[]

Hayatı minimal/mütevazi yaşayanlar

Minimal yaşamaya çalışanlar, minimal/mütevazi yaşamak için ne yapıyorsunuz?




 
az ama öz insanla görüşüyorum. bir şeye ihtiyacım olmadıkça, gerçekten istemediysem o şeyi yapmıyorum.

internetten alışveriş yaparken kendimden geçiyorum sadece :(
  • fakyoras  (13.01.16 15:44:39 ~ 15:48:01) 
Tüketim karşıtıyım Yalnızca yemek ve temizlik malzemesi alıyorum. Giysilerimi yırtılana kadar giymiyorum ve eşyalarımı yıpratmadan kullanıyorum. Elektrikten, sudan tasarruf etmeye çalışıyorum. Ayrıca veganım. Duyuruda birkaç iyi önlem görebilirsin.

eksiduyu.ru
  • Traveller  (13.01.16 15:45:04) 
İhtiyaç duymadığım şeyleri almıyorum, ihtiyaçlarımı sınırda tutuyorum, yapay ihtiyaçlar yaratmıyorum yani. Her şeyden elimde bir tane bulunduruyorum, istesem de fazlasını almıyorum, yedeklediğim eşya yok gibi bir şey. (Gözlük ve saatim birer tane mesela, koleksiyonu yapacak kadar çok seviyorum oysa :/) Paramı bir konfora, bir yemeğe, bir de seyahate harcamaya değer görüyorum.


  • yarmasimo  (13.01.16 15:58:27) 
- evin kücük olmasi gerekiyor. buyuk ev, daha fazla enerji ihtiyaci, temizlemek icin caba, boslugu doldurmak icin mobilya vs.

- kiyafetler ikiye ayriliyor. ozel gunler icin olanlar daha nadir tercih ediliyor. is ve evde giymek icin olanlarda renk degisimi-boyutlarda kuculme olunca temizlik durumuna gore baska bir aile bireyine veriliyor.

- kredi karti varsa mutevazi yasam zor. taksitli alisverislerden uzak durmak, nakit kullanmak harcamayi azaltiyor.

- tuketimin sosyal statu olmadigi gercegini kabullenme. telefon-araba-ev vs. gibi toplumun kosullandirmasiyla sekillenen harcama aliskanliklarindan vazgecmek.

- son olarak tutumlu olurken abartmamak. mutevazi yasamla cimrilik arasindaki cizginin dogru tarafinda olmak.
  • pacoquinha  (13.01.16 16:33:15) 
Büyük şehirde kalmama taraftariyim. Cevre de otomatik daraliyor. Alis veris magazalarindan ve diger vitrinlerden uzak kalmakta bir artı.
Hepsinden öte kendimizden üsttekilere bakacagimiza , daha asagidakilere bakmak lazim.

  • 1adam  (13.01.16 17:09:41) 
benim gozlemim su sekilde, hayatlarindan tatmin olan insanlar cok alisveris yapmiyorlar. mutsuz ve tatminsiz insanlar ise, hayatlarindaki boslugu baska sekillerde dolduruyorlar. yani sahip olamadiklari belki kulturel konum yerine bir arzu nesnesi edinip onunla sinif atlamaya calisiyorlar. bence temel ihtiyaclarin otesinde birseylere sahip olmaya calisiliyorsa neden diye sormali insan kendine? nasil bunalima girilince abur cubur yeniliyorsa bu da benzer bir mantik.


  • mavicorap  (13.01.16 18:15:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.