[]

MS bulaşıcı olabilir mi?

bazı uzmanlar enfeksiyon sonucu olabileceğini düşünüyor ya ms in. merak ettim. insandan insana geçme ihtimali var mıdır eğer enfeksiyon söz konusuysa?




 
hayır değil.


  • alcapon  (16.01.16 09:22:56) 
hocam kendi adıma sormuyorum önce onu söyleyeyim. öyle aklıma geldi.

eğer bulaşıcı olsaydı dünyada ailesinde ms olanlarda ms olma oranının çok fazla olması gerekirdi ve bu mutlaka dikkat çekerdi değil mi?
  • ya ben lan neyse  (16.01.16 09:30:18) 
enfeksiyon sonucu olması bulaşıcı olduğu anlamına gelmiyor. raad ol.


  • alcapon  (16.01.16 09:46:01) 
mesela alzheimer in bulaşıcı olabileceği yakın zamanda söylendi.

www.sabah.com.tr

kaynak boktan ama kaynağın kaynağı muteber.

acaba ileride böyle bir şey çıkamaz mı ms ile ilgili?

beyin fırtınası yapıyoruz.
  • ya ben lan neyse  (16.01.16 10:24:18) 
bunda da insandan insana demiyor ama kanal tedavisi diyor lan! 20'lik dişimi çektirirken de okumuştum o boşlukta(altında kırık kemikte vs.) bakteriler birikebiliyormuş bazı hastalıklara kalp bilmemne bozukluklarının sebebi olabileceği tahmin ediliyormuş falan... Kanal tedavisi de yaptırdım, ağzımda o eski metal(civa mıydı başka bişey miydi) dolgulardan da var. Püüü

ama işte hep komplo teorisi tadında. Yani doğruysa bile kanıtlanana kadar ölürüz. Bağışıklık sistemimizi sağlam tutsak korunuruz diye umuyorum ben :/ :)

alzheimer genetik olabilir diyorlar mesela, daha da korkunç değil mi sende olmasa çocuğunda olabilir. Gerçi o zamana tedavisini bulacaklar umarım.
  • rodriguez2  (16.01.16 10:36:20 ~ 10:37:01) 
bulaşıcı değil, ama beyni etkileyen bir hastalık ms. sinirleri etkileyecek bir enfeksiyon tetikleyebilir diye bir şeyler okumuştum zamanında merak edip.


  • pcmaker  (16.01.16 11:34:15) 
ilerde ne bulunur bilemiyorum ama şuanki tıpta bulaşıcı değil.


  • fayfim  (16.01.16 12:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.