[]

lan ingilizce

ingilizcem fena sayılmaz ielts 7'ydi hatta speaking 7.5 ti bundan 6 ay önce. 6 aydır ingilteredeyim. haliyle ilerlemiştir ingilizcem.

ama hala ingiliz panpalarımla oturup muhabbet edince akmıyor ingilizce, ne konuşuyorlar anlıyorum ama araya girip yorum yapayım, konuya farklı bi bakış açısı getireyim dediğimde olmuyor:/ onalrın dediklerini onaylayan cümleler kuruyorum, sessiz kalıyorum çoğu zaman ya da farklı bi konu açıyorum.

ielts speaking te falan sana bi konu veriyor, konuşuyorsun, o kolaydı, yine olsa yine konuşurum ama bu şekilde muhabbete girmek espiri kakara kikiri yapmak ne bileyim onlar gibi olmak zor işte ve bana bunu hiç başaramayacakmışım gibi geliyor..

acaba diyorum düz lisede okuduğumdan ingilizceyi ilerleyen yaşlarımda öğrendiğimden dolayı mı böyle? hiç anadil seviyesinde ingilizce konuşamayacak mıyım la ben!? helpppp guys:/

olm bi de araplar, latin amerikalılar avrupalılar hepsi çok güzel konuşuyor la :/ iyi konuşan türk sayısı az yine

 
ingiliz panpaları ben de anlamıyorum. ingilizceminiz temeli hep amerikan ingilizcesi ve aksanıyla yerleştiği için sanırım.


  • floydian  (15.01.16 17:31:22) 
çok olmasa da ben o sorunu genelde Amerikalılarla yaşıyorum. çok fazla kelime yutup, gereksiz bir hızda konuşuyorlar. İngilizlerle konuşmak her zaman daha kolay gelmiştir.

Senin yaşadığın problemin nedeni @floydian'ın dediği gibi olabilir. Eğitimin Amerikan İngilizcesi temelliyse İngilizler'in dili kullanış şekli ve kullandığı kelimeler farklı geliyor olabilir.

En güzeli İspanyollarla konuşmak :D kekolar bilmiyor İngilizce zaten, tarif ede ede anlattıkları için hiç sıkıntı olmuyor.
  • air  (16.01.16 17:46:21) 
bu biraz rezil olma korkusu ile ilgili, araya girip üç beş zorlasan kendini, ilk zamanlarda çok bocalarsın ama o akma olayı bir süre sonra kendsiliğinden oluşur, yani kısaca kendini zorla ya da kendini zorlamak zorunda olacağın durumların içine gir mesela tabu falan oynayın kankaların ile.


  • gezegen olan pluton  (16.01.16 17:50:36) 
hayır hayır üsttekiler anlamamış, ben seni anladım. Geçen yıl İngilterede master yaptım, bazı Gallerli tipler falan acayip konuşuyor o ayrı konu ama ben herkesi anlıyordum mesela. Senin dediğin şey "felsefik muhabbet edebilme, bir şeyler katma". Evet o zor. Normal muhabbet ediyorsun rahat, ama oturup sanat politika bilmemne konuşsan bir süre sonra tıkanıyorsun ya da "nasıl anlatıcam lan bunu, neyse dur başka konuya geçeyim" diyorsun. Çözümü ne bilmiyorum, kendini zorlamak olabilir belki...

ha normal bar muhabbetinde tıkanıyorum diyorsan o ayrı, onu biraz takılarak onların neyi nasıl konuştuğuna bakarak çözersin.
  • rodriguez2  (16.01.16 18:29:23) 
conjunctions çalış. bahsedeceğin konudaki anahtar kelimelere yüklen. konuya farklı bakış açısı getirecek bütünlükte cümleler kuramıyorsan dikkati çekmek istediğin yere yönelik sorular sor. kısa sorular sorarak varmak istediğin yere yönlendirmeyi deneyebilirsin. bir de hata yapmaktan çekinme. hatta kimi zaman kasıtlı hatalar yaparak dikkati farklı noktalara çekebilirsin fln fıstık. yani ben olsam böyle yapardım.


  • pokemonk  (16.01.16 18:56:07) 
@rodriguez2 aynen tam senin dediğin olay


  • mhmtt  (23.01.16 21:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.