[]

webfont import sorusu html/css'ciler bakabilir mi?

fontun çalışması için şunların hepsinin olması mı gerekiyor? orada sadece woff2 yi bıraksam ne olur çalışmaz mı font?

@font-face {
font-family: 'RalewayBlack';
src: url('raleway-black.eot');
src: url('raleway-black.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('raleway-black.woff2') format('woff2'),
url('raleway-black.woff') format('woff'),
url('raleway-black.ttf') format('truetype'),
url('raleway-black.svg#ralewayblack') format('svg');

 
Browser desteklerinden dolayı bir çoğunu orada tutmanız lazım. Geriye dönük tüm browserlarda görüntülenmesini istiyorsanız bu şekilde kalsın.

(git: css-tricks.com)

Madem Raleway kullanıyorsınız benim önerim hiç @font-face işine kendiniz girmeden Google Fonts kullanın.

(git: www.google.com:use)
  • bitti  (16.01.16 01:57:09) 
ralewayin yeni sürümleri ŞÇĞİ gibi karakterleri desteklemiyor (bkz: umutundeneyimleri.com

ben de fontsquirrelden destekleyen versiyonunu buldum test ettim şçği falan çalıştı, font bozulmadı. sonra indirip webe import ettim bunu kullanacağım. bu yüzden yani :)

sitede halihazırda .header diye yarım sayfa yardırılmış kod var. o yüzden bi custom cssle çözerim diyorum. yukarıdaki raleway.ttf gibi şeyleri internete upload edeceğim fakat 12 ayrı font var. (bu black olanı) 12sinin içinde de bunun gibi 6 parça var. 72 ayrı upload yapmak canımı sıkacak o yüzdende sadece woff2yi kullanmak istedim (şu an sitede de sadece woff2 kullanılıyor) ama browserlarda sorun olur diyorsan hepsini upload edeyim..
  • freetakilir  (16.01.16 03:56:59) 
google fonts'tan latin extended falan secenegini birakmis olmayasiniz? vardir ya karakterler, onceden varsa.

sadece woff'u koyarsan sadece woff'u destekleyen browserlarda calisir arkadasin dedigi gibi. bu benim de cok canimi sikan bi durum aslinda, tek font icin css'te 6 satir + ayrica fonts klasoru icinde 6 tane dosya acmak rahatsiz edici. bi sitede de 3-4 ayri font kullanildigini dusununce daha da can sikici oluyor. olabildigince google fonts ve typekit'ten cozmeye calisiyorum ben.
  • hjarteblod  (16.01.16 04:33:02) 
türkçe harfler olması için sadece latin mi olması gerekiyordu? eğer öyleyse şu anda sadece latin. kodları şurada: fonts.googleapis.com

edit: önceki duyurumda anlatmıştım, şöyle birşeyle de karşılaşmıştım çok garip.. www.eksiduyuru.com
  • freetakilir  (16.01.16 05:30:16 ~ 05:36:58) 
Evet Raleway'de latin extended yokmuş Google Fonts'ta. Yani mecbur yüklemek gerekecek. Ancak eot ve svg'leri yüklemek zorunda değilsiniz. İlk gönderdiğim sitede yazan desteklere dayanarak woff, woff2 ve ttf yeterli olacaktır.
IE8 kullanan bir avuç insanı da artık bizler düşünmeyelim. :)

  • bitti  (16.01.16 15:06:10) 
bir sorum daha olacak. umutundeneyimleri.com şurada incele deyip sources kısmına gelince index kısmında phpnin htmlde yorumlanmış halini görüyoruz.

raleway link rel ile buraya çağırılmış ama aradım taradım bu kodu wordpresste bulamadım. ralewayin çağırıldığı yeri editlersem font düzelmiş olacak. nasıl bulacağım ben burayı?

edit: google fontların worpdresste nereden çağırıldığını arıyorum.. bunlar htmlde headin içinden çağırılır onun wordpressteki halini soruyorum yani umarım anlatabilmişimdir :D

edit: baya uğraşarak buldum. wp-includes'in içinde general-template.php sitenin htmldeki bildiğiniz <head></head>iymiş php bilgim 0 olduğundan kodlarla oynamayıp head'e müdahale edebilen plugin buldum şu> wordpress.org sonra link rel'li bişey yazıp idye deneme yazdım siteyi refleshledim indexte denemeyi aradım <head></head>in içinde buldu. yani oldu bu iş. artık fontun türkçe halini kodlarım. url('raleway-black.woff') yerine link vereceğim linki csse yazacağım cssi plugin sayesinde headin sonuna çağıracağım ve font türkçe olacak.

ohh be. ne uğraştım. yardım edenlere çok teşekkür ediyorum :D

edit: font tamamdır.
  • freetakilir  (17.01.16 00:24:46 ~ 20:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.