[]

Satılan Ev, Emlakçı Komisyonu ile Ilgili Soru

Oturduğumuz ev satıldı, alan kişiler kendileri oturacakmış,bizde zorluk çıkartmadan ihtarname falan beklemeden evi tuttuğumuz emlakçının gösterdiği başka bi eve taşındık. Evi tutma aşamasında emlakçı komisyon sordu, düşünücez bişeyler ama şu an masraf çok olunca vericez dedik. Tuttuğumuz ev 600 liraydı biz 200 falan vermeyi düşünüyorduk. Ancak evden çıktıktan 1 gün sonra çıktığımız evde kalan ihtiyacı olanlara vereceğimiz çamaşır makinesi, fırınlı ocak gibi büyük eşyalara evde şu eksik bu eksik borcunuz diye el koymuşlar bizden habersiz, ki bi önceki gün evi de gelip görmüşler, her tarafa bakmışlardı borç falan dememişti kimse, bunun dışında bir borç zaten yok, sadece kendimize ait olan şeyleri aldık evden. Baya kavga ettik, bağırıştık eşyaları aldık, verdik alacak kişilere. Normalde kirayı her ay emlakçıya veriyorduk, bu durumdan sonra yeni ev sahibiyle görüştüm, kirayı size verelim muhatap olmak istemiyorum dedim, emlakçı illa bana verecekler demiş, kadın da beni papaz etmeyin emlakçıyla diyor mecburen her ay yüz yüze geliyoruz. Dün gittim kirayı verdim, baştan bi rakam konuşmadığımız halde 600 lira bekliyor birde, 10'una kadar getirin yarısını verin bize de para lazım falan diye konuşuyor. Satılan evden çıkan kiracıların bu tür masraflarını ev sahibi yada emlakçı karşılar gibi şeyler duydum bir kaç kişiden. Doğruluğu nedir bilen var mı? Bu dolandırıcı kılıklı herife para vermek istemiyorum.




 
Net bi sekilde konusmaniz gereken tum konulari havada birakmissiniz, emlakci da haliyle ne koparirsam kardir diyor. Evden cikmadan "kontratim bitmeden cikiyorum ama bunun bana bi maliyeti var, eger bunlari karsilamaycaksaniz (emlakci komisyonu, tasinma giderleri vs.) yasal yollardan 1 ay icerisinde bana ihtarname gondersin yeni ev sahibi o sure zarfinda da ben keseme uygun bi yer bakayim" diyecektiniz.

Velhasili olan olmus. Biraz sert cikip indirim alabilirsiniz galiba. Cok zorda kalirsaniz da "param yok dava ac" deyin.
  • brkylmz  (16.01.16 13:43:15) 
normal şartlarda emlakçılar bir kira alıyorlar, tabi baştan konuşup daha uyguna da anlaşabilirdiniz. o kısım sizin hatanız baştan konuşmalıydınız.

şimdi de elden vermek istemiyorum kayıt altında olsun diye bankadan ödemek istiyorum diyin. bir borcum olmamasına rağmen borç çıkardınız güvenmiyorum artık falan diye.
  • c1b2k3  (16.01.16 13:44:33) 
bankadan odeyin +1


  • idexo  (16.01.16 16:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.