[]

bel fıtığı ameliyatsız tamamen iyileşebilir mi? nasıl?

Sb




 
Her bel fitigi vakasini ayni kategoride saymak dogru olmaz sanirim. ama hepsi icin de ameliyat söz konusu olamaz. Bir ara tv de uzman yardimi ile belli hareketler yaparak bu hastaligi yenenleri anlatiyordu.
Yine baska sekilde de tedavi mümkün oldugunu biliyorum.

  • 1adam  (15.01.16 20:08:08) 
bel fıtığının da farklı türleri, şiddet dereceleri var. buna göre ne tür bir işlem gerektiği, nereye ne yapılacağı belirleniyor. bildiğim kadarıyla disk dejenere olmuşsa "tamamen iyileşme" diye bir şey söz konusu değil, orası iflah olmuyor ama bu demek değil ki ömür boyu fıtıklı gezeceksin. egzersizle veya başka müdahalelerle, ameliyat olmadan ve fıtığın etkilerini yaşamadan yola devam edilebilir sanırım.

kaynak: belim. iki yıldır doğru düzgün yürüyemediğim, on dakika boyunca ayakta duramadığım için "madem oturuyorum çok okuyayım" dedim. tüm nörologlarımıza saygılarımı sunarak iddia ediyorum ki elime malzemeleri verip "yap lan" deseler bel ameliyatı yaparım, o kadar araştırdım bunları. shotgun hanımdan daha çok tıp kitabı okumuşumdur, heheyt...
  • der meister  (15.01.16 20:16:13) 
fizik tedavi için, fizyoterapiste gideceksin.


  • alcapon  (15.01.16 20:18:12) 
ameliyatla bile iyileşme oranı düşük
doğal yöntemler de sıkıntılı
en iyisi beli kuvvetlendirmek egzersizler ile ve bunu düzenli hale getirmek...
ameliyatla fıtığı alsalar bile 10 farklı yerde fıtık oluşabiliyor ya da 8 emin değilim birini onarsalar bile 2 gün sonra diğerinde fıtık oluşma ihtimali var
bu fıtığa lanet olsun kafam girsin!!! :(
  • sen de git sen de unut  (15.01.16 20:18:50) 
Çok dikkatli olursan, egzersizleri yaparsan ve fıtık çok ilerlememişse ağrıların geçiyor, hiç yokmuş gibi oluyor. Ne zaman ki ağrısız hayata alışıp, fıtık olduğunu unutup hiç fıtığı olmayan biriymiş gibi yaşamaya başlıyorsun, anında nüksediyor. Aynı döngü devam ediyor. Kaynak belim.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (15.01.16 21:20:04) 
Genel konuşmak çok yanlış dostum. Ayrıca üstte söylendiği gibi sinirler alınmıyor, sinire baskı yapan fıtık alınıyor siz de ağrı duymuyorsunuz.

İmkanınız varsa iki-üç tane doktora gözükün. Eğer fıtık sinirinize baskı yapıyorsa ve fizik tedaviye vs. rağmen ağrınız geçmiyorsa ameliyattan çekinmeyin. Çünkü fıtık sinire baskı yaparken bir an gelir sinire hasar verebilir. Ola ki öyle bir şey olursa bunun bir tedavisi, geri dönüşü yok. Sinir zarar görürse topal kalabilirsiniz, felç olabilirsiniz. Ameliyat olsanız da sinir yerine gelmez ondan sonra. O yüzden eğer birkaç doktor ameliyata mecbursun derse kaçmayın. Ama çoğu hasta için ameliyat gerekli değil, fizik tedavi ve egzersiz ile birçok insanın ağrıları geçiyor. Şahsi fikrim sakın ola saçma sapan insanlara belinizi ittirip çektirmeyin. Çok tehlikeli. Sonra doktor da kurtaramaz.

Ameliyat eğer çok sıkıntılı değilse durumunuz kolay bir ameliyat ve kendimden biliyorum çok büyük oranda çözüm sunuyor. Fıtıklı halinizden çok daha rahat oluyorsunuz ama ömür boyu dikkat etmek, bol yürümek ve yüzmek gerekiyor. Kilo almamak gerekiyor. Ve elbette farklı yerden tekrar fıtık olma ihtimaliniz var çünkü genelde fıtık hastalarını omuriliği yatkın oluyor. O zaman da platin takıyorlar vs.

Kısaca umarım ameliyat olmaya gerek duymayacağınız kadar ufak bir fıtıktır ama değilse kaçmamanızı öneririm. Bu konuda herkesin fikri vardır ve kesinlikle ameliyat olmamanızı söylerler ama gerçekten gerekiyorsa ve ameliyat olmazsanız sonra sizi ameliyat dahi kurtaramayabilir. Böyle topal kalan bir insan tanıyorum.
  • hkaan  (15.01.16 22:07:08 ~ 22:08:39) 
Negatif basınç uygulayan bir cihaz var, birkaç ilde yapılıyor. Bi araştırın derim.

Her vaka aynı değil +1
  • grgn  (15.01.16 22:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.