bu şekilde iş yapıyorlar.


  • mesgul ve huzursuz  (18.01.16 17:40:19 ~ 17:53:14) 
özelllerde sadece "genel psikoloji" adı altında geçen spesifik bir uzmanlık alanı olmayan özet nitelikle bir tezsiz psikoloji yüksek lisansı şansı belki var ancak bu da ne özel sektörde ne de akademisyenlik açısından bir anlam ifade edecek bir eğitim değildir. Sadece zaman ve para kaybı olur. Yüksek lisans bir psikoloji dalında uzmanlaşmaya yarar örneğin örgüt / endüstri, spor psikolojisi, Gelişim Psikolojisi gibi. Amaç psikolog olmaksa da lisansın üzerine ekstra eğitimler gerekir.Belli ekollere göre psikoterapi eğitimi almalısınız. Varoluşcu, gestald falan gibi.


  • roe  (18.01.16 17:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.