[]

Kan bağışı sonrası bayılma..

Selam duyuru doktorları! Problemim başlıktaki gibi.. Bugun kan verdim kızılayda, kan verdikten sonra soda ve probis mi ne onu verdiler, neyse yedim içtim falan gayet iyiydim. öncesinde de sağlam bi kahvaltı yapmıştım zaten.. Neyse aldılar kanı çıktım ordan 100 metre falan ilerdeki kafeye (kendimi yormadım yani 5 dk yürümüşümdür) oturdum çay falan içtim, 1.5 saat geçti hala bi problem yoktu.. Sonra resmen 2 dakika içinde acayip midem bulandı kusucam diye tuvalete gittim kapıda bayılmışım. kendime geldim noluyoruz derken iki dakika sonra bi daha bayıldım. Allahtan biri de gelmiş o sırada buldu beni mal gibi zeminde yatarken :( Kafenin ortasında rezillik resmen yahu.. Millette panik oldu benim yüzümden :) Yüzüm de şişti morardı üstüne, elmacık kemiğimi çarpmışım. Bi gün sert bi tarafa çarpıp beyin kanaması geçirecem o olucak...

Kan verirken ya da verdikten hemen sonra olması gerekmiyor mu bu tip şeylerin? 1.5 saat sonra bi anda böyle olması neden sizce?

Daha önceki verdiğimde de (5 ay önce falan) midem bulanmıştı bayılacak gibi olmuştum (20 dk falan sonrasında) ama otobüsteydim başladığında, koydum kafayı cama eve gelene kadar bi şey kalmamıştı... Vermesem mi bundan sonra kan ben? Çünkü eve direkt ulaşıp yatma imkanım yok öyle yarım saat bi saat içinde.. yolum zaten 1.5 saat sürüyor..

 
e verme tabi. bir de çay kahve falan içmemek daha mantıklı olacaktır.


  • dodi el ford  (15.01.16 22:48:49) 
kan vermenin sıhhat arttırıcı olduğunu düşünüyorsun korkarım. değil işte.


  • kargn  (15.01.16 22:52:06) 
bende bu durumdayım. geçmişte yaşadığım bazı şeylerden dolayı korkuyorum ve bayılabiliyorum. zorunlu olmadıkça kan vermiyorum (tahlil vs.). tahlil için kan verirken yanımda küp şeker götürüyorum kan alınmadan önce sıra beklerken ağzıma atıyorum ve kanı alacak hemşireye durum böyle böyle diye uyarıyorum %90 yatarak alıyorlar ve aldıktan sonrada bi süre yatıyorum. kötü bi his. sende verme.


  • freetakilir  (15.01.16 22:59:41) 
Tansiyonunuz düşmüştür muhtemelen ve her verdiğinizde fena oluyorsanız vermeyin tabii.
Bi' de hemen akabinde olmayabilir, ben en son kan verdikten sonra bir saat gezip dolanmış eve gelince de küt diye bayılmıştım.

  • o my god they killed kenny  (15.01.16 22:59:56) 
@dodi el ford çay mı tetikledi diyorsun? :/

@kargn kim sıhhat arttırmak için kan verir yahu :) bana tıbben yararı belki kan temizlenmesi falandır o da pek umurumda değil açıkçası sadece vicdanen işe yarar bi şey yaptığımı hissediyorum en fazla. Bir de kan grubum 0 ve en çok ihtiyaç olan grup diye biliyorum, sonuçta kendini yenileyen birşey kan ve beni öldürmüyorsa niye bağışmayayım? neyse yani demek istediğim alakası yok benim iyi hissetmemle. Sadece böyle saçma sapan yerlede bayılıp kalmayayım istiyorum. Ona bi çare sunan olur belki diye yazdım.

@freetakilir benimkinin psikolojik olmadığına %99 falan eminim aslında.. küçük tüplerde kan verirken hiç sorun yaşamadım. Teşekkürler yine de.

@o my god they killed kenny Aynısı resmen ama 1- 1.5 saat olması garibime gitti.. bende evde olsaymışım bari :/ Teşekkürler.
  • inkey  (15.01.16 23:06:36) 
benim götten uydurma tahminim çay ama otobüs olayında öyle bişey olmamış. bilemedim.


  • dodi el ford  (15.01.16 23:30:01) 
yav çay da otobüs yolculuğu da mide bulantısını tetikleyebilen şeyler işte. bende öyle en azından.


  • kargn  (15.01.16 23:37:00) 
Bunyeniz tolere edemiyor olabilir. Birazcik yorgunluk kendini bayılma olarak gosteriyirdur.
Insanımız varsa eve yakın bir yerde kan verin. Hastanelerin içinde de kan merkezleri oluyor.
Mümkünse kan vermeye yalnız gitmeyin.
Işiniz bitince dolaşmayın,eve dönüp dinlenin.
Çok zarif bir dusunceyle çok değerli bir sey yapıyorsunuz.
Geçmiş olsun.
  • balik kraker  (16.01.16 01:37:03) 
Mobil edit: insanımız =imkanınız


  • balik kraker  (16.01.16 01:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.