[]

MS virüslerle oluyorsa nasıl oluyor?

sabah da benzer soruyu soran bendim belki merak eden olmuştur.

ms in virüslerden kaynaklandığını söyleyen uzmanlar var. nedeni de kesin olarak bilinmiyor sanırım ms in.

şimdi virüslerden kaynaklandığını düşünenler bunun direkt olarak virüs saldırısından kaynaklandığını mı düşünüyor?

yoksa virüse cevap veren savunma mekanizmasının virüsü yok edicem diye kendine zarar vermesinden kaynaklandığını mı düşünüyor?

 
Viruse cevap veren savunma mekanizmasindan kaynaklanabilir ama bilinmiyor tabii dedi doktor arkadasim.


  • ghaash  (16.01.16 19:49:46) 
ya hocam mümkünse arkadaşınıza şunu da sorsanız?

ms kesinlikle bulaşıcı değildir. bulaşıcı olsaydı mesela karı-kocalarda da olurdu deniyor.

ama virüslerin etkili olduğu da baya doktor tarafından söyleniyor.

e bu paradoks değil mi? bulaşana nasıl bulaşmış hem zamanında?
  • ya ben lan neyse  (16.01.16 19:58:48 ~ 20:03:28) 
dostum ms bulaşmaz multiple sklerozdan bahsediyoruz değilmi başka ms değil hayır bulaşmaz. bazı viral enfeksiyonların komplikasyyonu olarak görülebilir yani o viral enfeksiyonu geçirdin sende ms olacak diye birşey yok ya da ms oldun o enfeksiyonu geçirdiğin için oldun diye bir şey de yok. varsa da ben duymadım.


  • irsh92  (16.01.16 20:41:59) 
hocam işte o virüsün teoride de olsa hastalık yapma mekanizmasını merak ediyorum.

direkt olarak tahribatı virüs mü yapıyor?

yoksa vücut virüse tepki verirken kendine de mi zarar veriyor? (otoimmün deniyor zira)

bunun cevabını alırsam bulaşıcılığın da alıcam.
  • ya ben lan neyse  (16.01.16 20:47:07 ~ 20:47:17) 
ms bulaşmaz, net. %100 olsun diye nete baktım, bulaşıcı hastalık değildir yazıyor.
ms'in sebebi tam bilinmiyor genetik viral enfeksiyonlar gibi çeşitli etkenler suçlanmış ama kesin bişey yok.
viral enfeksiyon geçirirsin, vücut düşman hücreyi üzerinde taşıdığı bir molekülünden önce tanır sonra o molekülü taşıyan o virüse savaş açar. bazen bazı insanlarda bağışıklık sistemi virüs zannedip(kendi öz be öz hücresini o moleküle benzetip) kendi sinir hücresinin myelin kılıfına saldırmaya başlıyor oluyor sana ms. viras enfeksiyon şart değil, her viral enfeksiyon geçiren de ms olmaz zaten viral endeksiyon geçirmeyen mi var allasen
  • irsh92  (16.01.16 22:22:13 ~ 22:24:03) 
Benim birader 12 senelik MS hastasi. Bulasici degil. Ayni zamanda viruslerden kaynaklaniyor diye kesin birsey yok. Sadece bir ailede bir MS hastasi varsa diger aile fertlerinde gorulmedigi.


  • division by zero  (17.01.16 00:27:38 ~ 00:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.