[]

kar fobim var , benden başka var mı merak ediyorum ??

izmirliyim , 15 yıldır istanbul'da yaşıyorum . ilk yıllarda kar yağdığında gece bile olsa sokağa koşardım ( biz izmir'de öyle yapardık ) arabaların üstünde 7-8 senede bir kar olurdu onlara saldırırdık. İstanbul'da yerler tuttu ve ilk defa karda yürümek zorunda kaldım .sonra düşmeye başladım . kaç defa bilmiyorum ama kolumu bacağımı çok incittiğim oldu .
en son düştüğüm tarih 2011 ve kolum 2 yerinden kırıldı . sokakta yalnızdım ve kabus gibi bir geceydi hatırladıkça dün gibi geliyor içim ürperiyor.
sonraki her karda kendimi eve kapattım işe gitmedim sokağa çıkmamaya çalıştım .
şu koca şehirde bu konuda yalnız mıyım ? benim gibi başkaları var mıdır ?
nasıl normalleşebilirim ?

 
aslinda riskli bolgelere girmedikce karda dusmek cok zor. cok uzuldum kolunuzu kirmaniza :( ben genelde yokus olmayan ve buz tutmayan yerleri tercih etmeye calisiyorum kislari.

kardan korkuyorsaniz en az 2 hafta hayattan kopuksunuz istanbulda, hele hele gecen yil daha uzun surmustu sanirim, yolunuz acik olsun :)

bu arada su gunlerdeki kar durumu icin: forum.donanimhaber.com
  • fakyoras  (17.01.16 22:39:13 ~ 22:42:46) 
korkunun üzerine git. buzlaşmadıktan sonra karda yürüyebilirsin, sıkıntı olmaz. buz tabakalaşması olduğunda da karlı kısımlara basmaya çalış. daha az kaygan olur. ve ellerin cepte olmayacak.


  • zgrydn  (17.01.16 22:46:44) 
@fakyoras ben çok kolay düşüyorum karda , pek yokuş bir yer de yok güzergahımda kadıköy rexx sinemasının karşısında kırmıştım kolumu . bütün arkadaşlarımın da eğlence konusu oldu kar yağmaya başlayınca telefonum çalmaya başlıyor .


  • devilone  (17.01.16 22:48:06) 
kaliteli bi outdoor bot alıp karın keyfini çıkarmayı yeniden öğrenin bence.


  • glamdr1ng  (17.01.16 22:48:23) 
oo black jack.


  • ya ben lan neyse  (17.01.16 22:50:22) 
Karda yürürken ellerini ceplerinden çıkar.Düşersen ellerinin üzerine düşersin.


  • hebanon  (17.01.16 22:54:19) 
@glamdr1ng harley botla düştüm ,gerçi düşünce kızdım onları attım cat aldım . şehir kramponu da aldım takıyorum botuma ama sanki başka bir şey benim derdim .


  • devilone  (17.01.16 22:56:35) 
@hebanon ellerim cebimde değildi belki de bu yüzden hem bileğim hem de kolum kırıldı .


  • devilone  (17.01.16 22:57:59) 
Bende de var yalnız değilsin .düşmedim pek ama sevmiyorum karda kışta dışarda olmayı . Uzun boylusundur muhtemelen . Yaşlılar bile benden hızlı yürür genelde karda. Çok temkinli giderim :) bu arada yanında bir çift çorap tası , çok işe yarıyor buzlanma vs olduğunda ayakkabına geçir kaymayı önlüyor


  • lilidance  (17.01.16 23:20:41) 
ben de en son sevdiğim kadını, yıllar önce karlı bir istanbul sabahında son kez 559c denen otobüsün içinde görmüştüm. Hava soğuktu ve ben 20 dk önce ellerini tuttuğum kadını son defa gördüğümü bilmiyordum. karı sevmiyorum anlayacağın.


  • a darkness coming  (17.01.16 23:31:39) 
@lilidance ayakkabıya çorap takma konusunu duymuştum ama denememiştim sokağa çıkmam gerekirse cebime koyacağım botuma geçireceğim bu defa çok sağol


  • devilone  (17.01.16 23:36:52) 
@a darkness coming sen de benim gibi kar yağan günlerde haberlerde " çocuklar çok sevindi eğlendi" kar haberlerinden nefret ediyorsun o zaman . kötü anılar geliyor aklına benim de numune hastanesinde alçı odasının kapısında ıslak kıyafetlerimle sıra beklediğim o soğuk karlı gece geliyor aklıma sadece .
yalnız olmadığıma sevindim.

  • devilone  (17.01.16 23:39:53) 
ben de öyleyim ya. evde olduğumda izlemeyi falan çok severim ama bi yere gideceksem stres yaparım. mesela geçen karda, sabahın 6 sında falan yola çıkmak zorunda kalmıştım. kapkaranlıktı. bata çıka iki adımlık yeri çok yavaş gittim. sonra daha merkezi bi yerde de baktım kaldırım buzlu gibi geldi bana hiç hızlı yürüyemem öyle durumlarda. millete bakıyorum nasıl rahat yürüyorlar hıphızlı. ben adeta kaplumbağalaşıyorum. eminim normal hızda yürüsem kesin düşerim.


  • pikap  (17.01.16 23:46:02) 
nasıl ya inanamıyorum, ben 1 hafta önce bulutları gördüm kar bulutlarıydı, henüz hava durumu net tahmin vermezken ben anneanne yöntemiyle evet dedim geliyo, günlerce bekledim bugün çeşitli atıştırmalıklar, içecekler hazırladım film izler gibi camdan dışarıyı izlemek için, güzelce yağarsa yarın okul bahçesi muazzam olur gezerim biraz, erken çıkabilirsem ve istediğim gibi yağmış olursa yıldız parkında dolaşırım diye planlar yaptım, içim gidiyo yağdıkça etrafımdakileri bıktırmış olabilirim ama tutamıyorum kendimi.
sizin için söyleyebileceğim ise çok dikkat ettikçe kayarsınız yürüyüş tarzınızı görmeden bişey söylemek zor ama belli siz adımlarda kendi kendinizi kaydırıyorsunuz sıkıca giyinip, kar botlarını geçirip yanınıza birini alıp benim gibi güzel manzaralı yerlerde yürüyüşe çıkın yanınızdakinin koluna girince dengeyi bulursunuz. sürükler gibi basmayın ayaklarınızı yere sıkı sıkı basın tutunur gibi, zaten öyle yapıyorum diyebilirsiniz ama bence yapmıyorsunuz sivaslının sesine kulak verin:) iyi şanslar.

  • pamuk helvalar cebe  (17.01.16 23:48:35) 
@pamuk helvalar cebe aynen ben kendi kendimi korkarak kaydırıp düşürüyorum galiba . geçen yıllarda daha evimin sokağından çıkmadan düştüğüm bile oldu .kara basma fikri bile beni korkutuyor sadece kendim için değil herkes düşecekmiş gibi geliyor. kendimi eve kapattığım için gelen arkadaşlarımın ayakkabılarına bakıyorum " ay sen bu ayakkabı ile nasıl yürüdün düşme dikkat et" diye söylenmeye başlıyorum .
bir de senin gibi kar yağdı yaşasın şurada burada dolaşayım diyenleri nasıl kıskanıyorum bir bilsen .

  • devilone  (17.01.16 23:57:21) 
nasıl olabilir ya biraz abartıyosunuz sanki, arkadaşlarınızın koluna girip çıksanıza dışarı kaysanız bile düşmezsiniz biraz etraftakiler güler ama bida görmeyeceğiniz insanlar sonuçta:)


  • pamuk helvalar cebe  (18.01.16 00:07:16) 
akdenizli bir arkadas vardi universitedeyken, tabi kar falan bilmiyor, ankara ayazinda karinda bana tutuna tutuna yururdu, cok korkardi. hey gidi gunler, verlhasili kelam yalniz degilsiniz. iklim ve kultur farki. herkes bazi seylere cocuktan alisiyor.


  • mavicorap  (18.01.16 00:58:11) 
Bende de var :( kırık falan olmadı allahtan ama bikac kere ust uste popo ustu dusunce feci bir bel agrisi başlamıştı, fıtık olucam diye korktum cunku annem oyle olmustu. Simdi her karda teyzeye donuyorum.


  • reptillia  (18.01.16 01:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.