[]

php.ini

upload size'ı değiştirmem lazım ama ftp server'da php.ini dosyası görünmüyor. Kendim php.ini dosyası oluşturup upload size'ı değiştirebilir miyim? Eğer bu mümkünse php.ini dosyasını nereye kaydetmek gerekir?

not: free hosting kullanıyorum.


 
Onu sen değil, server yöneticisi yapabilir ancak.


  • ataturkiye  (25.10.09 14:36:27) 
bir htaccess dosyasın olusturup içine :

php_value upload_max_filesize 8m

yazıp, upload scriptinin bulunduğu klasöre koyup dener misin?
  • yasaluyari  (25.10.09 14:37:39) 
@yasaluyari

olmadı.
  • ocanal  (25.10.09 14:47:54) 
server daki php versiyonu nedir?

bir de şunu dener misin?

scriptin başına :
ini_set('max_upload_filesize', 8388608); (8 MB yapması gerekiyor)
  • yasaluyari  (25.10.09 18:44:41 ~ 18:48:09) 
@yasaluyari

php versiyonu 5.2.10

joomla kullanıyorum, upload'ı bileşen ve kendi modülü yapıyor, yani .htaccess'i veya php.ini'yi components'in içinde oluşturuyorum . Şimdi bu verdiğini nereye yazmam gerekiyor modül içerisindeki scripte mi eklemem gerekiyor.

edit: eğer dediğim gibiyse yaptım, yine değişiklik olmadı.
  • ocanal  (25.10.09 19:32:25 ~ 19:33:23) 
root klasorune (yani web sitenin root klasorune www, public_html gibi) php.ini dosyasini max_upload_size ve max_post_size degerlerini degistirerek yukle. yeni cpanel versiyonunda her site icin ayri php.ini dosyasi yaratiliyor galiba. Benim de root public_html klasorunde php.ini dosyasi var ve ben yuklemedim. Benim de versiyon 5.2.10


  • ergecsenturk  (26.10.09 15:15:39 ~ 15:16:05) 
sorun zaten orda php.ini dosyası görünmüyor.

phpinfo(); ile belki php bilgilerinin nerede olduğunu öğrenirim diyerek

<?php
phpinfo();
?>

şöyle bir php dosyası oluşturdum ama çıkan sayfada yine php.ini ile ilgili bilgi yer almıyor.
  • ocanal  (26.10.09 17:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.