[]

freelance işte güven ve teminat

internet üzerinden taze bir girişimciyle tanıştım. adam projesinden bahsetti, oldukça güzel ve yaratıcı bir fikir ve bana gayet mantıklı geldi.

anlaşırsak sitenin görsel ve grafiklerini yapacağım bende. yarın buluşup detayları yüz yüze konuşacağız ama öyle dev yatırımlarla kurulan profesyonel bir proje değil. ilerleyen zamanlarda işi büyütmeyi düşünüyor.

ben ciddi bir proje diye başvurmuştum ama meğer çocuk tek başınaymış (hadi bilemedin birkaç kişilik ekip ile bu işe girecek). bilseydim hiç bulaşmazdım ama konuşmuş bulunduk artık, çocuk da iyi niyetli gibi geldi o yüzden vazgeçiyorum da diyemedim. iş zaten part-time, evden günde 1-2 saat yapsam yeter.

yalnız ödeme konusu kafama takılıyor, nasıl bir ücret isteyeyim onu bilemedim. mesela saat bazında mı, yaptığım iş başına mı yoksa başlangıç olarak hiç para talep etmeyip site para kazanmaya başladıkça kârdan küçük bir yüzde mi isteyeyim? bu son seçenek aklıma yatıyor ama onu nasıl garanti altına alırız? ortada sözleşme yapacak bir kurum yok sonuçta, elimde nasıl bir koz olabilir?

mesela birkaç yıl önce ünlü bir lastik firmasının işini yaptım ama paramın üstüne yattılar, elimdeki işleri rakip firmaya göndermekle tehdit edince paramı alabilmiştim ama bu işte böyle bir şansım yok.

fikir ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

 
bence avans almadan başlamayın. eğer avans almadan başlarsanız siz kara kara düşünürsünüz para alabilecek miyim diye? Ancak avans alarak başlarsanız doğrusunu yapmış olursunuz. Ticari girişimde bulunan siz değilsiniz, para almadan başlarsanız ortaklık yapısı gibi olmuş ve ortak risk alınmış olur. Net fiyat söyleyip ödemeyi parçalara bölüp avanstan sonraki ödemeyi de mümkün olduğu kadar yakın bir zamana koymak makul. Böylece ilk ödemeyi karşı tarafın ne kadar ciddiye aldığını anlarsınız. Eğer çok ölümcül bir şekilde paraya ihtyacınız yok ise avans almadan kesinlikle ama kesinlikle iş yapmayın tanımadığınız kişiyle.

Bu konuda karşı tarafın iyi karakterinin kibarlığının ve başka özelliklerinin bence hiç bir önemi yok. Belirttikleriniz güzel özellikler ama para konusu tek başına değerlendirilmeli. Bir insan zamanında ve belirlenen miktarda ödemesini yapıyor ise onunla iş yapılır. Bence. Tanıdıktan sonra durum farklı 1 sene hiç para almadan çalıştığım insanlar var.
  • tukenmez adam  (18.01.16 14:18:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.