[]

saruman ne zaman velilik yerine deliliği seçti ?

www.youtube.com

filmi izlemeyenler için spoiler olabilir, gandalf'ın saruman'ın yanına gittiği sahne

kitapları da okudum filmleri de izledim fakat üzerinden uzun zaman geçti unutmuş olabilirim, nasıl oluyor da orta dünya'nın en güçlü ve bilge büyücüsü saf kötülüğün tarafına geçmeyi seçiyor ?

 
zaman olarak bir şey kestiremem ama ak konseyin başındaydı biliyorsunuz başlarda, yüzük hakkında araştırma yaptıkça, yüzüğü ele geçirme hırsı büyüdü, başta yüzüğü kendisi için istiyordu saruman, yüzüğü bulmak için casusları vb. yaratıkları bile vardı. ardından eline palantiri geçince sauron ile iletişime geçti sauronun etkisi altına girince de onun kulu ve kölesi oldu. ;)

tabi bir başka teori de sauronun etkisinde gibi gözüküp yüzüğü her zaman kendisi için istediğidir. kendi ordusu da vardı mis, yüzük de gelse demeyin keyfine.
  • omer haybo  (14.01.16 23:29:57) 
bu konuda çeşitli wiki forum ve quora da yazılanlara baktım, süreç içinden gerçekleşmiş doğru hatta kendisinin eş gücüne ulaşabileceğinden dolayı gandalf'ı da kıskandığını yazanlar olmuş

yine de aklım almıyor, sıradan bir büyücü değil, belki de orta dünyaya gönderilmiş en bilge kişi, maiar. yüzüğün, sauron'un, gücün, kendi kibrinin ya da herhangi bir şeyin etkisi altına nasıl girebiliyor
  • freebird5406_2  (14.01.16 23:53:01) 
ben yüzüğün etkisi altına girmekten çok taraf değiştirmek ya da güçlerini farklı kullanmayı seçmesi söz konusu olduğunu düşünüyorum.
şöyle de bir şey var koskoca morgoth yani melkor eru iluvatar'a karşı gelmiş, o yüzden saruman'ın ihaneti çok büyümüyor benim gözümde.

  • air  (15.01.16 00:17:28) 
Yahu Gandalf ve Kaç bin yılın elf kraliçesi galadriel bile yüzüğün gücünden tırsıyor, saruman niye kapılmasın. adam hırslı ayrıca, ilk başta ben bu dünyayı adam ederim diye giriyor mevzuya sonra sonra sapıtıyor ufaktan. Palantirden sauronu görüncede tam manyağa bağlıyor


  • KaraSakall  (15.01.16 00:19:08) 
ya gece gece yine bir lotr maratonu yapasım geldi şimdi. maalesef ben de hatırlamıyorum kitaplarda bununla ilgili bir şey okuduğumu, ama sonuç olarak yüzük sauron'a bağlı ve her zaman o'na dönmek istediğinden, yüzüğü kendi için istiyor olsa bile bunun sonuçlarını tahmin etmiş olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum.


  • saveur  (15.01.16 00:49:38) 
saruman her zaman veliler içinde deli, deliler içinde veli idi.

değişen ganldaftır; bozken ak olmuştur, parti mitinglerinede boy göstermeye başlamıştır.
  • eindaclub  (15.01.16 08:20:02) 
Maia'lar Silmarillion kitabında anlatılıyor. AK konseye liderlik edecek Maia'nın aslında Gandalf olması düşünülüyor, hatta Galadriel onun olmasını istiyor ama Gandalf bunu istemiyor. Yani Saruman en bilge, en yüce vs diye Ak Konseyin başında değil. Hatta Saruman da bu durumu biliyor o nedenle içten içe Gandalf'ı kıskanarak, onu her fırsatta aşağılamaya çalışıyor.

Saruman güç yüzüklerini araştırırken Tek Yüzükle ilgilenmeye ve en başından beri yüzüğü Sauron için değil kendi kullanabilmek için aramaya başlıyor. Sauron ile ortak gibi görünüyor olmasının yanında yüzüğü hala kendisi için aramakta, bu birlikteliği de aslında Sauron'un yüzük arayışında ne durumda olduğunu takip edebilmek için yapıyor. Yani palantirden Sauronu gördü de hemen oraya gitti gibi bir şey yok.
  • FAtE  (15.01.16 11:36:26) 
hırsından ve kazanma arzusundan dolayı.


  • sayns  (15.01.16 12:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.