[]

Sarılık Aşımı Devam Ettirmek İstiyorum

Ben ortaokuldayen Hepatit B aşısı moda olmuştu, bizimkiler bana 2 doz yaptırmışlardı. 3. dozu olmamıştım (4. dozu var mıydı bilmiyorum)
Bir iki ay önce sağlık kurul raporu almam gerekti, o zaman enfeksiyondaki doktor hepatit durumunu sorguladı, olan biteni söyleyince onun testini de yapalım, aşı tutmuşsa sorun yok ama tutmamışsa aşını tamamla dedi.
Test çıktı, hbsag 0,4536 imiş. Aşı tutmamış, yani devam etmem lazım. İleride yurtdışına çıkacağım inşallah ve çocuklarla falan çalışmam gerekebilir, o zaman kan testi istiyorlar. Şimdiye kadarki kan testlerinde beni hep sarılık geçirmiş zannediyorlardı, bunun problem oluşturmasından çekiniyorum.Aşıyı tamamlarsam sorun ortadan kalkar mı? Ve ben bu aşıyı nerede, nasıl tamamlayabilirim?


 
hbsag -, anti hbs + olsaydın hepatit b geçirmiş ya da aşılı olacaktın
hbsag-, anti hbs - ise hepatit b geçirmeyip aşı yaptırmamış demek. sana aşısız dediklerine göre ve hbsag değerin 0 altı olduğuna göre hepatit b geçirmemişsin (5'in üstü + kabul ediliyor)
sen muhtemelen eskiden hepatit b değil a yüzünden sarılık geçirdin ya da bilürübinin artmıştı o yüzden sarılık olmuştun. hepatit a da insanların %90'ının geçirdiği bir enfeksiyon zaten.
  • irsh92  (13.01.16 21:22:22 ~ 21:25:56) 
bazı insanlarda aşıya cevap oluşmayabiliyor. bir sağlık ocağında ya da hastanede aşı olabilirsin.


  • irsh92  (13.01.16 21:24:06 ~ 21:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.