[]

üniversite müfredat sorusu

merhabalar,

Şimdi okulu bırakmıştım, geri döndüm. benim transcripte yeni bir müfredat atanmış, ders sayıları falan azalmış. öğrenci işlerine gittim, almadıgın dersleri falan alman lazım dedi biri. diğeri de fakülte öğrenci işleri izin verirse biz mezun ederiz dediler. fakülte öğrenci işlerindeki adam takma kafaya bu senenin derslerini ver mezun ol dedi..

Cogu ders aynı. yani iktisat almısım ismi değişmiş ekonomi falan olmuş. hatta karşılaştırdım benim aldıgım krediler şimdiki müfredattan cok cok fazla. 10 12 ders fazla almısım.

soru şu. not ortalamam cok yüksek değil. acaba öğrenci işlerindeki adama yine gidip abi ben yeni müfredatı istiyorum. sorun cıkabilir mezun olurken desem daha az dersle not ortalamamı da yukarı cıkarabilirim. keza bu yeni müfredatta benim düşük aldıgım dersler yok. o dersler cıkarsa ortalamam da yukarı cıkacak hem de benim icim rahat edecek.

yapsam mı böyle birşey yoksa hiç bulaşmasam mı? extra ders cıkarırlar falan?

 
senin durumunla ilgili mutlaka fakülte kurulu ya da benzeri bir oluşumdan bir karar çıkması gerekir okula geri dönüşün ve müfredata intibakın için.

seni atıyorum 3. sınıftan başlatıp 4., 5., 6. sınıf kaç tane varsa oradan devam et mi dediler yoksa seni intibak için aynı dersleri saydık eksikleri tamamla devam et mi dediler? eğer 1. seçenekse okumaya, sana transkripte ya da öğrenci programında tanımlı dersleri almaya devam eğer 2. ise eksik derslerini tamamlamak zorundasın ya da içeriği aynı adı/ders sayısı farklı dersler varsa muafiyetlerini istemelisin. fakülte kurulu vermeyebilir o ayrı.

bir de anlamadım tam olarak öğrenci işlerine gittin bir kişi dersleri alıcaksın dedi. diğeri kim? öğrenci işleri izin verirse mezun eden kim?
  • unique hint kumasi  (13.01.16 21:16:13) 
fakültenin öğrenci işleri ile üniversitenin öğrenci işleri. fakülte öğrenci işleri bana 4.ten devam et, bitir dedi.

üniversitenin öğrenci işlerindeki bilgi işlemdeki bir adam, senin müfredatın değişmiş, intibak falan yapılması lazım dedi

ben de fakültenin öğrenci işlerine geri döndüm! adam ben gidip konuşucam dedi müdürle. neyse gitmiş, bana sen devam edeceksin 4. sınıftan dedi.

mezun olurken sorun cıkartırlarsa dahi seni mağdur etmeyiz. yeni müfredatı onaylarız dedi.

kısaca bu durum
  • anti-kahraman  (13.01.16 21:57:22) 
eksik derslerini tamamla mezuniyet belgeni/diplomanı al arkana bakmadan uzaklaş. hiç karıştırma gerisini. seni 4. sınıfa koymuşlar oradan bitir git. hadi geçmiş olsun..


  • unique hint kumasi  (13.01.16 22:29:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.