[]

bilgisayar toplama/alma işini çözmek

gpu, ghz, ram, işlemci, ekran kartı ve nesiller... bir sürü farklılıklar var. bu işi detaylıca anlatan bi kaynak var mı?

hangi ghz iyidir? son çıkan işlemci nesilleri her zaman daha mı iyidir? ramlerde 1600 ve 2000 küsürler var. bunlar ne demek?

nasıl öğrenebilirim? iyi bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum ama karar veremedim henüz.

 
hiçbir şey bilmiyorsan technopat videolarını izleyebilirsin en azından neyin ne işe yaradığını az çok anlarsın. kendileri aşırı asus reklamı yaparlar (bunu yüzlerine vurunca da seni rakip teknoloji sitesinin ajanı olmakla suçlarlar) özellikle ekran kartı videolarında vay efendim 60 derece olmadan fanları çalışmıyor harika vb gereksiz abartmaları duyabilirsin halbuki diğer markaların tümünde aynı teknoloji var zaten. bu yüzden sadece hangi parça ne işe yarar nasıl takılır gibi şeylere dikkat etmeni ve verdikleri sistem tavsiyelerini es geçmeni öneririm. makineyi kendin kurmayacaksan liste yapıp vatan'a verebilirsin kablo düzenini falan iyi beceremeseler de kurup teslim ederler. merak ettiğin bir şey olursa bana mesaj atabilirsin bayağı malumatım var pc konusunda


  • haci aday adayi  (18.01.16 12:45:59) 
bence en iyi buraya yazarak öğrenebilirsiniz. :)

Ancak donanıma harcadığınız paranın yüzünüzü güldürmesini istiyorsanız öncelikle bilgisayarın ne kadar güçlü olmasını istediğinizi bilmelisiniz. Veya başka bir yöntem de önce bütçeyi ayırıp sonra bu bütçeye göre en kritik bileşenleri en yüksek kaliteden başlayarak dizmektedir.

Ram hızı ile ilgili durum da şudur. Sadece Ram değil anakart ın da o hızdaki ram i desteklemesi gerekmektedir. 2000 ile 1600 arasında büyük fiyat farkı var ise bence gerek yok. 2000 olan muhtemelen overclock ludur. yani büyük teknoloji farkı olmayabilir arada.

www.tomshardware.co.uk
  • tukenmez adam  (18.01.16 12:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.