[]

osiloskop ile ilgili hesaplamalar? kaynağa, dökümana ihtiyacım var.

elimde osiloskop ile ilgili şekil, yazılar falan var da onunla ilgili hesaplamalar gerekiyor. ne nasıl yapılır. mesela tepe değeri nasıl hesaplanır gibisinden... umarım anlatabilmişimdir derdimi.




 
tepe değeri osilaskoptaki değeri 1,41 ile çarparak bulursun. görsel dosya yok mu?


  • sokak cocugu  (25.10.09 14:26:13) 
mesela derste öğretilenler:
Vm(tepe değeri) = düşey kare sayısı x (volt/div) x prob kademesi
Veff(efektik değer) = Vm/ karekök 2

fakat mesela bunarı anlatan bir kaynağa ihtiyacım var. çok hızlı anlattı hoca sadece elimde formüller var o yüzden.
  • baba yorgun  (25.10.09 14:56:58) 
şimdi elindeki osilaskop görüntüsü ile düşey kare sayısı derken yarım daire şeklindedir o şekiller. tek bir yarım dairenin kare sayısı ile osliaskopta ayarlanmış volt div ayarı ile çarpıyosun onu da prob kademesiyle. prob kademesi de osilaskopta ayarlı olan değerdir.


  • sokak cocugu  (25.10.09 16:24:54) 
kullanımı temel ayarlarını bildikten sonra basittir. formülle falan kasma hiç. osiloskopta zaten tepe değerleri görürsün.

volt/div denen ayar dikey olarak her karenin kaç voltu gösterdiğini belirtir. diyelim ekranda bir sinüs var ve pozitif alternansta 2 kare kaplıyor. volt/div ayarına baktığında 5v olduğunu gördün diyelim.

Bu dalganın tepe değeri Vp = 2*5 = 10V
Pick to Pick (tepeden tepeye değeri) Vpp = 2*2*5 = 20V
Etkin değeri (dalga sinüs ise ) = Vp/kök2 = 10/kök2 = 7.07V
  • kimlanbu  (25.10.09 17:01:02 ~ 17:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.