[]

hayata geç kalma hissi

25 yaşındayım. Bu zamana kadar hiçbir şey yapmadım desem yeridir. Üniversite okudum. Şimdi de çalışıyorum. Onun dışında bomboş bir hayatım var.
Hiç sevgilim olmadı. Çok sık seyahat eden biri değilim. Hiç yurt dışına çıkmadım. Hiç uçağa binmedim. Yabancı dil bilmiyorum. Hiçbir enstrüman çalamıyorum. Yüzme bilmiyorum. Bir hobim yok. Yani hayatıma renk katan hiçbir şey yok. Evden işe, işten eve. Daha önce de evden okula, okuldan eveydi. Yaptığım tek aktivite spor yapmak. Onu da zar zor yapıyorum.

Ve sanki bütün bunları yapmak için çok geç kalmışım gibi hissediyorum. Bu saatten sonra yapmak istediklerimi bu yaşa kadar mutlaka en az bir kere yapmış olmam gerekiyordu diye düşünüyorum. Sizde de var mı aynı his? Ne düşünüyorsunuz?

 
önünde büyük ihtimalle 45-50 yıl var. böyle yaşamayı mı tercih edersin 50 yıl boyunca yoksa bir şeyleri değiştirmeyi mi?

bence hiçbir zaman geç değil.
  • king lizard  (16.01.16 12:43:54) 
Yok yaa, ne geç kalması,bir çok insana göre artın bile var, spor yapıyormuşsun en azından.
Okul ve iş ardı ardına geliyor genellikle başka uğraşlara pek vakit ayrılmıyor. Bende de öyle oldu.
Senin yaşlarında filan boş vakitlerimde dikiş dikmeye başladım. Başka uğraşlarım da oldu, kimini sürdürdüm kimini sevmedim yarı yolda bıraktım. Dikiş hep oldu diyebilirim.
Şimdi emekliyim, vaktim bol. Her yıl mutlaka ya yeni bir şeye başlıyorum ya da bir önceki uğraşımı devam ettiriyorum. Dikiş dikmeye devam. Amatör olarak tabii.
Yani ben bu yaşta "geç mi kaldım" demiyorum, sen de deme bi yerlerden başla.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (16.01.16 13:28:43) 
sıkma canını. aşağı yukarı aynıyız. yalnız değilsin yani.

içinde ufacık da olsa yaşama sevinci, umudu varsa elbet hepsi olur bir gün.
  • desktopu  (16.01.16 13:30:57 ~ 13:34:18) 
bak şimdi, enstrüman-yüzme-hobi vs için geç değil. Dil de öğrenirsin hatta kesin öğren okuyabileceğin izleyebileceğin şey sayısı manyak derecede artacak. Ben İngilizce biliyorum, bu yıl Japonca'ya mı başlasam diyorum, sırf kişisel merak mesleki falan pek bi getirisi olacağını sanmıyorum.

bi aşk ve yurtdışı seyahat kısmı sıkıntı olabilir o da şöyle, iş var çalışıyorum demişsin. Vakit bulup yurtdışını gezmeyi kafana koyarsan yine bi tatilde gidersin ama diğer türlü ömür boyu ev-iş-ev modunda takılabilirsin. Ha bi sevgilin-eşin olur beraber gezersiniz, daha güzel. Yurtdışı (işten vakit bulamamak dışında) yapılır o da sıkıntı değil. Aşk da olur ama benim aklıma gelen sıkıntı şu, senin hayal ettiğin yapmak istediğin şeyler yaşıtın kıza çok saçma gelen, "yea biz onu 18 yaşında yapıyorduk" diyeceği şeyler olabilir. Sen işte sarılarak uyumak istersin ama o eski sevgilisiyle yapmıştır terlemiştir artık istemiyordur. Bu tür sorunlar olursa olur, diğer türlü yine sıkıntı değil. Bunu aşmanın yolu da kendinden küçük ya da yine senin gibi deneyimsiz kız.

hiç geç değil. Daha 30'a kadar bile 5 yıl var. Benim hedefim 28-29'a kadar ikinci yabancı dil mesela. Yaşıt olduğumuzu belirtmiş miydim? Aşk hayatım benim de pek başarılı değildi. Önemli olan bu durumdan rahatsız olup "ilerlemek-gelişmek istemek".
  • rodriguez2  (16.01.16 13:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.