[]

doktorlar yetişin,konulamayan teşhis, psikolojik olabilir mi?

20 gündür aralıksız baş donmesi, kulakta çınlama, mide bulantısı parmak uçlarında iğne batması gibi şikayetlerle hastanelerde sürünüyorum. ilk önce norolojiye gittim sadece beyin mr'ı istedi çok şükür temiz çıktı. noroloji topu hemen kbb ye attı temiz çıktı. o da dahiliyeye yolladı. falan filan derken en son cildiyeye kadar gittim. bütün hastaneyi gezdim çalışanlarla artık kanka olduk. neyse şikayetlerim devam ediyor ve artık perişan haldeyim. gittiğim doktorlar şikayetlerin için norolojiye gitmen gerekiyor diyorlar. ben de zaten noroloji buraya yolladı diyorum. adamlar da ne yapsınlar, kendi branşları dahilinde testler yapıyorlar.
çevremdekiler sorunun psikolojik demeye başladı. benim sorum şu: psikolojik bir rahatsızlıgın belirtileri bu kadar fiziksel olur mu? mesela uykudan uyanduracak kadar mide bulantısı oluyor, ya da elimdeki batmaları unutuyorum canım yanınca hatırlıyorum. bunlar psikolojik olabilir mi? norolog sanki başından savdı gibi. zaten devlet hastanesı doktor 30 saniye ancak bakıyor. biraz uzun oldu kusura bakmayın. ne yapsam bilemiyorum. psikolojiktir deyip vaz mı geçsem diyorum ama dayanılır gibi değil. norolok eksik test yapmış olabilir mi, ya da bişeyler gözden kaçıyor olabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim?



 
Daha once de boyle bas donmesi ve bulanti ataklari olmus muydu? Evetse ulak burun bogaza tekrar gitmeniz gerekir yuksek olasilikla menieresiniz


  • pastörizesüt  (14.01.16 16:51:57) 
daha önce hiç benzer bir şikayetim yoktu. hatta grip dışında hastalık bilmezdim.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (14.01.16 16:59:09) 
psikolojik durumların fiziksel etkisi var. (bkz: somatizasyon)

ama önce organik sebeplerin dışlanması lazım. üniversite hastanesinin nöroloji bölümüne gidin. bize anlattiginiz aşamaları anlatın, test sonuclarinizi gösterin. yine gerek duyarsa kbb ye vs. yönlendirir. geçmiş olsun
  • fallopian  (14.01.16 17:01:41) 
nörolojiye veya kbbye gitmeniz lazim Dogru. cok spesifik sikayetler degil bunlar o yuzden altindan hicbir hastalik da cikmayabilir. belki de bir hastalik olduguna inanmadiklari icin saga sola sutlamislardir doktorlar. bir nörologa daha görünün bence.


  • fayfim  (14.01.16 17:05:02 ~ 17:05:22) 
antidepresan kullandınmı?


  • stevie  (14.01.16 17:44:13) 
meniere sendromu olabilir. anneme ilk atağından 10 yıl sonra falan teşhis konulabilmişti.


  • herhangibiryazariste  (14.01.16 18:03:42) 
@stevie
hergün arayıp durumumu soran ve diazem teklif eden torbacı gibi bir babam var. nasıl ısrar ediyor bir görseniz :) dün artık yeter deyip bir tane içtim ama o pelte gibi hal hoşuma gitmedi ve belirtilerde de iyileşme olmadı, bir daha içmedim. belki iyileştirmesi için bir müddet daha kullanmalıydım bilmiyorum. yarın dahiliyeden istenen bir kaç testin daha sonucunu alacam. başka bir norologa görünecem. son çare antidepresan kullanacam bir müddet.

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (14.01.16 18:09:48 ~ 18:11:34) 
@mor bembombom
haklısınız. tavsiye ilaç içmek cahillik. bendeki; çaresizlikten "acaba faydasını görür müyüm?" düşüncesiydi. aynı hastanede psikoloji kliniği de var oraya giderim büyük ihtimalle.

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (14.01.16 18:20:15) 
Dahiliye dediğine göre büyük ihtimal bakılmıştır ama doktorların işi belli olmuyor bazen, b vitamini, d vitamini, demir gibi değerlere bakıldı mı? Özellikle kulakta çınlama b vitamini eksikliğinde oluyor.


  •   (15.01.16 06:09:26) 
güncelleme: uzun uğraşlar sonucu ve başka bir kbb uzmanına göründükten sonra meniere teshisi kondu. ilaçlara başladım. 3 gün oldu biraz yorgunluk yapıyor. belirtiler devam etmekte. zamanla güncelleyecem ki bu eziyeti çeken varsa yardımcı olsun.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (31.01.16 15:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.