[]

Böyle biriyle samimiyet

Benim biraz tuhaf bir sorum olacak.

Herhangi bir sosyal ortamda konuşurken, (buna samimi bir arkadaş ortamında geyik bir muhabbet de dahil) gayriresmi ve doğal bir dil kullanamıyorum. Yani "hade lan" "oha amk" gibi doğal verilen tepkiler bende yok veya mesela birisine hafif takılmalı oyunbaz laf edersin de karşındaki kızsa mesela "yaa salak" diyip gülerek omzuna vurur ya, bende o olmuyor. Böyle bi şey içimden geldiği zaman karşımdakinin suratını düşürücü ağır bir laf ediyorum istemeden falan, eheh. Komik ama sorunlu bi durum.

Samimi ortamlarda bile kurduğum cümleler komplike ve egzantrik kelimeler içerebiliyor, "kanka naber yea" benzeri rahat adam laflarıyla konuşamıyorum. Öyle olunca da çok samimi olamıyorum, belli bir mesafede duruyor gibi oluyor.

Not olarak şunu belirteyim: espri anlama ve müdahil olma konusunda değil soru. Ama ecnebilerin "high brow" dedikleri türden bir espri anlayışım olduğunu fark ettim. Yani daha çok laflarla, zihinsel oyunlarla yapılan mizah türü gibi. Şu misali vereyim: bir cümleyle bi şeyin doğru olmadığını söylemenin komik olduğunu var sayalım, "oha saçmalamışsın" demiyorum da "bana dediğinin doğru olmadığını düşündüren birçok sebep sayabilirim" diyorum. Çünkü daha doğal geliyor bunu demek o an ve daha komik.

Sizce bu bir sorun mu? Böyle biriyle samimi olabilir miydiniz?

 
Cok kasiyo bu derdim, sonra gulup gecerdim "ne insanalr var" diye.
Ama bunlar disinda muhabbet iyiyse neden samimi olunmasin ki? 2 lafa karar mi verilir?

  • kuehles blondes  (15.01.16 10:34:08) 
ayy baygın konuşan adamlardansın yani.
mantık arayan.

rahat ol biraz.
en azından böyle konuşamıyorsan sırıt sen bilirsin.
  • Alt4y  (15.01.16 10:39:31) 
Aynen. Mantıklı konuşan baygın bir beyim.


  • grv  (15.01.16 11:05:08) 
yabancilarla guzel anlasirsin saniyorum.

bence sorun degil. fakli tarzdaki insanlara benzemek sorunda degilsin. sadece kendi tarzindaki insanlari bulmakta zorluk yasayabilirsin, o kadar.
  • ekyil  (15.01.16 11:42:54) 
Okurken gözümün önüne Sheldon Cooper geldi ama bu seviyede olmadığını tahmin ediyorum.

Bana bir sorun ya da aşılması gereken bir durummuş gibi gelmedi. Olumsuz bir etkisi olmazdı bende.
  • pike  (15.01.16 11:59:20) 
ben cogu durumda madde madde konusuyorum, karisik konusuyorum, uzun olabiliyor bazen, düsüncelerim karisik, onlari siraya sokmaya kalkarsam yenileriyle ugrasamiyorum. o yüzden ben konusunca insanlar bir duruyor, algilamaya anlamaya calisiyor. acikli, ama beni taniyanlar biliyor, arkadas cevrem yadirgamiyor, alistilar. eger ben bu adamlarin yaninda rahat olup kendim olamayacak, onlar gibi konusmak icin kasacaksam o zaman samimiyetimden süphe edilmeli.

ama simdi bir konu daha var, temas ve beden dili. göz temasi kurmaktan nefret ediyor gibiyim, daha en basta hangi göze odaklanacagim sorusu var. ten temasindan nefret ediyorum, sevgilim haric kimse dokunmasin. omuz atmalar, el sakalari, flörtöz ya da bir sey isteyen kizin kola dokunmasi, hicbirinden haz etmiyorum. bundan seneler evvel barda bir kizi kalabalikta yönlendirmek icin, belinden tutmustum, orda da yanlis anlasilmistim. iyi degilim bu mevzularda, o yüzden tokalasmak haricinde pek bir uzak duruyorum temastan.

ben böyle samimiyim. aksini yapip sicakkanli gibi durursam o zaman yakinlarim bir derdin mi var, iyi misin der.
  • aynadakiyabanci  (15.01.16 12:12:24) 
Seninki gevşekliğin karşıtı olan bir durum değil. Cool'luk veya "farklı espri anlayışı" hiç değil.

"Moruk naptın" "hacı nasıl gidiyo" tarzı cümleleri hayatım boyunca kurmadım ben de. Gevşek hatta yavşak diye tabir edilebilecek aksiyonlardan da hep kaçındım. Ama yine de çevremdeki insanların %90'ı beni "sıcak kanlı" olarak tanımlar.

Önemli nokta şu; bu durumu kendini kasarak ve "öyle olmalıyım" diyerek mi yapıyorsun yoksa doğal halin bu mu? Sen buysan anormal bir şey yok fakat böyle olabilmek için az da olsa kendini zorluyorsan yapma derim.
  • burberry  (15.01.16 12:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.