[]

Muhabbet kuşu istiyorum

Selam,

Çocukken muhabbet kuşum vardı, çok severdim, yaşlılıktan ölmüştü. Eve akşam 7.30da filan geliyorum, sabah 7.30da çıkıyorum ama evde annem babam filan oluyor, canı sıkılmaz diye düşünüyorum.

Almak istesem nasıl yapıyoruz? Petshop'a gidip mi alacağım? Neye dikkat etmek lazım? Ben alıştırayım bazı şeylere istiyorum, internette nasıl alıştırılacağı, yetiştirileceği ile ilgili bilgiler vardır sanırım. Eve renk gelir hem.

Ne yapayım, nasıl yapayım? Ne kadar bütçe lazım kafesine filan.

Teşekkürler:)

 
Arkadaşımın hint bülbülleri vardı yavruları oldu. Sahiplendirmek istiyordu, ilgini çekerse sorayım :)


  • lcha  (13.01.16 16:16:15) 
yerli cinsi var yani kırma.onların gagası ve kafası daha küçük oluyor.
daha orijinal, daha safkan olan cinslerin gagası daha iri, kafası daha büyük oluyor.
kırma ile arasında fiyat farkı var tabi.yerliyi ithal diye kakalamasınlar, dikkat et.

hayvanın özellikle ayaklarına bak.ayaklarında eksik parmak, tırnak var mı, böyle küçük siğile benzer çıkıntı var mı, anormal bir oluşum (mantar) var mı bak.böyle şeyler olmasın.

hayvanın duruşu, bakışı,rengi, parlaklığı önemli. diri ve enerjik olması lazım. hasta hayvanı kakalamasınlar aman.

hayvan sevgisi istismar edilir. pazarlık yap. şansını denemiş olursun.
  • setra  (13.01.16 16:17:16 ~ 16:18:04) 
setra + 1

kucuk olanlari egitmeniz daha kolay olur. kenarda tuylerini kabartmis kusu almayin. once kafesi inceleyip, gozunuze kestirdiginizi isteyin. yoksa elinde kalani verebilir.
  • pacoquinha  (13.01.16 16:27:15) 
eminönünde mısır çarşısının yanındaki yerden alsam mı? havalar rüzgarlı baya, üşürler di mi gelene kadar ? :(
baharı mı beklesem ki?

çift mi alcaz illa :D
  • fakyoras  (13.01.16 16:36:14 ~ 16:37:06) 
yavru almanız sizin için avantaj olur hem size alışır, yavrucağı sahiplenirsiniz iyi birer ikili olursunuz =) muhabbet kuşunu alırken yaşını kafasının üstündeki siyah çizgilerden ve göz bebeğinin siyahlığından anlıyoruz. eğer küçükse başının üstündeki siyah çizgiler nerdeyse burnuna kadar geliyor yaşlandıkca yukarı doğru açılmaya başlıyor. kelleşiyor bir nevi :D göz bebekleri de yavruların simsiyah oluyor. yaşlandıkca ondan da hale belirgin olmaya başlıyor. bir de canlı hareketli olanını seçin. hasta felan çıkmasın. erkekler konuşur, dişiler zor konuşur. bize erkek diye verdiler dişi çıktı :D erkek olsaydı karşılıklı çekirdek çitleyip ee sutu seven kamyoncu günün nasıl geçti bakalım diye sohbet ederdik herhalde :D

umarım aldığınız zaman ona güzel davranır hapis hayatı yaşatmazsınız. yazık olabildiğince özgür bırakmak gerekiyor yavrucakları.
  • sutu seven kamyoncu  (13.01.16 16:37:02) 
kuş kumu alın (yemle birlikte karıştırıp verin)
suyunu çeşme suyundan vermeyin, siz ne içiyosanız ondan içsin. (el kadar canlı çeşme suyu içmesin)
yavru alacaksanız birkaç ay boyunca ayna koymayın kafesine, size alışsın, hem konuşmayı daha kolay sökecektir
vitamin taşları oluyor, onları kemiriyorlar, alırsınız. bizimkinde üç tane var.
ekmek, çok şekerli ve çok yağlı şeyler sakın vermeyin, ara ara marul, salatalık yedirin, kabızlıktan kurtulur, maydanoz vermeyin, boğazına filan yapışabiliyor, tehlikeli.
suyunu sık sık değiştirin
  • nice tnetennba  (13.01.16 16:45:50 ~ 16:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.