[]

Kozmetik, kişisel bakım, temizlik ürünleri ve cruelty-free olayı

Kendimce ufak bir pazar araştırması yapıyorum.
Aldığınız ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmemesine dikkat ediyor musunuz? Ediyorsanız ne derece dikkat ediyorsunuz, tüketim alışkanlıklarınızı ne derece etkiliyor? Ürün detayı vererek açıklayabilirsiniz.

Teşekkürler.

 
Parfüm, krem, şampuan vs. Kullanıyorum genel şeyler ayrıca pek bişey kullanmıyorum. 1 kere bile aklıma gelmedi yani öyle söyleyim.


  • cahs  (15.01.16 00:39:37) 
Ben baya dikkat ediyorum.
Yasadigim ulkede de baya trend haline gelmis durumda bu.
mesela loreal urunleri kesinlikle kullanmiyorum, lorealin alt markalarini da. Ustunde cruelty free ya da "vegan/vegetarian" logosu ariyorum.
Hic yoksa da netten acip bakiyorum ama yasadigim ulkede cok alternatif var.

Not. Vegan ya da vejerteryan degilim.
  • kuehles blondes  (15.01.16 00:42:16) 
Ben oldukça dikkat ediyorum. Hediye vesaire durumlarda gidip özel olarak değiştirmiyorum, hali hazırda bir şekilde önceden eve gelmiş ürünleri de atmıyorum, kullanıp bitiriyorum teker teker ancak yeni alacağım krem, diş macunu, sabun vb kişisel bakım ürünlerinde minik zıplayan tavşancık logosunu arıyorum.
Body shop da cruelty free olduğunu iddia ediyor ama bildiğim kadarıyla sahibi L'oreal, onlar da cruelty free değil. Bir tek bu durumda çekimserim. Karar veremiyorum.

  • afush  (15.01.16 00:44:23) 
dikkat etmeye çalışıyorum, en son watsons'dan üzerinde leaping bunny / zıplayan tavşancık etiketi olan bu duş jelini aldım

www.superdrug.com

fiyatı da oldukça uygun 250 ml şişe 5,5 lira, cruelty free olmayan 250 ml palmolive marka duş jeli 7,5 liraya satılıyor kıyas gerekirse
  • freebird5406_2  (15.01.16 00:46:39 ~ 00:49:27) 
umrumda bile olmaz. üzerinde kocaman fare üzerinde test edildi yazsa da alacağım bir şeyse alırım.


  • diffarensiyel  (15.01.16 02:01:59) 
Watson'da vegan ya da cruelty free yazisi varsa aliyorum. Bulasik deteryani ve sabunu bile artik oyle aliyoruz.

Bir de daha saglikli. El kreminin icinde 500 cesit kimyasal yok demektir. Insanlar neden kimyasal seyleri bu kadar cok seviyor anlamiyorum.
  • Traveller  (15.01.16 02:11:38) 
"All products are subject to the same rules and are in the same boat. They all use ingredients that have been previously tested on animals, otherwise, they would not get BFAD approval to trade. But the good news for animal lovers is that companies are not required to do anymore testing for ingredients that have been previously tested. So to claim no animal testing, cruelty free –– whatevs –– is just academic. And to insist and brag that a company is really vigilant on this one, is one big income-generating PR hype.
FYI, if a product claims to be truly innovative, they will have to test on animals to prove their claims. If they say they don’t, then be wary of that innovative claim. On another note, you cannot claim to support animal testing, then support AIDS research — because AIDS research tests on animals."

beautyandthebullshit.blogspot.com yazmış
  • sayns  (15.01.16 10:32:27) 
@sayns, blog sahibinin konu üzerine bir uzmanlığı var mı bilmiyorum ama yazılanları destekleyen başka bir kaynak varsa görmek isterim. Kişisel blog pek tatmin edici olmuyor.

Olayı AIDS'e bağlaması da gülünç, bir o kadar da sığ geldi.
  • pike  (15.01.16 11:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.