[]

evlenmeyecek çocuk için çeyiz düzme durumu

ya paso çalışmışın, haftasonu dışarı çıkmışsın afedersin güzel bi kızla buluşmuşsun hoppidi oynamışsın falan türlü türlü serserilik, sonra pazar günü sabah 10'da eve gelmişsin, kahvaltıdan sonra bir de görüyorsun ki annen bi milyon tane ıvır zıvır almış. böyle yok yemek takımı, yok çatal bıçak takımı, yok o bu falan. babamla birlikte paketleyip poşetleyip depoya kaldırıyorlar. dedim bunlar ne. seni evlendiricez öyle eli boş elin kızına verecek halimiz yok diyolar.

ya tamam 26 yaşındayım iyi hoş da evliliğe bayaa uzakken, ben de ebeveynlerimi de bodrum'da, çeşme'de, maldivler'de görmek isterken, onlar borca girmeye devam edip abuk subuk şeyler alıyorlar paso. ki hadi aldın ben evlenene kadar modası geçmeyecek mi. gelin hanım beğenecek mi. ben beğenicem mi. yok bunlar sorgulanmıyor. evi bir sürü saçma sapan koliyle doldurdular. özellikle de söylüyorum iki tane tabak çanak alacak param yoksa niye evleneyim diye, öyle denmez diye kızılıyor yine.

negatif şeyler söyleyince de kırılıyorlar. diyorum bari kenara para atın, o da yok. illa çeyiz alınacak. yahu bu nasıl bir gelenektir aq. sizde böyle bir şey oldu mu merak ettim bi konu olsun dedim.

 
yok ya bizimkiler ihtiyaç kredisi filan alıp roma'ya gidiyor.


  • king lizard  (17.01.16 16:17:23) 
ben altı ay sonra evleniyorum. ben de böyle bir şey olmadı. annem gizliden gizliden bir şeyler almış olabilir ama çok fazla bir şey almamıştır çok büyük ihtimalle.


  • buffy de vampir sayılır  (17.01.16 16:18:39) 
ayrı eve çık bence. çeyizi hazırlıyorlarsa evlen baskısı da gelir.


  • roe  (17.01.16 16:24:34) 
hayır tabiki bişi almadılar. evlenirken para verdiler istediklerimizi biz kocamla gidip aldık. çeyiz falan saçmasapan işler.


  • sta  (17.01.16 16:31:37) 
benımkı hıc sallamaz boyle seylerı, begenmezsınız zaten zamanı gelınce cıkar alırız 2 gunluk ıs der. yanı kız arkadaslarımdan duyuyorum onların aılesı ugrasıyor da erkek aılesı ıcın pek duymadım.


  • pamuk helvalar cebe  (17.01.16 16:32:37) 
yok valla. ananem annem falan hep der para olduktan sonra çeyiz mevzu bile değil. zamanı gelince 2 günde halledilir der. ha ananem gezmelerde neyin masa örtüsü dantel falan yapıyo ama o da kendine vakit geçirtmelik. siz gençler kullanmazsınız ama hatıra kalsın der.


  • rayde  (17.01.16 16:37:47) 
Ben evlenemeyeceğimi ta lisedeyken anlamış ve çeyiz hazırlatmamıştım. Kızlar için genelde o yaşlarda çeyiz hazırlığına başlanır, dantel örtüler, bornozlar, havlular vs.. iyi ki de hazırlatmamıştım, çok komik olurdu bu yaşımda çeyiz var koca yok falan.

Olmayan biri için hazırlığa girişmeyi çok enteresan bulmuşumdur hep.
  • mandalina kokusu  (17.01.16 16:39:32) 
annemin oğlu da var da bi kere 3 tane kızı var daha bize bir çöp almadı (çok eskiden dantel mantel yapardı onları da zaten kullanmayız dedik onlardan da vazgeçti, etraftan yapıyorlar, annem yapmıyor senelerdir)
annemin mottosu "para olsun hepsi bir günde alınır"
evlenen kim o da ayrı tabi ben evlenmem de meraklı bir kardeşim var bakalım evlenirse görecez, ne yapacaklar. çünkü bizim bir başka genel tavrımız da (kızlar olarak) aileye yük olmamak, ben daha 5 kuruş yük olmadım para aldıysam da borç aldım. kardeşim evlenirse şunu da biz alalım derler muhtemelen ona alırlarsa bu sefer diğer kızlara da yapalım haksızlık olmasın da derler, çok çocuklu ailelerde öyle şeyler var.
erkek kardeşim içinse tabak çanak alacaklarını ben hiç zannetmiyorum... öyle şeyler kadının zevki, gelin hanım alsın. ama altın alacaklardır-annene bunu desene madem erkek anası hepsinden önce altın alır sen altını hazırladın mı diye :P. bir de artık kız tarafı ne derse :P bizimkiler yeterki kavga gürültü olmasın diye ne denilirse alırlar. fakat şu anda hiç bişey almadılar.
yalnız etrafta mesela şunları duydum
erkeğin annesi danteline kadar örmüş vermiş, gelin hanım o dantelleri tuvalete sermeyi uygun görmüş...kavga kıyamet olan var. k.validenin geline, (torun olunca) kızım bunları kaldırsan mı, ben daha öremem yaşlandım, toruna benden hatıra verelim dediğini duydum birinde de mesela çok etkili kriz yönetimi, takdir ettim.
yine yorganlar, battaniyeler neler neler alıp/yapıp duran bir komşumuz vardı. oğlu 24 yaşında trafik kazasında öldü, kadın kafayı yedi biraz. bu acı bir vaka ama bunun dışında alıp duranlardan keşke almasaydım hep modası geçti hem de yer sorunu var diye çok duyuyorum.
annene bu cevabımı okut :)
  • niye ama  (17.01.16 16:40:31) 
Valla aynı şeyi benim kayınvalidem yapmış. Şu an dolaplarımın içi çıfıt çarşısı gibi, hamam açsam havlu eksigim yok öyle diyeyim, ve daha benim çeyizlerin bir kısmı baba evinde bekliyor. Yapmasınlar yani gercekten hora geçmekten çok külfet oluyor. Keşke yapmasaymış da kendi sevdigim esyaları alıp kullanabilseydim diyorum hep, yepyeni şeyler atılmıyor satılmıyor da.


  • physcos physcos  (17.01.16 16:58:44) 
benim de çeyiz sıfır.
sen kocayı bul ne istersen alırız diyorlar.

  • kayranin kedisi  (17.01.16 17:03:14) 
Onları hayatta motive ve mutlu eden şey bu. Takma o kadar.
Elektronik ve beyaz eşya olayına giriyorlarsa durdur ama. Zamanı gelince alırsın, boşuna 5 senelik teknolojiyle evlenme.

  • burfak  (17.01.16 18:03:47) 
tencere tava değil de dantel yapıldı. hatta annem özel telkırma derslerine gitti, masa örtüsü yaptı bana. hepsini de kullanıyorum. anneannemden kalan dantelleri değerlendiriyorum. gözünüzde plazma tv üzerine dantel canlanmasın yalnız. mesela annemde dantelli perdeler var, anneannemin tepsi için diktiklerini birleştirmişti kumaş üstüne.

bi de kütahya porselen'den çay takımı aldırmıştım. bi de iran halımız var.
çeyiz severim valla :)
  • la noix  (17.01.16 18:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.