[]

kıl tüy sorusu

kürke, kaz tüyüne karşı olan (özellikle) erkekler ve kadınlar bıyıklı, kolları kıllı kadınlar ve sırtları kıllı erkekler hakkında ne düşünüyor?




 
muhtemelen insanlar bedensel butunluklerine mudahaleye karsi gelebilecek varliklar olduklari icin, soruyu gecer bulmuyorlar.


  • e haliyle  (13.01.16 18:17:32) 
toplum dayatmasına karşı gelebilen çok kişi tanıyorsunuz galiba? benim etrafımda pek bıyıklı kız yok da...


  • la noix  (13.01.16 18:26:56) 
toplum dayatması değil beğenisi. isteyenin bıyık bırakmasına bir engel yok, mesele buna değip değmeyeceği. aynı şekilde tıraş olan, güzel giyinen, kas yapan, görünümüne dikkat eden erkekler da bunları birileri zorlandığından değil, toplum ve karşı cins gözünde daha çok kabul görmek için yapıyor. hayat da ilişkiler de karşılıklı taviz ve uzlaşı üzerine kurulu.

kürk ve kaz tüyünde ise birilerinin keyfi için hayvana bir fayda vermeden kendi iradesi dışında eziyet ve işkence ediyoruz.
  • 386 dx  (13.01.16 18:34:53 ~ 18:36:08) 
Kurke, deriye ya da hayvanin bir yeri kullanilarak yapilan giyecege artik 21.yuzyilda gereksinimiz olmadigi icin karsiyim. Ilkel bir kabile varsa onu bilmiyorum ama hayvani oldurup kurkunu derisini tuyunu giymek salak bir modadan baska bir sey degil.

Insanlara gelince ben kadinlarin ve erkeklerin kendi ozgur iradeleriyle vucut butunluklerine ancak kendilerinin karar vermesi gerektigini dusunuyorum. Kil da olsa, oldukten sonra yakilmak da gomulmek de olsa, hamileligin hemen ardindan kurtaj da olsa hepsi bireyin kendi kararidir. Devletin ya da bir sirketin degil.
  • Traveller  (13.01.16 18:39:54) 
soruma cevap olmadığı için tik yok

birilerinin keyfi: kolları, sırtları kıllı insanlar istemeyenler, görünce afişe edip sözlükte sayfa sayfa entry döşeyenler

kılsızlığın bir toplum dayatması olmadığını mı iddia ediyorsunuz yani?
  • la noix  (13.01.16 18:42:06 ~ 18:42:53) 
karşı cinse hoş görünmek gibi bir kaygınız yoksa kıllı kıllı dolaşmakta serbestsiniz. kimse sizi alıp tutuklamaz.

hakkınızda ne düşünüldüğünü umursuyorsanız da beğenilmek için uğraşıp özveride bulunacaksınız. kimin neyi çekici neyi itici bulacağını hangi yüzle dikte ediyorsunuz?
  • 386 dx  (13.01.16 18:45:15) 
kürke, kaz tüyüne karşıyım normalde ama sibiryadaki insanın geleneksel olarak kullanmasına yahut -eskiden beri- bizim yörük evlerinde derinin kullanılmasına muhalefet değilim. moda için olanı anlamıyorum sadece.

kadınım, bıyıklı, kolları kıllı değilim :P kılı olan almak istemezse almaz kimseye neden almıyorsun demem. bu kol kılı mevzusu zaten 10 sene önce yoktu.

erkekte kıla tüye takılmıyorum. mümkünse erkek de her tarafın %100 tertemiz olmasını beklemesin benden ama insanız nihayetinde.
  • niye ama  (13.01.16 18:46:25) 
kol kıl mevzusu 10 sene önce de, annemin zamanında da vardı.

erkeklerin ve kadınların birbirlerinden beklentileri farklı. erkekler de kadınların çok para kazanmalarını ya da uzun boylu olmalarını beklemiyor örneğin.
  • 386 dx  (13.01.16 19:02:29) 
yanı pek kıyaslama olmuyo bu, sonucta kaz karsı cınse hos gorunmek ıcın tuylerını yolduruyo olsaydı sesım cıkmazdı ama ıcıne ıncecık bı gomlek gıyıp onunu dahı kapatmayacak kadar usumeyen bır ınsanın sırf zevk ıcın uzerıne kurk almasını dogru bulmuyorum.


  • pamuk helvalar cebe  (13.01.16 19:09:42) 
kürk veya kaz tüyünden yapılı giysi modası bence abartı ve gösteriş içeren bir olay. sıcak tutuyor olabilir ama şehirde yaşayan veya ilkel olmayan toplumlar için anlamsız. game of thrones'teki yabaniler giyebilir, gıkımı çıkarmam.

sakal bıraktığım da oldu, bıyık bıraktığım da oldu, tüyzüz surat ve 3 numara kafayla gezdiğim de oldu. kendimde çok önemsediğim bir konu değil. kız arkadaşım sakallarını kes veya sakal/bıyık bırak dese onu kırmam. kökü bende nasıl olsa. sırtımdaki omzumdaki kıllar beni de rahatsız eder.

karşı cinste kollarındaki tüye birşey demem. ince tüy neticede ama dudak üstü tüylerine veya bacak kıllarına karışırım. konu kıl mevzusu da değil, bakımsız kadını sevmem. evin içinde salaş salaş, depresif takılan kadıni sevmem. öncelikli şartım özbakım. sabah kalktığında en azından saçını tarasın. kahvaltıdan sonra en azından hafif bir makyaj yapsın. sadece rimel sürse bile olur.
  • montauq  (13.01.16 19:28:58) 
Hem kaz tüyüne hem de insan kılına karşı biri olarak geldim. Kaz tüyünin kazlar için önemi, bizim kıllarımızın bizim için öneminden çok daha büyük. Bize epilasyon yapılırken acıdan ölmüyoruz, ağda yapılırken ben hissetmiyorum bile ama kazlar ölebiliyor. Kılsızlığın bir götürüsü var insanlarda ama bu götürüler daha çok çıplak yaşayan atalarımız için geçerli. Örneğin, koltukaltı kılları bizim atalarımızın lenflerini soğuktan ve mikroplardan korurmuş da, kombili evde, kirlendikçe değiştirdiğim giysi ve istediğim sıklıkta yapabildiğim banyo ile bana sağladığı fayda ataya sağladığı faydanın çok azı. Ancak orada lenfler alınır da, o zaman ağda yapmaktan genişleyen gözenekler mikrop kapabilir. İLla faydası vardır kılın ama o kadar da elzem değil. Kazda ise tüy kökü çok sağlam ve havalanabilme (uçma değil de kaçarken yaptıkları o hafif havalanarak kaçma hareketi) için çok gerekli. O hareket olmazsa tilkiye ve bilcümle doğal avcısına yem olur. Hadi, çiftlikte olduğu için tilkiye yem olmasın. O tüyler çıkarılırken kan kaybından ölen kazlar var. Kaz tüyünün yolunmasının bendeki karşılığının epilasyon değil, derimin canlı canlı soyulması, saçının çeke çeke yolunması ya da güzellik için en alttaki kaburgayı aldırmak gibi şeyler olduğunu düşünüyorum. Bunu yaptırana da bir şey demem; çünkü kendi iradesi ile yaptırıyordur. Kaz bunu kendi iradesi ile yaptırmıyor ki.Gerçi bu kadar duyarlı davranıyorum kaza karşı ama vegan, vb. değilim. Kendi çapımdaki duyarlılığım kazdan, kürkten başlıyor. Yoksa, "Kazı yer misin" deseler yerim ama giymeme gerek olduğunu düşünmüyorum. Şöyle söyleyeyim, Ant Dağlarının tepesinde donmadığım sürece kazı giyeceğimi sanmıyorum.

Tabii yukarıdaki "kendi iradesi" ifadem de, "Bunu modadan, toplumsal normlardan bağımsız" anlamında değil. Normlardan bağımsız olduğumuzu düşünmüyorum. Kendi adıma, birçok şeyde normlara bağlıyım. Bunlardan biri moda değil, moda şeyler (örneğin asimetrik t-shirtler, vb.) bana çok eciş bücüş görünüyor. 5-10 yılda ancak gözüm alışıyor, ondan sonra modası geçiyor. Ama örneğin, çok üşüdüğüm zamanlarda babamın giydiği yün içliği giymiyorum da, daha düzgün tipi olan termal içliği giyiyorum. Ya da bacaklarımın arasından hava girip üşüttüğünde kotumu, pantolonumu çorabın içine tıkıp dışarıda gezmiyorum. Saçımı tarıyorum en basitinden. Issız adada olsam bunların hiçbirini sallamam. Daha doğrusu yine o kadar dağıtmam ama bu kadar da özenmem. Ruj sürüyorum, bu da aynı kapsamda sonuçta. Gerçi arada evde de ruj sürüyorum öylesine, bu da tam sayılmaz ama özetle zamanın özelliği olan estetiksel şeyleri yapıyorum. Kıl meselesi bunlardan biri değil benim için. Issız adada olsam, 20 yıl kimse beni görmeyecek olsa, su ve yemekten sonra ağda ararım doğrudan. Ağaç ağaç gezinirim reçinesi çıkıyor mu diye. Çünkü ağda benim için temizlik. Sadece kadında değil, erkekte de hoşlanmıyorum. Erkeğin sırtı kıllı olabilir, Philips Bodygroom diye de bir şey var. Dalarsın onunla, tertemiz oluverir. Koltukaltını ağdayla bile yolarsın, erkekli-kadınlı. Kolumda kıl varken, alınabilecek belirli bir uzunluğu geçtiğinde, ben kendimi pis hissederim. Kimse görmese bile yaparım ben onu. Öptüğüm yerde ağzıma kıl gelmesini sevmiyorum, içim kalkıyor. Lavaboda da saç gördüğümde veya yere dökülmüş kıvırcık kıl gördüğümde de hafiften içim kalkar mesela. Bir arkadaşım vardı, pek temizlik yapmazdı. Evindeki koridora Aslanlı Yol gibi, Kıllı Yol adını vermişti; çünkü ne zamandır süpürmediği kıllar yerde, koridorun iki tarafında yürünmediği için daha yoğun olurdu hep ve benim içim kalkardı, yalan değil. Hani çok sayıdaki konuda toplum baskısı yaşıyor olabilirim, kıl konusunda ise doğrudan toplum baskısı benim ama baskım kendime ve öptüğüm kişiye kadar. Yoksa kız kılını, bacağını almamış, erkek sırtını almamış; çok da ilgilenmiyorum. Sadece bunu anlayamam ve ben yapamam ama anlayamadığım kadar yargılamam da, alkışlamam da. 5-10 sene sonra "Bu ara Rönesans başladı, tüm kadınlar kaşlarını da almalı, kirpiklerini sökmeli" kampanyası çıksa "Oh oh! Ben de Mona Lisa'yım" diye katılırım ama "Artık özgürüz, uzatacağız hepimiz" moda olsa, o modaya uyacağımı sanmıyorum. Belki de benim kaşımı, kirpiğimi tamamen yolmamış olmam toplum baskısı ve zamanın estetik kaygıları sonucudur; çünkü diğer kılların aksine bu ikisini seviyorum. Denk gelmişliğim var birkaç kere bacakları kıllı kadınlara, Akdeniz stili olarak geçiyor zaten. İlk bir iki saniye değişiklik gözüme çarpıyor, sonra o yoluna, ben yoluma devam ediyorum. Beni neden ilgilendirsin.
  • aychovsky  (13.01.16 20:01:15 ~ 20:39:16) 
ben soruyu anlamadım sadece kolumda kıl var demeye geldim


  • shotgunwoman  (13.01.16 20:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.