[]

Yüksek Lisans sonrası, Doktora'da ilk alınan akademik kariyer ünvanı nedir?

asistan mı olunuyor? araştırma görevlisi mi? öğretim görevlisi mi?

özel okul veya devlet okullarında farklı mı durumlar? maaşlar ne kadar oluyor ortalama?


 
öyle bir akademik unvan yok ki.

araştırma görevliliği, öğretim görevliliği yl ve doktoradan bağımsız birer meslek olarak vardırlar.

doktorayı bitirince, öğretim elemanı olarak çalışıyorsan öğretim görevlisi dr., kadro bulamazsan ve 33a'lıysan araştırma görevlisi dr. olarak devam edersin.

maaş olarak ortalama 3500 öğr. görevliliği, 3700 civarı da arş. görevliliği diyebiliriz sanırım. özel üniversiteler hakkında bilgim yok.
  • opium  (14.01.16 12:09:08 ~ 12:16:48) 
Doktora öğrencisi oluyorsun. Maaş durumu değişik, ÖYP ile atanmadıysan veya üniversitelerin 33/A, 50/d kadrolarına geçmediysen maaş yok. Maaş alarak yapanların doktora yapanlar içindeki oranı da düşüktür. Özel üniversitede doktora yapabilmek için para da vermen gerekebilir.


  • 1lisan1insan  (14.01.16 12:09:17) 
Asistanlık projede olabilir onun için de yüksek lisans veya doktora yaparken hocanın sizi projesine dahil etmesi yeterli. Kendini parçalayıp projeye dahil olamayan da gördüm, yüksek lisansın ilk döneminden kılını kıpırdatmadan proje parası alan da..
Araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olmak için de doktora şartı yok. İlan açılır yökün sitesinde başvurursunuz kendi okulunuz veya başka okul farketmez. İlan lisans mezunu araştırma görevlisi de isteyebilir doktora yapan da. Öğretim görevlisi ise derse girer onun için tecrübe isteniyor ilanlarda doktora istenebilir ama şart değil yine ilana bağlı.
Maaşlar devlette fazlasıyla iyi internette var zaten özelde de okulun kalitesine göre değişiyor.
  • cilekli pasta  (14.01.16 12:09:50) 
yuksek lısans akademık unvan vermez, akademık derece verir.

doktora sonrası doktor olunur, yardımcı docent veya docent yanı ogretım uyesı olmaya hak kazanılır.

yuksek lısans veya doktora yaparken ya da hatta yapmadan bile, arastırma gorevlisi, okutman veya ogretim gorevlisi olunabilir. bunlar da akadamık unvan degıl akademık sınıflandırmadır.

edit: devlette arastırma gorevlısı 3500 net, okutman ve ogretım gorevlisi 3 bin+ders ucreti alır.

yüksek lısans ve doktora ogrencısı eger yukarıdakı unvanlardan bırıne sahıp degılse babayı alır. belkı proje asıstanı olur ki o zaman da 1500 tl alır. (bu bır akademık meslek veya unvan degıldır sadece bir hocanın belli bır sure ıcın uerınde calıstıgı projede ona yardım etmek ıcın alınan bır nevı burslu ogrencı gıbı bıseydır.)
  • halanne  (14.01.16 12:14:22 ~ 12:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.