[]

Yunanistan vizesi (özür dilerim tekrar soruyorum ancak)

Tekrar sorduğum için özür dilerim ancak bir önceki sorumdan 3 farklı cevap aldım kafam çok karıştı, tekrar sormak istedim.

Direk konuya gireyim.

Daha öncesinde sırasıyla Macaristan'dan 1 yıllık erasmus, 3 aylık ziyaret ve 1 yıllık ziyaret vizesi aldım.

Ayrıca 10 yıllık Amerika vizem var.

Şimdi ben Yunanistan'dan hangi yolla başvurursam uzun süreli vize çıkar, 1 yıllık falan. Aile şirketimizde çalışmadığım halde danışman olarak göstermiştim kendimi amcamla birlikte 10 yıllık Amerika vizesi aldım.

Yunan kız arkadaşım var, ondan ziyaret edeceğime dair dilekçe mi istesem yoksa sizce Amerika için yaptığım gibi aile şirketimizin tüm evraklarını toplayıp, iş amaçlı gezilerde danışmanlık yapıyorum mu desem ? (şirket adına dilekçe ile destekleyip)

Not: Bu arada mevcut macar schengeni ile Yunanistan'a 5-6 kez giriş çıkış yaptım. Kız arkadaş derken sevgilim yani, problem olmaz onun için.

 
şirket üzerinden schengen'e başvurun bence.

sevgiliyi karıştırırsanız 1-2 hafta bile verebilirler. benim arkadaş yunanistan'a davetiye ile gitti, 3 hafta vize verdiler.
  • teknikekip  (15.01.16 13:19:59) 
yalnız kafamı kurcalayan şu; daha önce öğrenciyken aile şirketi'nde danışman olarak (serbest çalışan) göstererek amerika'ya 10 yıl almıştım.

ve fakat şu an mezunum. daha bir boştayım. yine danışman yapıp para gösterebilirim ancak mezuniyet statüm yüzünden red yemekten korkar oldum :)
  • dijital dunyadaki analog adam  (15.01.16 13:25:30) 
ben şirket çalışanı olarak yunanistan'a ilk önce 3 aylık, sonra 6-12 ay şeklinde vizeler aldım. sigortalı bir çalışansan bu yolu denemeni öneririm.

dediğim gibi arkadaş yunan vatandaşı hatun (devlet memuru) tarafından davet edildi. verilen vize gidiş-dönüş süresi kadar oldu.

tabii ki burada seçim sizin. yönlendirmek istemem ve mesuliyet kabul etmem :)
  • teknikekip  (15.01.16 13:28:35) 
sigortalı değilim işte. sıkıntı :) davetiye evet malesef kısa oluyor. benim uzun uzun almam lazım, bıktım vize masraflarından.


  • dijital dunyadaki analog adam  (15.01.16 13:33:42) 
sigortalı çalışan değilseniz vizeyi nasıl aldınız? eğer serbest çalışan gibi gözükebilirseniz turist vizesi başvurusunda belirtin uzun süreli istiyorum diye, geçmişte çok giriş çıkışınız olduğu için verme ihtimalleri yüksek.
kız arkadaşı katarsanız bence de kısa verirler :)

  • luchetti  (15.01.16 14:45:56) 
valla aldım amcamla beraber gitmiştim, o da şirkette çalışmıyordu emekli olmuştu. ama bir sürü çin vizesi vardı.


  • dijital dunyadaki analog adam  (15.01.16 16:08:29) 
yunandan bir yıllık alamayacaksın muhtemelen. üç veya altı ay verecek. davetiyeyle başvuranlar tecrübelerini paylaşmış yine de istatistiği yok bu işin. sigortalı çalışan olarak başvurmak avantajlıdır her zaman.


  • il padrino  (15.01.16 16:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.