[]

2016 ilkbahar yaz kadın modası

nasıl olcek, bizi neler bekleyipduru?

site olur, fikir olur...

çok dikiş dikesim var. kızlarıma yani 30'lu yaşlar için ceket, bluz, etek filan dikmeyi düşünüyorum. sonrasında kendime de elbise ve baharlık ceket dikebilirim. (benim yaş 56, 40-42 bedene göre modeller olur)

 
ya çok tatlısınız, kendi annemi hatırladım birden. pinterest'a 2016 summer fashion yazarsanız pek çok fikir çıkıyor.


  • littlejack  (16.01.16 16:39:02) 
fotograftan patron cikarabiliyor musunuz? biri bana da ögretsin :/


  • shi aila  (16.01.16 23:20:58) 
@shi aila, ben model uygulamalarını klasik beden kalıplarını değiştirerek yapıyorum. sıfırdan kalıp çıkarmaktan daha kolay geliyor bana.

ingilizcen varsa internette kalıp çıkarma, değiştirme konularında videolar, yazılar çok, onlardan yararlanabilirsin.
önce temel kalıbın mantığı anlamakla başlarsın. kalıpta küçük değişiklikler yapmayı denersin. etek kalıbında oynamak en kolayı istersen etekle başla.
öncelikle kendi bedenine uygun temel kalıp oluştur.
nasıl yapacaksın:
bedenine uygun bir temel kalıbı alıp kendi ölçülerine güre değiştireceksin. ölçüler aynıysa buna gerek yok tabii.
biz türk kadınlarının ölçüleri standartlara göre biraz farklı oluyor. omuzlarımız biraz dar, boylar daha kısadır genellikle. ismek'in pdf leri var sana yardımcı olur. takılırsan bana buradan sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
ismek.ibb.gov.tr kendi temel kalıbını çıkardıktan sonra bir parça dikip kontrolünü yaparsın. kalıp doğru olmuşsa kalıbı bir kartona aktar. o senin çok kullanacağın kalıbın olacak, karton olursa kolay yıpranmaz, model uygulayacağın kağıda aktarman kolay olur.
ondan sonra model uygulamaya geçersin.
model uygulama:
mesela önümüzdeki yıl arka yakası degaje çalışılmış parçalar moda olacak galba. birkaç model gördüm öyle. klasik beden kalıbını parşomen veya milaj kağıdına aktar. sonra nette kalıp için çalışmalar var mı bak. (milaj veya pelür kağıdını kiloyla satan yerler oluyor oralardan alırsan çok çok ekonomik oluyor.)
evet nette kalıp çalışması varmış. oh ne ala :)
www.dikisdersi.com
kalıba bakarsın istemediğin yerleri değiştirirsin. mesela linktekilerin omuz genişlikleri bana göre biraz dar. ben çalışırken omuzları boyna doğru uzatırım biraz.

beğendiğin bir model olur da dikmek istersen buradan yardımcı olmaya çalışırım.

ben şu modeli beğendim. tr.burberry.com
kızlar da beğenirse yapmayı düşünüyorum. ipek kullanırsam bana maliyeti 100-150 lirayı geçmez. ipek yerine kaliteli bir organze de kullanılabilir sanıyorum. o zaman 50 tl civarı olur en fazla. parça kumaş takibi yapıyorsan 10-15 i geçmez. istanbul'da sali pazarı gibi bir yer varmış, tanıdıklardan duyuyordum, müthiş güzel parça kumaşlar alıyorlardı. hala vardır sanıyorum. top kalanı, hatalı kesimlerden kalanlar filan kilo hesabı satılıyormuş.

bir de şu var, çok hoş.
tr.burberry.com
mesela bunun gibi değişik parçalardan oluşmuş bir bluz o parça kumaşlarla rahat rahat yapılır. küpür boyanıyor, siyah bulamazsan beyazını al istediğin renge boya.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.01.16 13:07:34 ~ 13:10:29) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret
cok cok tesekkür ederim. bluz dikecek seviyede degilim henüz, yaka, mansetler, dügme delikleri beni fazlasiyla asar. ben anca ikinci el aldigim kiyafetleri daraltiyorum ya da boylarini kisaltiyorum, bez canta dikiyorum, aplikasyon ekliyorum falan.
arkadan veya yandan fermuarli, üstü dar alti klos diz boyu bir elbise kalibi var mi elinizde? hani böyle temel kalip olarak kullansam, istersem kol eklesem, yaka eklesem, boyunu kisaltip uzatsam falan.
  • shi aila  (17.01.16 20:05:14) 
evet var tabii. ölçülerini mesajla atarsan hazırlayıp yollayabilirim de.
kumaşı alacak olursan diye bilgi vereyim şimdiden:
kloş etek için gereken kumaş miktarı: etek boyu kısa ise dikeceğin etek boyu+ belinin yarıçapı kadardır. etek boyu uzunsa iki katı kadar kumaş gider. çift en kumaş yani eni 140-150 cm olan kumaşlar için konuşuyoruz. aldığın kumaş tek ense hesap değişir.
daire kloş için etek boyunun iki katı+ belinin çapı kadar kumaş kısa eteklere kullanılıyor.
ek:
üst beden için omuzdan bele kadar ölçersin. kol boyu da omuzdan isdiğin uzunlığa kadar ölçersin. her ikisi için toplam 10 cm pay ekleyip gereken kumaş miktarını bulursun. (beden ölçüsü önden alınıyor)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.01.16 23:30:19 ~ 18.01.16 08:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.