[]

Ulan bu yeni nesil anneler kadar itici kim var?

Gördükçe midem bulanıyor insanlık adına. Zannedersin ki kainat padişahını doğurmuş, insanlığın veya evrenin sürekliliği görevini kendi bebeğine veya çocuğuna vermişler de bu yüzden tüm insanlık anne-çocuğun şımarıklarını çekmek zorundaymış gibi. Paylaşımcılık, sınır, had bilme, terbiye, ahlak, empati, görev paylaşımı kavramlarından bihaber çocuk yetiştiren, çocuğunun hatalarını "ehehhee bizim oğlan pek bir hiperaktif canıııım " diye aklayan ve çocuğuna "ben hata yaptım" gibi öz eleştiri yapma fırsatını tanımayan bu yeni nesil anneler cidden aşırı derecede itici değil mi? Bunlar, bozuk neslin mimarı olmayacak mı ileride?
Ben mi abartıyorum?
Bizim zamanımızda "Bak, kardeşinle paylaş, tek sen yoksun", "elindekini paylaş ki o da seninle elindekini paylaşsın", "Hatanı kabullen, sorumluluğunu bil, başkasına yıkma" denilirdi en azından. Şimdiki annelerden böyle dediklerine çok çok azına tanıklık ettim. Sizin çevrenizde nasıl?


 
diyelim ki, anlattiginiz gibiler... niye oyle davrandiklarini da dusunmemiz lazim. "anneler"i toplumdan ve zamandan bagimsiz dusunemeyiz, neticede...


  • e haliyle  (15.01.16 19:11:19) 
Bu nesli de benim cocugum cok zeki ama ders calismiyor anneleri yaratti


  • la noix  (15.01.16 19:11:25) 
Sıkıntı toplumsal baskıyla çocuk yapmakta.


  • Cruyff  (15.01.16 19:12:56) 
Cevremde bebegi olan anne yok ama instagramdan bir cok anneyi takip ediyorum o da sirf bebekleri cocuklari icin. Masallah diye diye ekrandan seviyorum hepsini. Ama anneleri o kadar itici o kadar olur yani.


  • takilagimacanim  (15.01.16 19:13:17) 
insan her zaman kendini göstermek isteyenleri görür, bunlara odaklanır. saydığın şekilde 20-30 anne varsa, 70 tane "normal" anne vardır ama sen bunları görmezsin çünkü onlar instagram'a çikolata fotoğrafı koyup "bizim çocuklar bunu paylaşıyor, pek uslular maşallah" ya da "geçen baktım şımardı, bastım tokadı amk çocuk böyle yetiştirilir!!!!!1" yazmazlar. sen arızaları görüyorsun çünkü onlar kendilerini gösteriyor.

yeni neslin fazla şımarık ve insanların artık aşırı duyarlı olduğu konusuna katılıyorum ama. son yıllarda özellikle göçmenlerle birlikte artan inanılmaz bir ılıklık, politik doğruculuk durumu söz konusu. zenciye zenci diyemiyosun mesela, afro amerikan falan oluyo. lan adam zenci işte aq, küfür mü ettik hakaret mi ettik? zencilik utanılacak, ayıplanacak bir şey mi? ben zencinin daniskasıyım. işte ondan sonra çocuklara muamele konusunda örneğin, ben kesinlikle şiddet uygulanmasına karşıyım ve kendim de büyürken anamdan babamdan tek bir kroşe yemiş değilim ama kardeşim bunlar çocuk ya. biraz höt diyebilmek, durması gerektiğinde "dur" demek lazım. bok kafalı insanlar her şeyden alınır oldu artık. yok o öyle olmaz, yok bu böyle olmaz. ağzından çıkan her laf birini rencide ediyor. yaptığın her hareket yanlış. sorun bu bence. yoksa milf analarımızdan zarar gelmez, sadece kafaları çalışmıyo.

edit: "bok kafalı" ifadesi için özür dilerim, tekrar okuyunca çok güldüm ve sakil buldum ama değiştirmicem.
  • der meister  (15.01.16 19:16:14 ~ 19:49:22) 
üremek boş beleş insanın uğraşı bence. sorunun köküne inelim. hiçbir ehliyeti olmayan, olgunluğun uzağında insanlar gayretle ürüyor.


  • kargn  (15.01.16 19:42:51) 
onlar kendilerini gösteriyor +1
çünkü hepsi gösteriş meraklısı, çünkü hepsinin tek derdi birilerine bir şeyler ıspatlamak. insan çocuğuyla gösteriş yapar mı ya.

bunlardan gerçekten benim de midem bulanıyor. abartmıyorsun, sinirin bozuluyor çünkü. elim ayağım titredi o derece gıcığım ben de bunlara.

bunlar kadar itici olanlar, henüz çocuk sahibi olamamış ama kafa yapısı itibarıyla aynı türde olan insanlardır. bunların da çocuğu falan olsa paylaşacakları şeyleri önceden görüp tahmin edebiliyosun ve işin ilginci yanılmıyorsun da.
  • Improbable  (15.01.16 19:58:53) 
der meister +1

bu arada der meister okulu uzatmış diyolar, doğru mu meister?
  • buffy de vampir sayılır  (15.01.16 20:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.