[]

erasmusta calisma izni

butun programlar erasmus+ altinda toplanmadan once erasmus ogrencilerinin gittikleri ulkelerde calisma izinleri yoktu. ancak simdi bulundugum sehirdeki erasmus ogrencileri barlarda calisiyor ve bunun yasal oldugunu soyluyor. nedir bu isin dogrusu? resmi siteleri inceledim ama bununla ilgili kesin bir bilgiye ulasamadim.




 
Eu vatandasilarsa zaten calisabiliyorlar diger eu ulkelerinde de.


  • kuehles blondes  (18.01.16 00:39:27) 
peki o zaman benim durum nasil olacak?

turk vatandasiyim, almanyada okuyorum. 2 yillik oturum iznim var ve o izinle part time islerde calisabiliyorum. okudugum universite1 donem yurtdisinda okumayi zorunlu kiliyor ve benim oturum iznimle schengen ulkelerinde 6 ay kalma hakkim var. dolayisiyla ayrica bir vizeye basvurmadan elimdeki oturum izniyle bu erasmus isini aradan cikarabiliyorum. ana isin calisma kismi nasil olacak bu durumda?
  • letheavendangered  (18.01.16 00:59:01) 
Gidecegin ulkenin yabancilar polisine ya da iskur gibi olan kurumuna mail atip soracaksin.

Benim dusuncem izninin sadece almanya'da gecerli olacagi yonunde ama anca yetkili kurumlar dogruyu soyleyebilir.
  • kuehles blondes  (18.01.16 02:14:51) 
Almanyada "Ausländerbehörede" ye basvuracaksin calisma izni almak icin, onlar da "Arbetitsagentur" a almanyada bu profilde birine gercekten ihtiyac var mi diye soracak. eger iki kurum da onaylarsa calisma izni verirler. 2 ay sürer en az mevzuat. Ama sunu diyebilirim almak cok zor nerdeyse imkansiz, erasmus ögrencilerinin calismasina nasil yaklasiyorlar bilmiyorum ama master ögrencisi olarak basvurdugumda is yerim israr etmesine "arbeitsagentur" izin vermesine ragmen reddedtimislerdi. bence erasmus icin de durum farkli olmaz. gerekce olarak da sunu durumu gerekce göstermislerdi "yabanci bir ögrenci almanyada okurken devlet o ögrenci icin kaynak ayiriyor, calisan bir ögrenci de okuluna yeterli ilgiyi göstermeyebilir ve sonuc olarak okulu birakabilir, o nedenle ayrilan kaynagin bosa gitmesi istenmez" bu nedenle reddetmislerdi. EU vatandasi ögrenciler de ise bu durum söz konusu olmuyor.


  • emrahday  (18.01.16 09:45:50 ~ 09:46:27) 
Almanyanın eğitim için verdiği oturma izninde belirli bir süre çalışma izni veriyor. 6 ayda 90 tam gün ya da 180 yarım gün gibi bir izin. Bende birebir öyle olduğu için çalışabilmiştirm mesela.


  • roket adam  (18.01.16 10:14:50) 
emrahday ve roket adam, almanyada zaten calisma iznim var. benim sordugum sey, almanyadan baska bir ulkeye erasmus ogrencisi olarak gittigimde bu calisma iznini kullanabilecek miyim.


  • letheavendangered  (18.01.16 11:22:11) 
başka ülkeye de vize alarak gitmen lazım. alman izniyle gider başka eu ülkesinde takılırım olayı yok. bizim almanya'dan belçika'ya erasmusla gelen bütün türk arkadaşlar belçika vizesi aldı ve gelince Belçika için oturum iznine tekrar başvurdu. bu sırada geçerli alman oturum vizeleri de vardı.


  • faaip de oiad  (18.01.16 13:54:59) 
Alman yabancilar ofisinin donem basinda bize soyledigi sey, alman oturum iznimizle baska bir schengen ulkesinde 6 aya kadar baska bir izne gerek olmadan kalabilecegimizdi. Ama yine gidip birebir ogrenmem lazim anlasilan.


  • letheavendangered  (18.01.16 16:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.