[]

somon fileto

prntscr.com

nasıl pişirilir bu en güzelinden?


 
döküm tavayı iyice ısıtarak yağsız yapabilirsin.
fırında yağlı pişirme kağıdı ile yapabilirsin
sıcak su ile poşe yapabilirsin
fırında haşhaş kaplı yapabilirsin

vs
  • try again fail again fail better  (14.01.16 12:08:55) 
en güzel fırında oluyor bu, yağlı fırın kağıdının üzerine balığı koyuyorsunuz, biraz zeytinyağı çok değil, üzerine tuz karabiber koyuyorsunuz. etrafına ikiye ya da dörde kesilmiş soğan domates falan koyabilirsiniz isterseniz, istediğiniz başka sebzelerden ufak ufak doğrayıp koyabilirsiniz hatta mesela kabaktır patatestir, ama hiç biri şart değil. 200 derecede 25-30 dakikada baya olmuş olur.

şuraya da bakabilirsiniz daha yaratıcı bir şeyler için norvecdenizurunleri.com
  • nimberjack  (14.01.16 12:09:30 ~ 12:09:58) 
  • harmonikhakaret  (14.01.16 12:10:42) 
Dün akşam yaptık valla enfes.
döküm tavayı ısıtıyorsun.
balığı tuz ve karabiber ile çeşnilendiriyorsun.
ısınmış tavaya atıyorsun. 3-4 dakika bir yanı, 3-4 dakika diğer yanı olmak üzere pişiriyorsun.
ay bayılajaam.
yanına da güzel bir yeşil salata yapıyorsun.
patates haşla birde öncesinde. yanında nasılsa çok güzel gidiyor.
  • cliquot  (14.01.16 12:23:22) 
ben bunu her hafta fırında yapıyorum. öncesinde bir saat marine ediyorum, o da şöyle:

genişçe bir kaba yarım limonun soyu, yarım portakal suyunu sıkıyorum. içerisine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, ince kıyılmış az biraz maydonoz ve dereotu, bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı hardal, bolca çekilmiş karabiber ve deniz tuzu ekleyorum. somona bu karışımı yediyorum bol bol. bir saat oda sıcaklığında bu şekilde beklettiğim somonu, yağlı kağıt yardımıyla 200 dereceye ayarladığım fırında 25 dakika pişiriyorum.

yerken gözlerime yaşlar doluyor lezzetten mütevellit.
  • mermize  (14.01.16 12:28:45) 
tarifleri gorunce kendimden utandim :) hakkini veremiyormusum. ben yesil salata yapiyorum. somon'u da teflon tavada yagsiz bir sekilde pisiriyorum. bazlamayla cok iyi gidiyor.


  • pacoquinha  (14.01.16 12:40:41) 
dereotu sarımsak limon suyunu rondoda cekiyorum. fırın torbasına balıklarla birlikte atıyorum. hatta torbaya kup dogranmıs patatesleri de atıyorum. 1 saat kadar fırında pişiriyorum. super.


  • bordeaux  (14.01.16 13:03:29) 
Silme duyuruyu lutfen tarifler super, takipteyim :))


  • 65 derece  (14.01.16 22:35:37 ~ 22:36:43) 
meğer hepimiz sürekli somon yiyormuşuz. ben de bizdeki tarif süper sanıyordum, diğerlerini de deneyelim.
bi de somon çiftliği mi kursak türkiye'de ne yapsak? bu işin ucu açık gibi (:

  • harmonikhakaret  (16.01.16 09:03:29) 
@mermize'nin tarifi beni benden aldı. denemem lazım. teşekkürler.


  • teknikekip  (16.01.16 09:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.