[]

Güncel java vs c# seçim önerisi

Merhaba, halihazırda bir şirkette laravel ile php developer olarak çalışmaktayım.

Ancak ikinci bir dil ile kendimi geliştirmek istiyorum, bu dili de script dili değil framework dili seçmeyi planlıyorum ve enterprise bir şey olması tercihim.

En önemli etken, para. Yani bana en çok parayı kazandırma olasılığı yüksek olan dili kullanmak istiyorum.

Yaş 33. 34 olmak üzere hatta, bu yüzden bir şirkette bu öğrendiğim dili kullanabilir miyim artık ümitsizim. O bakımdan ek iş olarak bana iyi katkı yapmasını ümit ediyorum. Ama tabi bu yaştan sonra yeni bir dille farklı bir şirkette çalışabilme opsiyonu varsa harika olur.


c# ve java arasında kaldım, gönlüm javadan yana ama 2-3 ay sonra ürün çıkarabilir hale gelebilmek istiyorum.

Fikirlerinizi bekliyorum.

 
c# türkiyede dünyanin geri kalanina göre güclü yaygin diyebilirim ama yine de javayi geciyor mu emin degilim.. bu konuda microsoftun türkiyedeki yatirimlari ve pazarlama politikasini etkin oldugu icin olabilir. Ama dünya popülerlik endeksine göre java cok önde www.tiobe.com cünkü en büyük avantaji platform bagimsiz olmasi. Android ile birlikte bu daha da güclendi cünkü her ne kadar diger diller ile yazilm yapilabilse de androidin temel yazilim dili java. Ayrica gelecek java 9 ile birlikte java-javascript entegrasyonuna umutla bakiyorum. Google, facebook, paypa, SAP gibi büyük trend belirleyici sirketlerin arka planlarinda javayi c++/c dilleri ile birlikte kullanmalari da dilin yerini saglamlastiriyor.

Java gelistirici oldugum icin görüslerim subjektif olabilir. karsilastirmam asla javanin c# dan daha iyi oldugu degil, hangi dilin dünyada daha yaygin oldugu ile ilgili. yoksa dil nitelikleri bakimindan c# daha iyi olabilir, onu tam bilemem, bu karsilastirmanin sonu da hic gelmez.
  • emrahday  (15.01.16 14:38:15) 
Merhaba,

oncelikle sahipsiz degilsin demek istiyorum.
c# ile yazilim gelistiriyorum ve rahatca istedigim her yerde is bulabiliyorum. is tecrubesi olmasi kaydiyla senin de bulabilecegini dusunuyorum. syntax olarak ucu de birbirine benzerdigi icin zorluk cekecegini dusunmuyorum. ancak framework olarak c# bir adim onde, cunku sadece tek framework ogrenmen gerekiyor.

kesinlikle c# ile java'yi kiyaslayamam, java hakkinda cok bilgim yok. ancak oncelik para ise, c# ile hedefine ulasabilirsin diye dusunuyorum.
  • ekyil  (15.01.16 14:47:47) 
@ekyil dedigine ek olarak sunu söyleyebilirim, c# kisa zamanda ögrenmek ve ürün cikartmak icin java ya göre cok daha avantajli cünkü yine söyledigi gibi tek ve standart bir frameworke sahip olmasi bilgi karmasisindan insani kurtariyor. Java da ise ögrenme egrisi baslarda düsük cünkü bircok farkli framework dagitimi var ve bilgi karmasasi yaratabiliyor. Yazim olarak ikisi de cok benzer, yazilim mimarisi acisindan da benzer.

PHP gelistirmeden C# veya Javaya gelenlerin en cok karsilastiklari sorunlardan biri Object oriented dillerin mantigini kavramak oluyor. PHP cok esnek bir dil, büyük hiz kazandiriyor ama C# ve Java kadar uzun vadede saglam yapi olusturmak güc olabiliyor. Gercek object oriented bir ortama gecince Obje nedir? class nedir? Abstract class nedir? inheritance nedir? polymorphism nedir?, interface nedir? encapsulation nedir? gibi sorulara hakim olmakta yarar var. Zaten bu dillerle ilgili ilerde bir is basvurusu yapinca is görüsmesinde en cok bu ve bunun gibi sorular cikar.
  • emrahday  (15.01.16 16:26:50 ~ 16:27:45) 
Gönül rahatlığıyla java. Kamu ve özel sektör ikisi de bu yönde ilerliyor. Java kısmını geçtikten sonra da kullanacağınız framework önemlidir. Ayrıca bilgi güvenliği konusunda da javanın daha üstün geldiğini düşünüyorum şahsen.


  • dimia  (15.01.16 18:46:49) 
ben olsam java öğrenirdim. java + php server/client kombinasyonu halihazırda php'ciysen işine daha çok yarar. yok ben client programcısıyım dersen .net üzerinde c# öğrenip yelpaze genişletip iş bulma şansını artırabilirsin. ne yapmak istediğine bağlı.

bu arada türkiye'de java tercih edilmesinin nedeni birçok framework, ide ve tool'un ücretsiz olması. .net ise özellikle profesyonel çözümlerde mutlaka para harcatmak istiyor normal olarak. gerçi düzgün ide için örneğin jetbrains'in ürünleri güzel, onlar da ucuz değil.

konu dağıldı biraz ama bin tane parametre var tercih aşamasında. ne yapmak istediğine göre karar vermen lazım.
  • uckac  (15.01.16 19:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.