[]

tıkanan klozet ve yıkılan hayatlar

bir iki gün önce tesisatta bir tıkanıklık oluştu, sifon çekildiğinde banyonun giderinden az miktarda su taşıyordu. dün bu taşan su miktarı bir anda fazlasıyla arttı, üstelik taşan su bu sefer temiz de değil, pisti. ayrıca ev arkadaşımın gözlemlediği kadarıyla mutfak musluğundan bile lağım kokulu su geliyormuş, ben de duş teknesine bir anda pis su dolduğuna şahit oldum. klozete kapsül şeklinde bir klozet açıcı attık dün. bugün giderden su taşmıyormuş, sadece biraz kabartı yapıyormuş (baştaki hali gibi yani). bir de klozet sonuna kadar dolduktan sonra yavaş yavaş su çekiliyormuş. sorulara geleyim:

1- klozet açıcı tablet, kostik gibi çözümlerden devam mı edelim, yoksa tesisatçı mı çağıralım artık?

2- madem musluklardan pis su geldi, o halde muslukların içinin, buraya temiz su götüren boruların vs. de temizlenmesi gerekmez mi? bunu nasıl yapabilir ya da yaptırabiliriz?

şimdiden teşekkürler.

 
lagim kokusu belki lavabonun icinden gelmistir. genelde hepsi bir boruya baglandigi icin ve o ana boru dikandigi icin klozetten giden su lavabo ve banyonun suyuna karisabilir. su miktari arttikca daha alt seviyede olan kuvet ve gider gibi yerlerden tasma yapabilir. tesisatci derim ben. ana boruda oldugunu dusunuyorum tikanikligin.


  • bak bi  (16.01.16 14:11:08) 
suyun bayağı pis koktuğunu söyledi arkadaşım, bir de sarı renkli akmış.


  • knight of cydonia  (16.01.16 14:12:37) 
Muslukta pis su gelmesiyle taşmanın bir ilgisi olmamalı.eger oyle bisey varsa o evde takilmayin daha fazla.kimyasal yontemlere ek olarak pompa deneyebilirsiniz.klozet temizken icini kovayla doldurun su yavas yavas akarken tuvalet pompasiyla pomlayin.ek olarakda iki paket lavabo acici dokup sok tedavisi uygulayin.gecmis olsun


  • delicevat  (16.01.16 14:20:41) 
oturduğunuz evin kanalizasyonunda bir tıkanıklık olmuş olabilir mi?


  • montauq  (16.01.16 16:41:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.