[]

sıkışmış laptop vidası

arkadaşlar laptopu hep kendim temizlerken geçen sefer kardeşime uydum ve bilgisayarcıya verdim. amk vidalarını bir sıkmışlar tornavida parçalandı. çoğunu söktüm ama 2 tanesini açmak mümkün değil. çok sıkışık alan olduğu için bir şey de yapamıyorum. kargaburnuyla denedima ama tutmuyor. kolay yolu nedir bu işin?




 
Senin tornavidalar dandiktir biraz kalitelisini al halledersin. Olmuyorsa zaten tornavida degil vida yalama oluyor :)


  • ghaash  (16.01.16 19:07:05) 
bence dallama kesin vidaları kaybedip yerine yalama vida takmıştır.


  • cetoxim  (16.01.16 19:54:40) 
İnce uçlu matkap ile vidadan ve yuvadan vazgeçip çıkartmayı denemek.


  • excespeace  (16.01.16 20:44:09) 
ya zaten 4 tane vida tutuyor. 1i olmasa bi kayıp yaşanmaz ama kesmeye de cesaret edemiyorum. elektronik sonuçta. hassas parçalar. gerçekten kaba kuvvet dışındaki bir yöntem çok makbule geçer.


  • nickiyle oynayan adam  (16.01.16 21:07:02) 
ince uçlu bi tornavida seç, vida üzerine japon yapıştırıcısı sür ve tornavidayı vidaya yapıştır. 1-2 saat sonra tornavidayı eğip bükmeden sökmeyi dene.

ikinci yöntem, yalama civataların sökülmesinde keskin bir alet ile civata başına vurulur. ya yandan vurup döndürmeye çalışabilirsin ya da kafasına dik vurup ağız açabilirsin. ama laptop içindeki hdd bu sarsıntıdan zarar görebilir. hdd yi söküp yap.
  • sttc  (16.01.16 21:11:58) 
arkadaşlar vidaları açtım. çözüm ısıtmak.

aynı anda witcher 2, pes2016, firefox ve skype'ı çalıştırdım. felaket ısındı tabi. 102 dereceyi gördüm kapatmadan önce. sonra hemen kapağı çıkardım, o piçlik yapan vidaları sökmeye çalıştım ve kolayca çıktılar. herhangi bir kimyasal veya kaba güç kullanmadan bu şekilde halloldu.

sizlere de çok teşekkür ederim.
  • nickiyle oynayan adam  (17.01.16 10:14:13) 
Tam da "varsa havya ucun, yoksa ualevde kızdırdığın bir çivi ucunu vidaya tutup da yap" diyecektim, çözümü bulmuşsunuz bile.


  • clia  (19.01.16 22:50:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.