[]

Göğsüm ağrıyor acile gideyim mi?

2 hafta önce kardiyoloğa gitmiştim. ekg ve eko çekildi. doktor bir şey yok dedi.

bugün öğleden beri göğsümde bir baskı hissediyorum. ağrıdan ziyade baskı var. sol kolumda ağrı uyuşma falan yok. kalbimde sanki beni sarsıyor her nabız atışında. uzanırken hissediyorum. midem de bulanıyor.

bir de karnım ağrıyor. gaz sancısı gibi bir şey var. onla mı alakalı acaba? ama baya göğsüm sıkışıyor.

en son 2 ay önce yine göğüs ağrısı şikayetiryle gitmiştim. doktor ekg çekti, bir şeyin yok ağrı kesici yapıcaz dedi. ben istemeyince bana "ölüm dahil her türlü riski kabul ediyorum." diye kağıt imzalatmak istedi. imzalamadım. ağrı kesici mi kurtarıcak beni dedim. bir de onun için tartıştık. yine aynı muameleyi görürüm diye gitmemeye çalışıyorum elimden geldiğince. gitmeli miyim acile?

erzurum-merkez.

 
doktorun dediğini yapmıyormuşsun zaten napacaksın acilde?


  • cekilmis gayfe  (13.01.16 19:06:58) 
sadece ağrı kesici yapıcaz dedi onu kabul etmedim. troponin istedi de biz mi vermedik?


  • ya ben lan neyse  (13.01.16 19:07:29) 
bir şeyin yoksa ne yapsın istiyorsun?


  • cekilmis gayfe  (13.01.16 19:08:43) 
kardeşim sen niye meşgul ediyorsun beni? iyice anladım işte. ağrı kesici yapıcaz dedi sadece. ben doktora da söyledim. hayati tehlike yoksa ağrıya razıyım diye. novalgin kalp krizi vakalarında kullanılıyor da benim mi haberim yok?


  • ya ben lan neyse  (13.01.16 19:10:29) 
ekg çekmiş kalp krizi riskin yok neyin evhamı bu?


  • cekilmis gayfe  (13.01.16 19:12:00) 
bir şeyin yok. mide kalbe baskı yapıyor. soda iç geçer.. mide hapı kullanmanı tavsiye ederim. (bkz: https://eksisozluk.com/gaviscon--297011 )


  • sizofren06  (13.01.16 19:13:19) 
ya gayfe, msn de yazar gibi parça parça yazıyorsun...

2 hafta önce çekilen ekg de bir şey yok deyince şimdi de bir şeyim olmamış mı oluyor?

öyleyse net söyle. ben de teşekkür edip kapatayım.

anlaşılmıyor ki dediklerinden.
  • ya ben lan neyse  (13.01.16 19:13:40) 
Abi gereksiz münakaşaya girmişsiniz ama yazacağım yine de


Başka bir hastane dene
Başka bir gözle baksınlar birde
  • EXXE01  (13.01.16 19:18:04) 
birşey olabilir veya olmayabilir demiyorum ama şu şikayetlerle kardeşim bana gelse ben götürürdüm acile.

doktorun imza istemesi prosedür, imzala geç.
  • montauq  (13.01.16 19:36:20) 
bu imzalatma olayı yasal mı? bilgim yok bu konuda.


  • ya ben lan neyse  (13.01.16 19:56:47) 
onun anlamı "hastanın tetkikleri yapıldı, biz tedaviyi önerdik ama hasta tedavi olmayı reddetti. buradan çıktıktan sonra başına birşey gelirse biz mesuliyet kabul etmeyiz" demek. doktor ve o saatte nöbetçi olan tüm personelin mahkemeye sevk edilen olası bir olayda olaydan sorumlu olmadıklarını ispatlama fırsatı sunuyor.

ateşli çocuklarda çok oluyor. baba hastanedeki tedaviyi beğenmiyor mesela. ben burada yapılanı kendim evde de yaparım diyor. 39 derece ateşi olan çocuğu yollayamazsın ateşini düşürmeden. eve gidiyorlar, ateşi 41'e çıkıyor, havale geçiriyor filan derken baba hastanede çocuğumla ilgilenmediler diye şikayetçi oluyor. nöbetçi ekip de elindeki imzali kağıdı gösteriyor kendi rızasıyla ayrıldı diye. olay kapanıyor.

büyük ihtimalle sen kağıdı imzalamayınca tutanak tutmuşlardır tedavi reddini imzalamayı reddetti diye. o gün nöbetçi olan bütün ekip de altına imza atmıştır.

ambulanslarda da var aynı şey. arkadaşın çağırdı diyelim, sen gitmek istemezsen gelen ekipteki forma da hastaneye gitmeyi reddettiğine dair imza atmak zorundasın.
  • montauq  (13.01.16 20:30:56) 
ağrı kesici vuracaktık reddeddi, yazsalar daha açık olmaz mı? tedavi var, tedavi var.

yasal mı yani?
  • ya ben lan neyse  (13.01.16 20:57:23) 
tc sağlık bakanlığı hasta hakları yönetmeliği madde 25.

senin dediğin şekilde tutanak tutabilirler, tabi daha resmi bir dille yazacaklar.

gerçi senin olayda doktor ağrın rahatsız ediyorsa agrı kesici yaptıralım mı diye sorup istemediğinde birşey yapmayabilirdi.
  • montauq  (13.01.16 21:34:27) 
1 sene içerisinde 4 farklı zamanda göğsümde şiddetli ağrı ile hastaneye gittim, mide, kalp bissürü şeye bakıp bişey yok dediler. 5. gidişimde bi doktor ultrasonla safra kesesine bakmayı akıl etti, ertesi gün safra kesesi ameliyatı oldum. bi genel cerraha baktır.


  • rencber  (13.01.16 21:50:18) 
Ben de sizin ki gibi şikayetlerimden dolayı kardiyolojiye gitmiştim. EKG çekildi bir şey çıkmadığı söylendi sonra kan tahlili yaptılar kan değerlerim düşük çıktı vücudumun sarsılmasından çok şikayetçi olduğumu söyledim kalp tomografisi istenmişti gidip yaptıramadım ama sebep demir eksikliğimden dolayı böyle oluyor sanırım bence bir kan değerlerinize baktırın dahiliye de gidip anlatabilirsiniz durumu.
Ya da başka bir hastaneye gidin. Ben araştırma hastanesine gittim bu arada.
Geçmiş olsun.
  • prinz-frost  (13.01.16 22:08:10) 
öneriler için gerçekten çok teşekkür ediyorum.

ağrı devam ediyor ama 2 hafta önceki kontrole inanmak istiyorum. evde yalnız kalıyorum. taksi de kalmadı biraz şehir dışındayım. sanırım uyuyacağım.

bir aspirin alayım mı acaba uyumadan önce?
  • ya ben lan neyse  (13.01.16 22:19:25) 
Safra tasi veya mide sorunu olabilir gogus agrisi cekiyodum bende dedigin gibi tam gogsun orta yerinde bir baski vardi ekg falan temiz cikti endoskopi sonucu mide iltihabi ve ilac tedavisi ile baya toparladi sende durum farkli olabilir ama buda aklinda olsun


  • Humanimal  (13.01.16 23:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.