[]

yurtdışı oturma izni

şimdi muhtelif zamanlarda sosyal medya ve haber sitesi galerilerinde peydah olan kimi kolay oturma izni tatavaları var.

örneğin uruguay meselesi tamamen tatavaymış. (dışişlerinde çalışan bir arkadaşım söyledi)

bir diğer haberler de işte bilmem ne kadarlık bir mülk edinirsen kimi ülkeler oturma izni veriyormuş. bunlardan doğru olanları var mı? yani 70 bin euroya mülk aldın, al sana oturma izni diyorlar mı?

 
yatirim ve mulk konulari dogru ancak 70bin euro degil.
yanlis hatirlamiyorsam ispanya icin 500bin euro idi.
yatirim icin de gecerli, sirket kurarsaniz yada hisse alirsaniz bakanliga basvuruyorsunuz, degerlendirme yapiyorlar. soyledigim sey yine bir avrupa ulkesi icin gecerliydi ancak ulkeyi hatirlamiyorum. rakam yazmiyordu bunun icin, ancak 50-100 bin euro icin vereceklerini sanmam.

kaynak veremiyorum, ancak hizli bir aramayla bir cok kaynaga ulasabilirsin.
www.google.com

ilk cikan sonuclardan;
www.forbes.com
  • ekyil  (18.01.16 12:32:02) 
mal mülk değil ama bulgaristan vatandaşı birisiyle evlendiğin zaman orada oturmana gerek kalmadan oturma izni veriyorlar ve artık schengen için vize almana gerek kalmıyor.


  • sta  (18.01.16 12:49:56) 
@ekyil
70bin euro verdiğim örnek letonya veya litvanya için geçerliydi yanlış hatırlamıyorsam. diğer ülkelerde meblağ daha yüksek evet.

  • uuth  (18.01.16 12:51:43) 
mülkün miktari, gecerliligi biraz sikintili.

ama yatirim olayi cogu yerde gercek ve gecerli. sen git, oraya fabrika ac, is gücü olustur, seni desteklemek, islerini kolaylastirmak adina yapiliyor evet.
  • aynadakiyabanci  (18.01.16 13:05:35) 
Tamamen gerçek, paran varsa ve şartlara uyuyorsan aşağı yukarı dünyanın her ülkesine taşınıp iş kurabiliyorsun. Para bu, istihdam, iş dediğin zaman kapılar ardına kadar açılır. Her ülkeninki değişik tabi, kimisi iş kurmanı isterken kimisi sadece mülk aldığın zaman hem oturma hem çalışma izni veriyor.

www.bbc.com

Büyük ihtimalle hepsine ihtiyacın yok ama ben yazayım, belki birinin işine yarar gelecekte.

Makedonya'da 10bin euro sermayeli iş kurarsan ve Makedon vatandaşlarına istihdam sağlarsan çalışma ve oturma izni veriyor. Bir arkadaşım orada yaşıyor şuan. Makedonya AB adayı, büyük ihtimalle yakında girer. O zaman da bütün avrupa'da çalışma ve oturma izni olacak mesela, çok güzel bir şey.

Üstte de görebileceğin gibi Malta ve Kıbrıs'ta bir miktar yatırım yaparsan çok hızlı şekilde vatandaşlık veriyor.

ABD'de 500bin dolar veya 1 milyon dolara iş kurup 10 ABD vatandaşına iş imkanı sağlarsan önce çalışma ve oturma izni, 5 yıl sonra da vatandaşlık veriyor.

Portekiz ve İspanya'nınkiler "golden visa" diye geçiyordu ama rakamlar yüksekmiş.

Kanada'da da ABD'dekine benzer bir program var, daha az paraya oluyor.
  • hayirsiz  (18.01.16 13:06:31 ~ 13:08:11) 
dikkat edilmesi gereken bir sey daha, normalde 5 yil calisirsan bazi ulkelerde vatandaslik icin hak kazaniyorsun. ancak mal mulk alip da oturma izni alirsan, calisma iznine sahip olmuyorsun. yani firmanin senin adina calisma izni cikartmasi gerekiyor.


  • ekyil  (18.01.16 14:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.