[]

Hyundai Tuscon'a Lpg gider mi?

6-7 ay sonra araba almayı düşünüyorum. Suv tipi , otomatik şanzıman bakıyorum. Bu tusconlar baya övülüyor, en fullü 114 bin lira ama yakıt her güzelin bir kusuru var cinsinden fabrika verileri 8 litre derken , kullananlar 12-15 litre benzi yaktıgını söylüyor.

Gelişmiş lpg ldi falan sistemler varmış. 2000 avroluk tüpler falan. Alır almaz takabilirmiyim garanti dışı olur mu? sonra arabaya uyum sağlar mı?


 
100 bin lira verdigin arabaya tup mu takacaksin? Bence pek mantikli bir hareket degil. Dizel otomatik suv bakilabilir, secenek pek fazla degil ama qashqai olabilir, tiguan'in 1.6 tdi dsg'si gelecek ne zaman bilmiyorum ama o olabilir


  • signore  (17.01.16 18:25:34) 
Öncelikle 100 bin kiralık araç alıp tüp takma zihniyeti doğru değil. Bütçene göre araç almak en mantıklısı.
İkincisi tusconda zaten 100+ bin liralık bi araç değil.
Tüp takılabilir ama taktığın an garanti dişi olur araban.

Bi de neden tuscon anlatsana biraz? Ciddi anlamda iyi bi araba değil çünkü o yüzden soeuyorum
  • Sskywalkeremre  (17.01.16 18:32:51) 
incelemelerde youtube da falan baya övüyorlar , ses yalıtımı rakiplerine göre öndeymiş, euroncapda ve Small Overlap de baya iyi sonuçlar vermiş. Baya dolu dolu modeli 114k lira yoksa 80 den başlıyor. Tasarımı cok hoş geliyor. ısıtmalı koltuklar falan.

Yani kesin karar vermedim. Bütçe krediye bağlı oranda değiştiğinden dolayı:) aynı fiyata ne biliyim fazla alternatif yok gibi bugun sahibinden.comda adam Tiguanin 1.4 tsi motoruna ldi taktırmış. www.sahibinden.com

100km de 7-10 litre gaz yakıyormuş , bunu görünce bende dedim dizele 15 falan bayılacagıma 6 bini tüpe takarım falan. daha araştırma modundayım aslında cmax alıp kurtulmak istiyorum ama şöyle araba beni 7-8 sene rahat götürsün. Tiguan 1.6 tdi cıkarsa 140 lira cıkarında olur heralde.
  • myopati multi minicore  (17.01.16 18:43:18) 
kuzenim aldı geçen ay dediğin gibi 114e. araç gerçekten övüldüğü kadar iyi. ben 11litre yakıyorum dedi. 1.6 motora göre biraz fazla gözükebilir ancak araç 2tona yakın.

@sky
neye dayanarak +100lük araç değil diyorsun? qashqai satıyolar 90a. o araç 90 ediyosa bence tusconlar 114e ucuz bile gidiyor.
  • KidLazer  (17.01.16 18:44:21 ~ 18:46:06) 
forester al dizel. lpg garantiyi bozuyor bu arada.


  • yuto  (17.01.16 19:05:33) 
@kid yaptığım test sürüşüne göre etmez diyorum. pek çok özellik doldurmuşlar ama yine de göze batan çok eksiklikleri var.
mesela iç mekan malzeme kalitesi o fiyat segmentinde ki bir araç için çok kötü. mesela otomatik park sistemi özellikle dikey parkta çok başarılı değil. sıfır parkettiği için araçtan inemiyorsun. araçtan indikten sonra bende hiç bir iz bırakmadı. akılda kalıcılığı yok ki test aracı full paketiydi.

ama bi önce ki cevabımda kurduğum cümleyi düzeltmek gerekirse, tüm otomobillerin fiyatları yüksek aslında. hepsi son 4-5 ayda sağlam zam yedier fakat bana göre tuscon kendi segmentinde ilk tercih edilecek bir araç değil. o fiyata farklı segmentte daha iyi araçlarda alabilirsin.

bir de euroncap biraz patates bi test aklında olsun. eğer araç abd pazarında satılıyorsa, abd'de yapılan çarpışma test sonuçlarına göz atmanı öneririm. Us ncap daha gerçekçi sonuçlar veriyor çünkü çarpışmaları daha hayvani ölçülerde yapıyorlar.

yıl içinde yaptığın kilometreyi gözönünde bulundur dizel & benzinli seçimi yaparken. eğer düşük kilometre yapıyorsan benzinli daha avantajlı oluyor. motor performansını hyundai in bilmiyorum ama en basiti servise girdiğinde daha az para ödüyorsun vs.
  • Sskywalkeremre  (17.01.16 19:16:19 ~ 19:20:00) 
Tiguan 2.0 tdi dsg bile %90 otv'ye ragmen 131 bin. 1.6 nasil 140 civarinda olur? 1.4 tsi'a gore 10-15 fazla olur max.


  • signore  (17.01.16 19:21:03) 
doğru 2.0 tdi ye bakmamıştım. açıkcası umulan fiyatda olursa tadından yenmez en azından qq nin pazar payına bir ortak cıkar.


  • myopati multi minicore  (17.01.16 19:27:17) 
yılda 20-23 bin km yaparım.dizel bana en uygunu şu yeni modeller bir ortaya cıksında bizde görelim.


  • myopati multi minicore  (17.01.16 19:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.